Viitorul s-a jucat cu ocaziile la Târgu Mureș

23 Sep. 2011, 09:58 Cupa
Viitorul s-a jucat cu ocaziile** la Târgu Mureș

Doi membri ai „Generației de Aur” s-au duelat aseară în Cupa României. Ovidiu Sabău, de pe banca tehnică a gazdelor, și Gheorghe Hagi, în calitate de patron al Viitorului Constanța. Până la urmă, câștig de cauză a avut primul, după ce echipa sa a învins cu 1-0 și s-a calificat în optimile competiției.

Având un parcurs slab în Liga I, mureșenii erau obligați să se califice în optimile Cupei României, mai ales că Viitorul a abordat partida cu șapte jucători care nu bifaseră nici măcar un minut în acest sezon de Liga a II-a! Avantajul propriului teren le-a convenit de minune jucătorilor lui Sabău, care au deschis scorul încă din al doilea minut. Reușita i-a aparținut căpitanului Ilyeș, care a deviat cu capul un corner executat perfect de Topic, jucător care a revenit într-un meci oficial după o pauză de o jumătate de an. Mijlocașul de 37 de ani nu s-a mulțumit cu atât și a fost aproape să dubleze avantajul în trei rânduri (5, 9 și 45).

Per ansamblu, meciul a fost echilibrat, în condițiile în care constănțenii au lăsat pe bancă doi dintre cei mai experimentați jucători pe care-i au în lot: Ninu și Onicaș, iar pe Cristocea, Vlad Rusu și Albu nici măcar nu i-au inclus pe foaia de joc.

Simion putea da lovitura
La fel cum pentru unele echipe din Liga I participarea în Cupa României este o povară, aceeași atitudine a fost abordată aseară și de echipa patronată de Hagi, pentru care lupta la promovare în primul eșalon este mai importantă. Totuși, Simion ar fi putut răsturna toate așteptările dacă egala în momentul în care a scăpat singur cu Albuț (68), la fel cum și Chițu a fost blocat providențial de portarul mureșenilor (86). Până la urmă, Sabău a tranșat în favoarea sa duelul cu Hagi, fostul său coleg de la națională, câștigând cu 1-0. FCM a bifat a doua victorie în acest sezon, după 2-0 cu CS Mioveni în campionat, în ciuda aceluiași Simion, care a fost la un pas să împingă meciul în prelungiri chiar la ultima fază de joc.

articol scris de Mihai Vereș

23 Sep. 2011, 09:58 Cupa
Pe aceeași temă