Eugen Neagoe nu e relaxat nici pentru meciul Argeșului cu Progresul Spartac: ”Chiar dacă au pierdut la scor cu Buzău, nu au jucat rău”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 12:20 Liga 2
Eugen Neagoe nu e relaxat nici pentru meciul Argeșului cu Progresul Spartac: ”Chiar dacă au pierdut la scor cu Buzău, nu au jucat rău”

Campionii FC Argeș are sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, la Mioveni, probabil cel mai facil meci din acest sezon regular, poate chiar sezon, în situația în care pe adversarul din această etapă nu-l va reîntâlni în play-out.

Echipa piteșteană dă peste Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2, cu doar 1 punct acumulat în 16 meciuri și aflată deja cu gândul la viitorul sezon, de Liga 3.

Eugen Neagoe își face griji inclusiv înaintea meciului cu Progresul Spartac!

Ambele formații au început anul 2024 cu un eșec în primul meci oficial. Dacă CFC Argeș a pierdut partida din deplasare cu FK Miercurea Ciuc (scor 1-2) cu un gol încasat la ultima fază, în minutul 90+5, Progresul Spartac a întâlnit, la Buftea, Gloria Buzău, în fața căreia nu a avut nicio șansă. Cu 5-1 s-a impus trupa lui Andrei Prepeliță, care nu s-a forțat deloc, altfel diferența de scor putea fi mult mai mare.

Eugen Neagoe spune că meciul cu Progresul Spartac este ”aparent ușor”. A privit jocul lor cu Gloria Buzău și consideră că evoluția echipelor nu a fost așa de dezechilibrată precum a arătat-o scorul! Probabil antrenorul piteștenilor a încercat să transmită un mesaj public către jucătorii săi, să nu se considere câștigători dinainte, fiindcă, altfel, acel 5-1 al Gloriei contra Spartac a fost un succes obținut fără a depune mari eforturi.

”Aparent avem un meci ușor! Dar toate jocurile sunt dificile. Sper să ni-l facem noi mai ușor, prin evoluția noastră. Iar dacă noi vom fi concentrați, vom avea o atitudine bună, așa cum am avut în repriza a doua de la Miercurea Ciuc, atunci, cu siguranță, cele trei puncte vor trebui să rămână la noi.

Am văzut jocul lor împotriva celor de la Buzău. Dar chiar dacă au pierdut la scorul ăsta să știți că nu au jucat rău. Chiar au avut ocazii de a marca, au avut ocazii și la 0-0, și la 1-0 pentru Buzău, chiar singur cu portarul. N-au reușit să înscrie, iar, după aceea, Buzăul le-a marcat și al doilea gol și atunci a devenit mai ușor pentru cei de la Buzău. Dar jocul nu a fost așa de dezechilibrat, așa cum arată rezultatul”, a comentat Eugen Neagoe despre întâlnirea cu Progresul Spartac.

Boboc și Rusu au șanse să fie titulari cu Progresul Spartac

Neagoe a început meciul cu FK Miercurea Ciuc cu trei noutăți în primul 11 al CFC Argeș. Isaac Nortey (împrumutat de la CFR Cluj), Andrei Șerban (ex Chindia) și Petrișor Petrescu (împrumutat de la FC Hermannstadt) au fost titulari, iar Șerban a fost înlocuit încă din minutul 26.

Antrenorul a fost întrebat dacă la acest meci de la Mioveni va face schimbări în echipă. ”La Miercurea Ciuc, în primul rând, ne-au lipsit trei jucători importanți: Borța, accidentat, plus Boboc și Rusu, suspendați. Acum, cu siguranță, Boboc și Rusu vor intra, sunt apți, iar cu Borța astăzi (n.r. – joi) vom hotărî dacă va fi necesar să joace acest joc sau îl menajăm și rămâne să fie 100 la sută pentru următorul joc, de la Hunedoara”, a răspuns antrenorul.

Următoarea întrebare primită a fost dacă echipa sa poate să obțină o victorie la scor. ”Încă nu mi-a trecut nici mie supărarea. Probabil, nici jucătorilor. Ieri am avut o analiză, am revăzut împreună fazele importante, mă rog, analiza pe care am făcut-o la jocul de la Miercurea Ciuc, și sunt în continuare supărat în primul rând pe rezultat, nu neapărat pe joc, și în special pe jocul din repriza a doua, pentru că am avut ocazii foarte mari de a marca la scorul de 1-1. Trebuia să închidem jocul. S-a întâmplat ce s-a întâmplat, asta este situația acum. Și eu, și băieții trebuie să trecem rapid și începând de astăzi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut sâmbătă”, a comentat Eugen Neagoe.

CFC Argeș poate urca cel mult trei locuri în Liga 2 după această etapă

Cu trei etape rămase de disputat din sezonul regular al Ligii 2, Campionii FC Argeș ocupă locul 16, în cădere unul, cu 18 puncte acumulate în 16 meciuri. Adversara de sâmbătă, Progresul Spartac, este ultima, pe 20, cu 1 puncte.

Cu un succes, rezultatul cel mai probabil în acest meci, trupa piteșteană poate urca cel mult pe locul 13, dacă cele trei echipe aflate imediat în fața sa, Metaloglobus, CSC Dumbrăvița și CSM Slatina, nu vor obține mai mult de un punct în jocurile lor din această rundă.

Meciul dintre Campionii FC Argeș și Progresul Spartac are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.

Declarațiile lui Eugen Neagoe și Alexandru Dinoci înainte de CFC Argeș – Progresul Spartac:

Foto: Gabriel Neacșu / Campionii FC Argeș
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-avut-o-cu-totul-alta-reactie-despre-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19301113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-fk-miercurea-ciuc-comunicat-raspuns-la-adresa-lui-eugen-neagoe-19301088

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-viorel-tudose-ameninta-iar-ca-pleaca-de-la-campionii-fc-arges-19301076

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă