Dan Alexa, în pericol dacă nu o promovează pe Rapid în Liga 1. Avertismentul antrenorului cu care s-a luptat pentru preluarea echipei: ”Dacă va fi rău, cine plătește?”

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 14:30 Liga 2
Dan Alexa, în pericol dacă nu o promovează pe Rapid în Liga 1. Avertismentul antrenorului cu care s-a luptat pentru preluarea echipei: ”Dacă va fi rău, cine plătește?”

Florin Motroc (52 de ani), una dintre variantele conducerii de la Rapid pentru înlocuirea lui Daniel Pancu în urmă cu câteva săptămâni, a vorbit despre alegerea lui Dan Alexa pe banca giuleștenilor. Deși este convins că decizia șefilor clubului din Giulești este potrivită, având șanse mari să o ducă pe Rapid, din nou, în prima ligă, Motroc se gândește și la reacția celor cu factor de decizie din club, în cazul în care promovarea va fi ratată.

Motroc consideră că îndepărtarea lui Daniel Pancu nu era urgentă, din moment ce echipa are în continuare șanse la accederea în Liga 1. Își pune întrebări cu privire la modul în care vor fi gestionate lucrurile în cazul în care șansele Rapidului vor fi nule și se va vedea nevoită să evolueze în Liga 2 și în sezonul următor.

”Le doresc celor care au decis să-l pună pe Dan Alexa antrenor, dar și lui Dan, mult succes. Să promoveze și să fie bine la vară. Dacă va fi rău, sunt curios cine va plăti la vară. Ce se întâmplă? Chiar sunt curios, pentru că pe Pancu l-au dat afară. Dacă nu promovează echipa, ce fac cei de acolo? E un loc în care orice eșec nu îl mai așteaptă la al doilea. Doar dacă sunt interese, doar dacă se iau bani.

Doar când apare presiunea suporterilor poți să iei anumite decizii fără să vrei. Conducerea depinde mult de rezultate. Tot ce s-a întâmplat cu promovările, i-a ajutat. De aceea spun că dacă nu se promovează acum, vedem cine plătește. A apărut această teamă acum, pentru că s-a pierdut o șansă mare să treacă echipa pe locul doi. Putea să fie doar la mâna ei, dar acum nu mai este”, a declarat Florin Motroc la Sport Total FM.

Florin Motroc: ”Dumnezeu a vrut ca eu să nu merg la Rapid”  

Antrenorul a făcut și o dezvăluire surprinzătoare, când a venit vorba despre posibilitatea preluării Rapidului, după ce s-a decis îndepărtarea lui Pancu. Își dorea foarte mult să revină în Giulești din postura de principal, dar era conștient de faptul că presiunea era uriașă din partea fanilor, întrucât ar fi venit în locul unui idol.

”Dumnezeu a făcut ca eu să nu merg acolo, chiar dacă mi-am dorit. Aveam ceva în stomac care nu-mi dădea liniște, pentru că veneam în locul unui om care este o emblemă în Giulești. Era un moment, din punctul meu de vedere, neprielnic. Aveam mari semne de întrebare cu privire la momentul acesta. Am fost apropiat de Daniel, am avut discuții deschise cu el și era puțin incomod să vin în locul lui”, a mai punctat antrenorul.

Patru nume au fost pe listă pentru înlocuirea lui Pancu. A fost ales Dan Alexa 

Dan Alexa, Daniel Isăilă, Florin Motroc și Cristiano Bergodi au fost patru antrenori despre care s-a vehiculat că s-au aflat pe lista oficialilor de la Rapid pentru a-l înlocui pe Daniel Pancu. Cel mai experimentat dintre cei trei era chiar Florin Motroc, care a mai trecut pe la gruparea din Giulești de două ori.

În cele din urmă a fost ales Dan Alexa, care a reușit să promoveze cu Rapid în prima ligă la finalul sezonului 2015-2016 și a stat pe banca tehnică a giuleștenilor în 34 de meciuri. Fostul fotbalist a mai pregătit echipe precum Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna și Dunărea Călărași, iar ultima formație pe la care a trecut a fost Astra. Dan Alexa era liber de contract din octombrie 2019.

Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax  Foto

Răzvan STÎNGĂ 28 Mar. 2020, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă