Daniel Oprița ia partea bună după al treilea meci fără victorie al Stelei: ”Am avut portar în formă, trebuia să avem noroc. Dacă nu am marcat, am fost salvați”. Impresiile partidei cu Concordia Chiajna și promisiunile pentru etapele următoare

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2021, 20:47 Liga 2

De trei meciuri nu a mai câștigat Steaua în Liga 2, ultima partidă fiind un rezultat la egalitate cu Concordia Chiajna (0-0), în Ghencea. Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a declarat că rezultatul confruntării cu ilfovenii a fost unul echitabil, dar că și-ar fi dorit victoria.

Daniel Oprița: ”Concordia ne-a surprins, nu ne-a lăsat să pasăm, a venit în presing avansat cu fundașii centrali”

Daniel Oprița a lăsat de înțeles la finalul meciului, la interviuri, că formația lui Claudiu Niculescu este una mai bună per total, remarcând numele importante din lot, atât primul 11 cât și rezervele. Dincolo de acest aspect, strategia Concordiei Chiajna l-a impresionat pe antrenorul ”militarilor”, care a simțit adversarii agresivi și că nu au lăsat Steaua să joace la nivelul din urmă cu câteva etape.

Daniel Oprița e mulțumit, totuși, cu faptul că Steaua e în continuare pe locurile care duc în play-off, dar nu a putut trece cu vederea șansa de gol a lui Remus Chipirliu, din minutul 85, când șutul său, unul nu foarte periculos, a fost scăpat în bara transversală de portarul Alexandru Silveanu.

E un egal cu o echipă bună, cu un lot bun. S-a văzut ce schimbări a făcut, ne-a surprins, nu ne-a lăsat să pasăm, a venit în presing avansat cu fundașii centrali. Nu ne-a lăsat să ne facem jocul, am încercat și noi să facem schimbări la pauză, să schimbăm jocul. Am vrut să introduc un atacant cu talie, să câștigăm duelurile cu balon lung.

Un meci echilibrat, putea să câștige orice echipă. Au avut și ei două ocazii, am avut și noi ocaziile noastre. Cu puțină șansă puteam să câștigăm, dar poate că nu era meritat. E echitabil acest 0-0.

Vrem să câștigăm, dar suntem o nou-promovată, nu avem obiectiv promovarea, nu avem presiune, dar vrem să intrăm în play-off și după aceea vedem. Încercăm să facem cât mai mult, e clar că vrem să câștigăm, dar trebuie să avem și ceva șansă. La ocazia lui Chipirliu, cu puțin noroc, putea să intre mingea în poartă”, a declarat Daniel Oprița la finalul partidei, la microfonul Digi Sport.

Lui Daniel Oprița i s-a părut mai bună Concordia Chiajna decât Petrolul, chiar dacă a pierdut cu ploieștenii 

Steaua a întâlnit două dintre cele mai bune echipe ale Ligii a 2-a în ultimele două etape, Petrolul și Concordia Chiajna, din care a reușit să ia un singur punct. Deși a pierdut partida cu ploieștenii, Oprița a declarat că mai periculoasă i s-a părut formația lui Claudiu Niculescu, din perspectiva modului în care a pregătit partida, cu presing avansat.

Am vorbit și cu Claudiu după meci și l-am felicitat. Părerea mea e că, deși am jucat și cu Petrolul, Chiajna e mai agresivă și nu ne-a lăsat să jucăm la noi acasă. Așa mi s-a părut dacă luăm cele două meciuri, dar Petrolul e pe primul loc și dacă e acolo probabil că e cea mai constantă și cea mai bună echipă”, a continuat Daniel Oprița.

Lupta pentru play-off, în continuare deschisă. Daniel Oprița: ”Noi încercăm să scoatem cât mai mult din fiecare partidă” 

Antrenorul Stelei a făcut o analiză a luptei pentru play-off în aceste ultime etape de sezon regular, dar a declarat că nimic nu este jucat. Se așteaptă ca Steaua chiar să mai urce în clasament, ținând cont de faptul că vor urma meciuri între echipele din partea de sus a ierarhiei.

Duelul următor va fi o deplasare pentru Steaua, cu singura formație de Liga 2 fără înfrângere până acum, FC Hermannstadt:

Mergem înainte, avem meciuri grele, cu echipe cu loturi bune. Au loturi bune și Petrolul, și Chiajna, și Hermannstadt, cu jucători de Liga 1, cu bănci bune. Nu o să fie ușor, dar vor juca și ele între ele, se vor pierde puncte. Noi încercăm să scoatem cât mai mult din fiecare partidă și să prindem play-off-ul.

(N.r. – Despre egalul cu Concordia Chiajna) Probabil că acesta e cel mai bun rezultat pentru adversarele noastre, pentru că ambele echipe au pierdut două puncte. Avem programul mai dificil acum, dar încercăm să scoatem cât mai mult din fiecare meci. Mergem la Hermannstadt să câștigăm. Ne dorim la fiecare meci să câștigăm. Cel mai bun să câștige!

Hermannstadt e o echipă care își dorește promovarea, o să fie un meci greu. Are un lot valoros, numeros, bancă bună, intră jucători de Liga 1. Dar nu ne plângem, încercăm să facem față cu toate echipele”.

Daniel Oprița l-a evidențiat pe Raul Bălbărău 

Revenind la partida cu Concordia Chiajna, Daniel Oprița l-a remarcat pe portarul Raul Bălbărău. Tânărul de 21 de ani a avut câteva intervenții foarte bune, prin care Steaua a reușit să ia un punct cu Concordia Chiajna. Era și timpul ca formația să aibă și puțin noroc dacă partea ofensivă nu funcționează prea bine, a declarat antrenorul Stelei.

”Am avut un portar în formă, poate trebuia să avem și noi puțin noroc. Dacă nu am reușit să înscriem, măcar să fim salvați la ocaziile lor, pentru că au fost două-trei situații destul de mari. Portarul ne-a scos”, a concluzionat Oprița.

Steaua poate pierde din avansul față de Metaloglobus 

Steaua se află la trei meciuri fără victorie în Liga 2, dar a suferit și la capitolul goluri marcate, reușind doar unul singur, în confruntarea cu Astra, scor 1-1. Pe lângă disputa cu Concordia Chiajna, de vineri, formația din Ghencea a cedat cu 0-2 în fața Petrolului.

Steaua a urcat pe locul 5 în urma egalului cu ilfovenii, dar formația devansată, FC Buzău, încă nu a jucat în etapa a 12-a și, în plus, are doar un punct mai puțin decât ea în acest moment. Se poate micșora și ecartul Stelei față de locul 7, ocupat acum de Metaloglobus. Dacă bucureștenii vor trece de Viitorul Pandurii, vor veni la două puncte în spatele echipei lui Daniel Oprița. Și Unirea Slobozia, situată imediat sub Metaloglobus, stă la pândă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-inaintea-meciului-cu-fc-brasov-astept-o-reactie-din-partea-jucatorilor-19207781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-are-un-sponsor-nou-o-casa-de-pariuri-briaur-este-un-partener-de-incredere-care-va-avea-o-contributie-importanta-in-atingerea-obiectivelor-propuse-19207755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-fabian-e-convins-ca-poate-face-minuni-la-ripensia-jucam-acasa-si-vom-lua-trei-puncte-antrenorul-doreste-sa-impuna-presei-intrebarile-19207747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-risca-sa-termine-aventura-de-la-dacia-unirea-braila-dupa-11-etape-de-cosmar-in-liga-2-partida-cu-poli-iasi-e-capitala-19207684

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2021, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă