Continuă sau nu la Steaua? Daniel Oprița a luat decizia finală: ”Am discutat cu conducerea și asta am hotărât”

Andrei PASCU 27 Sep. 2023, 13:50 Liga 2
Continuă sau nu la Steaua? Daniel Oprița a luat decizia finală: ”Am discutat cu conducerea și asta am hotărât”

Steaua nu are un început promițător de Liga 2, cu numai o victorie, cinci egaluri și un eșec în primele șapte etape, fiind pe locul 13 în acest moment, cu 8 puncte. Cu toate acestea, Daniel Oprița nu mai ia în calcul plecarea, chiar dacă în urmă cu câteva zile se gândea că ar putea face pasul în spate.

”Principalul” se gândea la demisie dacă oamenii din conducere voiau un șoc la echipă, aducerea unui alt antrenor, pentru ca Steaua să înceapă să urce în clasament.

Daniel Oprița va termina sezonul la Steaua!

Totul s-a rezolvat, după cum a spus Oprița, în urma unor discuții pe care le-a avut cu conducerea, iar ulterior a decis să continue și pentru acest sezon, ultimul în care mai are contract cu Steaua. Poate că oamenii care decid soarta clubului au hotărât să meargă alături de Daniel Oprița și de teama anumitor reacții din partea fanilor.

Steaua a făcut ultime două sezoane de Liga 2 foarte bune. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Astfel, cum antrenorul are respectul fanilor, exista posibilitatea ca despărțirea să dea naștere unor alte dispute între ei și conducere, și așa relația fiind una tensionată și peluza contestând deciziile clubului la fiecare meci.

Daniel Oprița s-a consultat cu conducerea clubului Steaua: ”Voi continua”

Însă, nu se știe ce se va întâmpla din vară, la finalul sezonului actual, dacă Daniel Oprița și Steaua vor continua colaborarea prin prelungirea acordului în curs.

Am contract până la vară și sunt decis să îl termin. De la vară, voi vedea, se termină contractul, nu știu ce va fi, dar până atunci am contract. Am vrut în vară să plec, am avut o discuție, am spus că merg în continuare.

Eu merg până la capăt. Mai am contract un an și cred că mi se poate permite să am un început mai greu când încerc să formez o echipă nouă practic.

Am avut o discuție… pentru că exista lucrul acesta cu dreptul de promovare, dar mai am un an de contract și s-a decis că trebuie să continuăm. Am fost de acord, aveam contract până la urmă, trebuia să îl respect, așa că l-am respectat și trebuie să îl respect, a spus Daniel Oprița, iAMSport.ro.

Steaua se pregătește pentru debutul în grupele de Cupa României

Formația din Ghencea are 8 puncte și a încheiat etapa a 7-a de Liga 2 pe locul 13, între Concordia Chiajna și CSM Reșița, care au același număr de puncte, 8. În etapa următoare, a 8-a, Steaua joacă duminică, de la ora 12:30, în deplasare la Gloria Buzău, ocupanta locului 4, cu 14 puncte.

Până atunci, Steaua va juca joi, de la ora 16:15, pe teren propriu, cu Universitatea Cluj, în prima rundă a fazei grupelor de Cupa României. E singura competiție în care ”militarii” pot avea câștig pe cale sportivă, dar și un plus financiar important.

Numai calificarea în grupe i-a adus clubului 14.000 de euro, iar suma poate fi suplimentată serios. Un egal de acum înainte, în Cupa României, îi va aduce formației din Ghencea 4.000 de euro.

Foto: Steaua și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-noul-stadion-din-targoviste-19286392

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-scm-zalau-joaca-in-meciul-de-deschidere-al-etapei-1-acasa-cu-sc-otelul-galati-alte-doua-partide-au-loc-astazi-la-voluntari-si-bucuresti-19286292

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oltenii-de-la-u-craiova-sunt-ingroziti-ca-vor-juca-la-tunari-19286359

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oltenii-de-la-u-craiova-sunt-ingroziti-ca-vor-juca-la-tunari-19286359

Andrei PASCU 27 Sep. 2023, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă