Daniel Oprița ar fi vrut să continue sezonul cu același lot de jucători, însă ultimele rezultate i-au schimbat planurile: ”Nu-i dau afară, dar i-am rugat să fie oameni, să aibă onoare și să-și caute echipă.” Ce l-a nemulțumit

Marius ANGHEL 12 Dec. 2022, 16:50 Liga 2
Daniel Oprița ar fi vrut să continue sezonul cu același lot de jucători, însă ultimele rezultate i-au schimbat planurile: ”Nu-i dau afară, dar i-am rugat să fie oameni, să aibă onoare și să-și caute echipă.” Ce l-a nemulțumit

Steaua a încheiat anul 2022 pe locul 1 în clasamentul Ligii 2 la finalul primei părți a sezonului 2022-2023, chiar dacă din ultimele două jocuri, ambele disputate pe teren propriu, s-a ales doar cu un punct, sub așteptările cel puțin ale lui Daniel Oprița, care s-ar fi mulțumit și cu patru puncte din jocurile cu FC Brașov (0-1) și Gloria Buzău (1-1).

Cu două puncte a terminat echipa din Ghencea peste Poli Iași și SC Oțelul Galați (ambele cu 31 de puncte), ocupantele locurilor 2 și 3, și la opt puncte peste FK Miercurea Ciuc (25 puncte), clasata pe poziția a 7-a, prima sub locurile care duc în play-off.

În aceste condiții, antrenorul Oprița este convins că și-a îndeplinit obiectivul și în acest sezon, menținerea în Liga 2, deoarece accederea în play-off este ca și realizată, chiar dacă nu încă și matematic, astfel că începe să-și pună în aplicare strategia pentru ceea ce își dorește mai departe.

Daniel Oprița nu voia să renunțe la niciun jucător dacă din ultimele două meciuri din 2022 se obțineau 4 puncte. S-a obținut doar unul

Invitat al ediției din 5 decembrie a emisiunii ”Națiunea Stelistă”, difuzată de Asociația Steliștilor 1947 (AS47), antrenorul Stelei a fost pus să detalieze declarațiile făcute la finalul jocului cu Gloria Buzău, una dintre întrebări referindu-se la ce a vrut să transmită atunci când a vorbit despre bunăstarea jucătorilor.

Oprița a transmis că dacă cele două jocuri ar fi fost câștigate sau s-ar fi obținut măcar patru puncte, atunci era mulțumit pe deplin și nu și-ar fi dorit să se despartă de nimeni, iar restul sezonului s-ar fi continuat în aceeași formulă. În principiu, pentru că nu mai voia să treacă încă o dată prin ceea ce s-a întâmplat în vară, când a decis să renunțe la Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu, aceștia nu au dorit și o parte a presei a scris că s-a trecut la șantajuri pentru a se scăpa de ei, în seamă băgându-se inclusiv AFAN-ul.

”Le-am spus jucătorilor înaintea ultimelor două meciuri: «Dacă le câștigăm, nu voi umbla la nimic, nu voi încerca.» Sau, dacă mi se va sugera din partea conducerii să renunțăm la cineva, nu ar avea niciun rost, m-am gândit! Pentru că sunt jucători care probabil nu vor vrea să renunțe la contracte și nu mai vreau să se întâmple ce s-a întâmplat sezonul trecut, deși sunt lucruri normale ce s-a întâmplat, dar s-a făcut prea mare tam-tam. Chiar din curtea noastră s-a făcut tam-tam-ul ăla, și eu știu lucrurile astea foarte sigur și asta e ceva care mă deranjează, pentru că se permit lucrurile astea împotriva propriei echipe. Sunt lucruri care se întâmplă, să renunți la jucător și să nu se mai antreneze cu echipa. Salariul i-a fost plătit, e un tip de antrenament pe care îl fac și ceilalți jucători. S-a scris așa de mult că s-a renunțat la patru jucători, că se antrenează separat… Mulți jucători au pățit asta și așa este în fotbal. Nu te mai vreau, nu mă mai bazez pe tine, îți dau un antrenor, că așa scrie în contract, te antrenezi cu el separat, îți pun la dispoziție tot ce trebuie și asta este. Nu mă mai bazez pe tine, nu pot să te mai antrenez.

Dar am zis că nu vreau să se mai întâmple lucrurile astea pentru că, neavând nici drept de promovare, până la momentul ăsta fiind pe primul loc, având un avans destul de mare, chiar și în momentul ăsta play-off-ul este prins, că nu putem să-l mai pierdem, suntem la opt puncte de ultimul loc care îl prinde. E greu, mai sunt și meciuri între noi și nu putem să o dăm pe aia că stai să vedem, până nu suntem matematic… Eu spun, cu toată răspunderea, că nu mai avem cum să pierdem play-off-ul, deși puteam să fim matematic, am fost la mâna noastră să facem lucrul ăsta, dar nu s-a putut”, a spus Daniel Oprița.

Antrenorul Stelei apelează la caracterul jucătorilor, să se despartă de ei. ”Să fie oameni, să aibă onoare și să-și caute echipă”

Cum s-a obținut doar un punct din ultimele două jocuri, Oprița a dezvăluit că a transmis în vestiar, imediat după jocul cu Gloria Buzău, că jucătorii care au evoluat mai puțin sau care nu au avut randamentul așteptat sunt liberi să-și caute alte echipe. Antrenorul a apelat la onoarea acestora, fiindcă nu vrea să-i dea afară.

”Am zic că nici acum nu ar mai trebui (n.r. – să se întâmple lucrurile despre care a amintit mai sus). Am vorbit chiar în vestiar după meci, pot să spun că atunci am făcut-o la cald și supărat după meci, dar îmi mențin decizia, i-am rugat pe jucători, pe cei care au jucat foarte puțin, care nu au avut evoluțiile pe care le-am sperat, să fie oameni, să aibă onoare și să-și caute echipă. Nu-i dau afară, dar nu mă mai bazez pe ei. Nu i-am nominalizat. Și eu m-aș simți. Nu se știe care nu au avut evoluții, că nu vreau să dau nume, care a jucat mai puțin? Și eu am fost fotbalist și când a fost am zic că vreau să mă duc să joc, cel puțin dacă sunt mai tânăr. Poate unul mai în vârstă, e normal, zice că mai am jumătate de an, un an, duc contractul până la capăt. Majoritatea au contracte până la vară și atunci e mai greu să-și găsească echipe nejucând. Așa aș gândi eu. Dacă nu vor, asta este!”, a continuat antrenorul Stelei.

Analizând jucătorii din lotul Stelei și meciurile și minutele în care aceștia au fost utilizați în acest sezon, cei care ar trebui să se simtă vizați de vorbele lui Daniel Oprița sunt: Doru Calestru (2 jocuri / 9 minute), Dorian Gugu (6 meciuri / 540 minute), Alexandru Sima (5 meciuri, 228 minute), Dragoș Gheorghe (9 meciuri, 460 minute), Mădălin Mihăescu (11 meciuri, 403 minute), Emilian Pacionel (6 jocuri, 122 minute) sau Ștefan Pacionel (13 meciuri, 591 minute). În plus, au fost destul de mulți jucători accidentați și care nu au apucat să joace foarte mult, ca de exemplu Walace, Beța, Corbu, Bărbulescu sau Bustea.

Oprița, discuții cu jucători din prima și a doua ligă pentru campania de achiziții. ”Mi-e frică să nu mi-l ia vreo echipă din Liga 1”

Totodată, Daniel Oprița a spus și că a început discuțiile pentru a face achiziții. Dacă nu pentru această iarnă, atunci pentru la vară, pentru noul sezon, atunci când speră ca problema dreptului la promovare să se rezolve. Pentru partea a doua a sezonului, dacă ar avea toți jucătorii din lot apți medical, și-ar mai dori doar unul sau două transferuri.

”Dacă pot să mai aduc un jucător-doi, pentru că am sunat și zilele astea jucători importanți, cu care am discutat. Aștept. Au fost niște răspunsuri pozitive, deocamdată, dar trebuie să mai am discuții, sper să nu fie doar așa… Din Liga 1 și din Liga a 2-a un jucător care eu sunt sigur că ar putea… și mi-e frică să nu mi-l ia vreo echipă din Liga 1, de aia vreau să forțez lucrurile astea. Nu vreau să spun numele lui, pentru că eu sunt sigur că este un jucător care ar putea face față în Liga 1, și cu o vârstă bună.

Vreau să mai aduc și jucători cu talie, pentru că avem probleme și la Liga a 2-a întâlnești și terenuri cum am întâlnit, gen la Chiajna, în care trebuie să fi fizic bine și să câștigi dueluri aeriene. Mi-au spus că o să se mai gândească, cel puțin din vară, dacă nu din iarnă. Eu am vorbit că sunt interesat și din iarnă, dar, dacă nu, să rămână să știe că eu din vară pentru că vreau să fac o strategie. Sau semnăm un precontract să vină din vară. Sunt mai mulți jucători cu care am vorbit, jucători buni. Vreau să mai aduc și jucători de Liga a 2-a, mai cu foame de rezultate, nu neapărat cu nume, pentru că și cu numele câteodată mai dai greș. Vreau jucători care să-și dorească să facă performață”, a transmis Daniel Oprița la Națiunea Stelistă.

Ediția Națiunea Stelistă cu Daniel Oprița invitat:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-si-a-setat-obiectivul-personal-la-final-de-an-atacantul-stelei-vrea-sa-fie-cel-mai-bun-marcator-din-liga-2-sper-sa-fiu-golgheter-sa-inscriu-goluri-sa-ajut-echipa-19256352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-putea-si-mai-bine-steaua-e-ca-si-calificata-in-play-off-dar-horia-iancu-se-astepta-la-ceva-mai-mult-trebuia-sa-avem-un-avans-mai-mare-fata-de-locul-2-dar-am-avut-oscilatii-po-19256291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-trage-semnalul-de-alarma-si-atrage-atentia-conducerii-ma-duc-pe-acolo-sa-fac-infarct-nu-se-agita-nimeni-ca-mine-antrenorul-stelei-termina-anul-in-forta-sut-19255413

Marius ANGHEL 12 Dec. 2022, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă