Daniel Pancu: ”Poli Iași trebuie să continue în Liga 2! Ar fi o rușine mare pentru Iași să joace în Liga 4.” Regretele fostului antrenor al trupei moldovene

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 04 Jun. 2021, 11:42 Actualizat: 04 Jun. 2021, 11:43 Liga 2
Daniel Pancu: ”Poli Iași trebuie să continue în Liga 2! Ar fi o rușine mare pentru Iași să joace în Liga 4.” Regretele fostului antrenor al trupei moldovene

Fostul antrenor al Politehnicii Iași, Daniel Pancu (43 de ani), este de părere că gruparea din Copou ar trebui să înceapă sezonul viitor în Liga 2, și nu din Liga a 4-a, așa cum s-a vehiculat la un moment dat.

Antrenorul cu care Poli Iași a început stagiunea trecută de Liga 1 susține că ar fi rușinos ca un oraș de talia Iașiului să joace în liga județeană. Totodată, ”Pancone” regretă că a contribuit și el la sezonul trecut, unul foarte prost, la finalul căruia s-a retrogradat de pe ultimul loc în Liga 2.

”Îmi pare rău că Poli Iași a retrogradat, regret că am contribuit și eu la jumătate din campionatul acesta ratat. Până la urmă nu s-a produs șocul acela dorit după plecarea mea. Poli Iași ar trebui să continue în Liga 2, cu siguranță. Ar fi o rușine mare pentru oraș să pice în Liga a 4-a. Sper ca Poli Iași să rezolve problemele și să găsească fondurile necesare pentru a forma o echipă puternică cu care să atace promovarea din primul sezon, cu toate că va fi foarte greu”, a declarat Daniel Pancu pentru Liga2.ro.

Pancu spune că Poli Iași era ”mult în urmă față de celelalte echipe de Liga 1”: ”Până la echipă este vorba de infrastructură, refacere”

Fostul internațional susține că Poli trebuie să-și rezolve problemele legate de infrastructură.

”Nu știu situația pe viitor la Iași. E nevoie de investiții. Chiar dacă Poli Iași s-ar fi salvat sezonul acesta, ar fi fost o agonie prelungită, pentru că sunt probleme financiare și de infrastructură. Terenul de antrenament este bun, dar când vin ploile se strică. Și trebuie rezolvat tot ce înseamnă refacere, recuperare. Poli e mult în urmă față de celelalte echipe de Liga 1. Altele sunt problemele, nu neapărat echipa de fotbal. Până la echipă este vorba de infrastructură, refacere”, e de părere Daniel Pancu, cel care în cariera sa a mai antrenat la Rapid, în Liga 3 și în Liga 2.

De ce au retrogradat Poli, Astra și FC Hermannstadt, în opinia lui Pancu

Pancu susține că problemele financiare au contribuit decisiv la retrogradarea celor trei echipe din Liga 1, Poli Iași, Astra și FC Hermannstadt, primele două în mod direct, iar ultima în urma barajului cu CS Mioveni.

”Părerea mea este că problemele financiare au contat foarte mult, dincolo de partea sportivă. Am văzut și ce s-a întâmplat la baraj, Mioveniul a promovat în dauna unei echipe mult mai bine cotate Hermannstadt, cel puțin din punct de vedere valoric. Dar au probleme financiare, cum au fost și la Iași, și la Astra. Nu întâmplător echipele cu probleme mari financiare au retrogradat”, a mai spus Daniel Pancu pentru Liga2.ro.

Noul sezon de Liga 2, ediția 2021/2022, este programată să debuteze la 31 iulie.

Foto: Politehnica Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 04 Jun. 2021, 11:42 Actualizat: 04 Jun. 2021, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă