Vis frânt! Aurul, adusă cu picioarele pe pământ de reșițeni

Marius ANGHEL 12 Sep. 2013, 15:11 Cupa
Vis frânt!** Aurul, adusă cu picioarele pe pământ de reșițeni

Drumul brădenilor în Cupa României s-a încheiat în Turul V. Elevii lui Alin Gomoi n-au avut nicio șansă în fața celor de la Metalul Reșița când au cedat, 0-4 (0-2), după un joc în care s-a văzut diferența între cele două eșaloane.

Vizitatorii au intrat cu avantaj dublu la cabine după două faze fixe: o lovitură liberă excelent executată de Danci și un penalty transformat cu siguranță de Stoica. Brădenii au avut doar o singură șansă de gol.

Superiori la toate capitolele

Așa au fost elevii lui Sandu Pelici, care a trimis în teren, ieri, o echipă în care s-au regăsit mai mulți jucători care n-au prins încă minute multe în începutul de sezon. Însă chiar și Metalul n-a avut niciun fel de emoție și s-a instalat, lejer, în jumătatea dirijată de Filipaș, Polvrea și Bănărescu. După un șut slab al lui Vurdea (3), reșițenii i-au dat emoții lui Robciuc în două rânduri, până să găsească drumul spre gol: mai întâi prin Stoica (5) și mai apoi prin Liuba, a cărui lovitură de cap din doar câțiva metri a fost reținută de portarul Aurului (16).

Și dacă n-au reușit dintr-o fază cursivă de atac, au izbutit dintr-o fază fixă, Danci modificând tabela, după fix jumătate de oră, cu o execuție plasată de la 20 de metri. Filipaș a scos apoi de pe linie un lob al lui Stoica pentru ca mai apoi, odată cu ploaia rece și deasă să cadă și al doilea gol. Rămas singur în careu, Staicu e faultat, fără dubii, de Robciuc, care, accidentat la umăr, nu mai poate para penalty-ul lui Stoica (41). Ba mai mult, e nevoit să îi lase locul între buturi mai tânărului Ilea, care în cel de-al doilea act avea să scoată mingea din plasă de alte două ori. Mai întâi în minutul 57, după „capul” bine plasat al lui Stoica (centrare perfectă de pe stânga Liuba), iar mai apoi în minutul 75, la șutul din scurt al nou-intratului Mureșan.

Final trist al unei povești furtunoase de vară, în care „moții” au visat frumos la o întâlnire cu o prim-divizionară. Nu e în Botău, dar va fi în Valea Domanului! Chiar și așa, „galben-negrii” pot fi mulțumiți: au strălucit taman când soarele văratec era pe sfârșite.

Patru formații din eșaloane superioare celui în care evoluează au lăsat acasă brădenii în acest sezon al Cupei: Vulturii Lugoj, FC Hunedoara, FC Caransebeș și Minerul Motru.

Aurul Brad                0 (0)
Robicuc 7 (45 Ilea 5) – Lup 5, Filipaș 6, Bănărescu 6, Miclean 5 – Polvrea 6 (74 C. Lupea 5), Raț 6 – Leaha 6, Cristea 6 – Vurdea 5 (46 Mihăilă 5).
Antrenor: Alin Gomoi

Metalul Reșița            4 (2)
Zăvoi 7 – Danci 8, Apostol 7, Potopea 7, Liuba 8 – Potocianu 7 (46 Vătăjelu 7), Breșneni 7, O. Vasile (cpt.) 8, R. Cristian 8 – Ad. Stoica 7 (61 Ștefan 7), Staicu 8 (68 Mureșan 7).
Antrenor: Alexandru Pelici

Au marcat: Danci (30), (Stoica 41 – pen.), Staicu (57), Mureșan (75)
Arbitru: Nicolae Botaș (Timișoara). Asistenți: Doru Lucaciu și Monica Rigo (ambii din Cluj-Napoca)
Stadion: „Aurul”. Spectatori: 500

Sursa: Glasul Hunedoarei

Marius ANGHEL 12 Sep. 2013, 15:11 Cupa
Pe aceeași temă