Dacă nici acum, atunci când? FC Brașov are meci de totul sau nimic cu puștii de la Unirea Constanța. Călin Moldovan: ”Estetic, neestetic trebuie să obținem victoria” / Leo Strizu: ”Un egal nu avantajează deloc niciuna dintre echipe”

Adi MARICA 03 Dec. 2021, 16:07 Liga 2
Dacă nici acum, atunci când? FC Brașov are meci de totul sau nimic cu puștii de la Unirea Constanța. Călin Moldovan: ”Estetic, neestetic trebuie să obținem victoria” / Leo Strizu: ”Un egal nu avantajează deloc niciuna dintre echipe”

FC Brașov va juca sâmbătă un meci crucial cu Unirea Constanța. Brașovenii vin după o serie de coșmar, cu opt eșecuri consecutive, și întâlnesc în etapa a 16-a a Ligii 2 una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării.

De la meciul câștigat la mijlocul lunii septembrie, 3-1 cu Dunărea Călărași, echipa nou-promovată n-a mai obținut niciun punct, iar amenințarea retrogradării e din ce în ce mai serioasă.

Leonard Strizu, înaintea meciului de la Brașov: ”Egalul nu avantajează pe niciuna dintre echipe”

Adversarul de sâmbătă, Unirea Constanța, pare accesibil, în condițiile în care antrenorul Leonard Strizu are la dispoziție un lot format cu 90 la sută din juniori care provin de la FCSB.

”Este un meci direct între două echipe aflate în mare suferință de puncte. Sunt convins că echipa care va avea o organizare mai bună și care va fi mai determinată va avea câștig de cauză. Și noi și Brașovul vom juca la victorie, pentru că un egal nu avantajează deloc niciuna dintre echipe”, spune Leo Strizu, fostul mare atacant al Brașovului.

Strizu a jucat în două perioade la FC Brașov, între 1994 și 1997 și în sezonul 1998 – 1999. Pentru echipa brașoveană, atacantul a jucat 72 de meciuri și a marcat 37 de goluri.

”Pe Călin Moldovan îl cunosc bine, am fost și colegi la FC Brașov. Pentru mine, Brașovul rămâne Brașov, o echipă la care am jucat cu mare plăcere și unde am avut colegi extraordinari. Chiar dacă mai mereu ne-am bătut la evitarea retrogradării, Romică (n.r. – Romeo Pascu) a scos-o de fiecare dată la capăt”, a spus Strizu.

Călin Moldovan: ”Vom întrerupe seria neagră”

De partea cealaltă, antrenorul Călin Moldovan crede cu tărie că seria neagră din campionat a Brașovului va fi stopată la meciul de sâmbătă.

”Cifrele arată că nu a fost un sezon bun pentru grupul nostru. Venim după o serie de opt jocuri în care nu am reușit să acumulăm niciun punct. Este o serie lungă, care va trebui stopată cu orice preț în meciul de sâmbătă. Indiferent în ce mod, noi suntem obligați să câștigăm, estetic, neestetic trebuie să obținem victoria, asta dacă avem pretenții de la noi să continuăm să ne luptăm pentru menținerea în Liga a 2-a. Nu putem pierde la nesfârșit. Avem nevoie de cele trei puncte ca să avem puțină liniște la iarnă. Va fi un joc foarte dificil, întâlnim o echipă tânără, cu elan, formată din juniori de la Academia celor de la FCSB”, a spus Moldovan.

”Trebuie să o scoatem la capăt”

Antrenorul echipei FC Brașov spune elevii săi nu au niciun motiv să fie relaxați pentru meciul cu puștii lui Strizu. ”Nu avem motive să fim relaxați. În situația în care suntem, chiar și cu juniorii dacă jucăm trebuie să dăm totul pentru victorie. Am încredere mare în jucători, din punct de vedere al implicării și al concentrării chiar nu am ce să le reproșez. Situația din clasament apasă, dar tot noi, împreună, trebuie să o scoatem la capăt. Se poate! Până la urmă și Dacia Unirea Brăila, ultima clasată, mai speră la salvare!”, a spus Călin Moldovan, care nu se confruntă cu probleme de lot pentru acest joc, doar Ciopo fiind în continuare accidentat.

Conferința de presă în care Călin Moldovan a vorbit despre meciul FC Brașov – Unirea Constanța:

FC Brașov și Unirea Constanța sunt deja matematic în play-out

Meciul FC Brașov – Unirea Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Înaintea debutului etapei a 16-a, ultima programată în 2021, FC Brașov ocupă poziția a 16-a, cu 9 puncte acumulate, în timp ce Unirea Constanța se află pe locul 17, cu 8 puncte. Ambele echipe sunt matematic în play-out, turneul în care obiectivul este menținerea în Liga 2. Până acum, în play-out sunt matematic și ultimele trei clasate, Dacia Unirea Brăila, Dunărea Călărași și Astra.

Din sezonul regular vor mai avea loc trei etape, stabilite în primăvara anului 2022.

FC Brașov va mai avea meciuri cu Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), în timp ce Unirea Constanța va mai întâlni Steaua (acasă), Astra (deplasare) și Petrolul (acasă).

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures) și Alex Nicodim (Mediafax Foto)
Video: FC Brașov

Adi MARICA 03 Dec. 2021, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă