Debut de foc pentru FC Clinceni în 2016: primește vizita Rapidului. „Pentru astfel de meciuri ne-am apucat de fotbal”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 10:18 Liga 2

Seria I a campionatului Ligii a 2-a se reia sâmbătă, de la ora 11:00, cu cinci din cele șase meciuri programate etapă de etapă. Ultimul și cel mai tare dintre acestea a fost stabilit să aibă loc cu o zi mai târziu, duminică, de la ora 12:00, la Clinceni, acolo unde FC Academica și Rapid București, două dintre pretendentele la promovarea în prima ligă vor demonstra cine e mai bun, cine a făcut transferurile mai reușite și s-a pregătit mai corect în această iarnă. Ilfovenii și giuleștenii sunt despărțiți în clasament de trei puncte, au locurile de play-off asigurate, însă niciunii nu vor să cedeze în lupta pentru play-off.

Până de curând, conducătorii echipei din Clinceni n-au declarat oficial că obiectivul este promovarea, ci întotdeauna au spus că vor victorie după victorie. Cu acest anunț și cu un investitor nou în spate, ilfovenii au trecut destul de repede la nivelul următor, după ce în vara anului trecut abia se înființau. Au jucători experimentați în lot, un staff serios, liniște și sunt gata de această nouă provocare.

Antrenorul principal al lui FC Clinceni, Lazslo Balint, nu se va baza în acest an pe trei dintre jucătorii pe care în prima parte a sezonului și-a pus mare încredere. Gabi Matei, Nicolae Mușat și Vlad Bujor au făcut pasul către Liga 1, însă în locul lor au venit alte achiziții cu nume, care vor să le urmeze pasul celor trei aminți mai sus și să-și relanseze cariera. E vorba despre Liviu Ganea, Sergiu Homei, Daniel Lung și Costin Gheroghe, acestora alăturându-se și doi puști dornici să se remarce, Carlos Cherteș și Florin Ștefan. Primul lor test de confirmare va fi duminică, tocmai împotriva Rapidului, cel mai important adversar din seriei.

„Nu doar noi, ci orice echipă din România care joacă împotriva Rapidului poate considera meciul ca fiind unul deosebit. Noi ne bucurăm să avem parte de asemenea meciuri, până la urmă pentru astfel de momente ne-am apucat de fotbal. Sperăm să onorăm spectacolul fotbalistic din această duminică printr-o prestație bună și printr-un rezultat pe măsură. Sunt convins că stadionul va fi plin, atmosfera va fi frumoasă, ceea ce ne motivează și mai mult să ieșim cu fruntea sus la finalul meciului”, a descris, pentru pagina oficială de Facebook a clubului, antrenorul Balint. Acesta a vorbit și despre perioada competițională: „Pentru noi, perioada de iarnă a fost destul de dificilă, dar am trecut-o cu bine, mai ales după schimbările petrecute la nivel de acționariat. Locul 3 pe care l-am obținut la finalul unui sezon toamnă bun ne obligă, suntem cu toții conștienți de asta. Chiar dacă au plecat jucători importanți, eu cred foarte mult în acest grup minunat pe care-l avem în vestiar. Am adus jucători cu caracter, dornici de performanță și vom încerca să obținem maximum din fiecare meci!”.

Apostu: „Revenim la adrenalina meciurilor oficiale. Să înceapă balul!”

Despre meciul cu Rapid și planurile Clinceniului în sezonul de primăvară a vorbit și managerul general Bogdan Apostu: „După o lungă perioadă de așteptare, iată că revenim la adrenalina generată de meciurile oficiale. Abordăm sezonul de primăvară cu încredere, cu speranța că noii jucători transferați în această iarnă vor aduce plusul pe care ni l-am dorit în jocul echipei. Meciul cu Rapid e important prin prisma faptului că, în cazul unei victorii, putem trece, cel puțin pentru o săptămână peste ei în clasament. Rămâne să mai și demonstrăm asta duminică, pe teren. Să înceapă balul!”.

Olariu: „Nu avem nimic de pierdut, presiunea fiind pe umerii Rapidului”

Vasile Olariu, unul dintre jucătorii de bază ai echipei din Clinceni, speră ca împotriva Rapidului să se confirme forma bună arătată în prima parte a sezonului, miza fiind adjudecarea tuturor punctelor puse în joc.

„Începem stagiunea de primăvară cu un meci important, contra Rapidului, dar pentru noi toate meciurile sunt importante. Sunt convins că va fi o partidă frumoasă, în care noi vom încerca să confirmăm forma sportivă excelentă din prima parte a campionatului și să ne adjudecăm cele trei puncte. De altfel, noi nu avem nimic de pierdut, presiunea fiind pe umerii Rapidului, ținând cont că toată lumea îi consideră principali favoriți la promovare! Obiectivul nostru principal este accederea în play-off. Va trebui s-o luăm pas cu pas, dar va fi mult mai greu decât în prima parte a campionatului, deoarece adversarii ne vor lua mult mai în serios. Doresc, în numele întregii echipe, să le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi și sperăm să-i facem să se bucure cât mai mult de rezultatele noastre!”, a spus și mijlocașul de 28 de ani.

Cât privește organizarea meciului cu FC Rapid, în urma restricției impuse de către Jandarmerie de a nu se comercializa bilete în ziua disputării partidei, acestea vor putea fi procurate de la casele stadionului doar până sâmbătă, la ora 20:00!

Noile achiziții și lotul, prezentați oficial

Altfel, FC Academica Clinceni le-a făcut ieri o scurtă descriere noilor achiziții, i-a prezentat într-o poză comună, dar a publicat și fotografia de grup cu toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic, cât și administrativ.

Iată cum au fost descriși cei șase jucători noi achiziționați în această iarnă, despre brazilianul Gabriel nespunându-se nimic.

 

  • Carlos Cherteș – un tânăr de nici 17 ani, component al reprezentativei U 17 a României. Împrumutat de la ASA Tg. Mureș, Carlos joacă fundaș central sau mijlocaș central.
  • Liviu Ganea – atacant de mare experiență, 28 de ani, produs al lui Dinamo, dar cu evoluții apreciate la multe alte prim-divizionare. A îmbrăcat o dată tricoul echipei naționale.
  • Sergiu Homei – și el un fost dinamovist. La cei 28 de ani fundașul dreapta originar din Năsăud are menirea de a-l înlocui pe Gabi Matei.
  • Daniel Lung – de fel din Satu Mare, Dani (28 de ani), e un adevărat specialist al promovărilor în prima ligă, după ce a reușit să intre în prima ligă atât cu Sportul Studențesc, cât și cu Rapid. Are 28 de ani și ultima dată a evoluat pentru Chiajna.
  • Costin Gheorghe – cunoscut din prima ligă, de la Sportul sau Gaz Metan Mediaș, mijlocașul lateral de 26 de ani e de loc din Clinceni, ceea ce-o oferă o motivație în plus.
  • Florin Ștefan – încă n-a împlinit 20 ani, are avantajul de a fi încă junior. Fundaș stânga, dar și mijlocaș, la nevoie, „Fane” vine de la Slatina

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 10:18 Liga 2
Pe aceeași temă