VIDEO | Primarul din Baia Mare are planuri serioase cu FCM și după meciul cu Steaua: „Mi-aș dori să promovăm, mai ales că acum e o ocazie foarte bună față de ceea ce va fi”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 15:42 Cupa

FCM Baia Mare joacă deseară, de la ora 20:30, unul dintre cele mai importante meciuri din scurta istorie a clubului, contra Stelei, în optimile Cupei României. Cătălin Cherecheș, primarul localității și unul dintre susținătorii noii echipe a orașului, spune că își dorește ca Baia Mare să revină din nou echipă în Liga 1, iar acest an este unul prielnic pentru a face acest lucru.

FCM Baia Mare își va juca joi seară șansa contra deținătoarei trofeului. Pentru acest meci, oficialii clubului au instalat o nocturnă mobilă, dar Cătălin Cherecheș spune că s-a lucrat și la alte pregătiri, astfel încât steliștii să se simtă mai bine. Edilul local susține că și-ar dori ca Baia Mare să ajungă în Liga 1 și spune că există fonduri pentru menținerea în primul eșalon: „Este de datoria noastră să-i primim așa cum trebuie. În primul rând, îi primim cu lumină, știți că cei care televizează meciul au impus să avem nocturnă. Stadionul este în curs de modernizare, de la anul vom putea găzdui orice fel de competiție. Până atunci, am contractat o firmă să ne aducă o nocturnă mobilă. Pentru prima oară după 30 de ani, vom aduce la meci 10-12.000 de spectatori. Nocturna mobilă este plătită din banii de pe bilete.

Noi alocăm cam 500.000 de euro pe an pentru fotbal. Dacă la finalul turului echipa se va clasa pe un loc care ne va da oportunitate să promovăm, atunci va face eforturi toată lumea, autoritățile locale, oamenii de afaceri care susțin sportul. Este mai ușor pentru autoritățile locale să susțină o echipă în prima ligă”, a declarat Cătălin Cherecheș la ProSport LIVE, în final, întrebat fiind cu cine ține, edilul a mai explicat că echipa sa favorită a fost Steaua: „Cu cine țineam de când eram mic? Cu Steaua. Acum, bineînțeles, țin cu FCM Baia Mare”.

FCM Baia Mare – Steaua, meci contând pentru faza optimilor Cupei României, se dispută joi, de la ora 20:30, pe stadionul „Viorel Mateianu”.

Mai jos puteți vedea câteva fotografii de la primul antrenament în nocturna al echipei FCM Baia Mare pe stadionul „Viorel Mateianu”!

Foto: FB Cătălin Cherecheș

Marius ANGHEL 29 Oct. 2015, 15:42 Cupa
Pe aceeași temă