Visul continuă! Hermannstadt, favorită la finala Cupei, după 1-0 cu Gaz Metan | FOTO

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Apr. 2018, 22:32 Actualizat: 17 Apr. 2018, 22:33 Cupa

S-a umplut din nou stadionul la Sibiu, locul unde visele au devenit realitate pentru niște suporteri care nici nu îndrăzneau să se gândească, la începutul sezonului, că noua echipă va juca pentru finala Cupei României, într-un sezon perfect pentru trupa lui Pelici. Și de ce semifinală inedită au parte sibienii. Tocmai vecina de județ, formație cu probleme mari în Liga 1, dar cu parcurs foarte bun în Cupă. Hermannstadt putea să intre în istorie. A 31-a echipă din ligile inferioare, prezentă în penultimul act putea deveni și abia a 11-a formație care nu joacă la nivelul primei ligi ce trăiește o finală. Manșa inedită din semifinale putea să înceapă, între echipele pentru care semifinala Cupei României era deja o performanță nemaivăzută. Pustai simțea și el că se afla în fața unui moment istoric pentru Gaz Metan și a jucat cu ce are mai bun, semn că își pregătea poezia pentru finală.

Joao Diogo, roșu după 8 minute

Echipa din Liga 1 a început mai bine, dar, în minutul 8, lucrurile aveau să schimbe șansele în meci. Joao Diogo a văzut direct roșu pentru un fault dur asupra lui Dâlbea la mijlocul terenului, Pustai s-a luat de Colțescu, iar centralul l-a dat și pe antrenor afară. Era o șansă în plus pentru Hermannstadt să egaleze Dacia Unirea Brăila, ultima divizionară secundă calificată în finala Cupei, în 1993. Dezechilibrul numeric nu s-a văzut însă pe teren, acolo unde Gaz Metan a fost echipa mai prezentă în atac. Colțescu n-a văzut hențul lui Blănaru în propriul careu și i-a enervat iar pe medieșeni, pentru ca în finalul reprizei să marcheze Hermannstadt, la prima ocazie importantă de gol. Rusu, cel care a înscris și cu FCSB, a marcat cu un șut plasat din centrul careului, mingea ricoșând în plasă din bară (39). Explozie de fericire la Sibiu și finala era și mai aproape.

Ocazii mari pentru Gaz în repriza a doua

Gaz Metan a reluat ofensiva, după pauză, iar Rondon (47) și Ely Fernandes (54) au dat primele emoții apărării gazdelor. Apoi, Hermannstadt a mai echilibrat partida și Stoica putea marca, după un corner (63). Bogdan Rusu putea să facă dubla, dar șutul său din unghi a trecut prin fața porții (70). Și Gaz Metan putea egala, dacă Tătar nu avea noroc la mingea deviată greșit și care a căzut pe plasa porții (70) sau dacă devierea lui Rondon prindea cadrul porții (71).

O primă bătălie câștigată de Hermannstadt, iar visul ce părea interzis echipei din Liga a 2-a continuă. Lupta decisivă pentru o finală unicat în istoria celor două echipe se va da la Mediaș.

FC HERMANNSTADT – GAZ METAN MEDIAȘ   1-0
Bogdan Rusu 39′

Niga – Al. Coman, I. Stoica, Ct. Pîrvulescu, D. Tătar – Dâlbea (cpt.)(Boboc 65′), Danci – S. Lupu (P. Petrescu 75′), Șt. Blănaru, Curtean (Hergheligiu 58′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Căbuz – R. Crișan, Surugiu, Mih. Stancu
Antrenor: Alexandru Pelici

Pleșca – Val. Crețu (Diogo Rosado 65′), M. Constantin (cpt.)(Fytanidis 43′), Sîrghi, Sg. Popovici – Joao Diogo, I. Cristea – R. Romeo, D. Olaru, Ely Fernandes (Caiado 82′) – Rondon
Rezerve neutilizate: Greab – Chamed, Tîrcoveanu, P. Pîrvulescu
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminați: Joao Diogo 8′ (roșu direct), Cristian Pustai 11′

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Lucian DANCIU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Apr. 2018, 22:32 Actualizat: 17 Apr. 2018, 22:33 Cupa
Pe aceeași temă