Victorie cu emoții pentru Dunărea Giurgiu

25 Aug. 2009, 23:38 Cupa

Echipa secundă a Rapidului a întâlnit astăzi, de la orele 17.30, în turul IV al cupei României, formația de ligă secundă, Dunărea Giurgiu. Giurgiuvenii porneau favoriți înaintea meciului și după rezultatul de moral din ultima etapă, 1-0 cu FC Botoșani.
 

Cu Marinescu, Dobroiu și Ivelia în primul unsprezece, „vișinii” au controlat mai mult mingea în prima repriză. Insuficient încât să poată să își creeze ocazii de a marca în fața elevilor lui Marin Barbu. Tehnicianul a ales pentru partida cu echipa de liga a III să își menajeze o parte din jucătorii ce au evoluat în primele două etape. Urmăriți din tribună de Hizo, rapidiștii au deschis primii scorul. Ioniță este faultat în careu și Dobroiu execută sigur lovitura de la 11 metri. Pe când toți așteptau fluierul de final al primei părți, Șanțmare aduce egalarea cu capul din patru metri, la o eroare în defensiva.
 

Cea de-a doua repriză începe tot cu Rapid II în atac. Ioniță își aduce echipa din nou la conducere cu o torpilă de la 25 de metri direct în vinclu. Trecuseră doar două minute de la reluare și bucureștenii arătau că pot produce surpriza. Temători că vor fi înfrânți, dunărenii reacționează și trimit titulari în teren. Marcu, Cojenel și Iordache aduc scânteia ce lipsea până în acel minut și reușesc să schimbe cursul jocului. Ciocârlan, din penalty, și Bănaru, cu un șut la colțul lung, aduc golurile victorioase și Giurgiu se impune la capătul unui meci ce ar fi trebui să fie mult mai ușor.
 

Barbu mulțumit de repriza secundă
 

La finalul partidei, antrenorul Dunării Giurgiu, Marin Barbu s-a declarat mulțumit de rezultat și de evoluția jucătorilor ce au evoluat mai puțin, sau deloc, în primele două etape ale campionatului. „Sunt mulțumit de rezultat și mai ales de ce am jucat în a doua repriză. Am început partida mai timorați, asta și pentru că am introdus în teren jucătorii ce au evoluat mai puțin până acum. Am suferit la început pentru că baieții nu au prea multe meciuri în picioare, dar odată cu cele trei schimbări jocul a fost la îndemâna noastră. Am reușit să ne calificăm în urma unui meci foarte disputat cu multe goluri. „ 
 

Spectatori de lux

 

În tribuna stadionului din Chitila, acolo unde Rapid II își dispută meciurile din Liga a III-a, au luat parte și actuali sau foști oficiali ai clubului din Giulești. Astfel, în meciul de cupă cu Dunărea Giurgiu, încheiat 3-2 pentru oaspeți, au asistat: Viorel Hizo, Marian Rada, Nicolae Manea, Constantin Zota, Robert Niță, dar și oficiali ai Concordiei Chiajna.
 

Rapid II: Marinescu – T. Barbu, O. Ionescu, Țancu, Bratu, Al. Matei, Coman, Ivelja, Stoica, Dobroiu, Al. Ioniță
Rezerve: Drăghia – Dăescu, Șt. Bujor, Ad. Grigore, I. Florea, Tene, Fl. Călin

Antrenor: Florică Drăghici

 

 

Dunărea Giurgiu: G. Popa – Ungureanu, Tatarciuc, Ciocârlan, Ct. Gheorghe, Bucă, Șanțmare, Ochia, Damian, Bănaru, Kurtuly
Rezerve: Dragne – Marcu, Cojenel, Iordache, Udrea, Ivașcă
 

Antrenor: Marin Barbu
 

Articol și foto de Marius Anghel

25 Aug. 2009, 23:38 Cupa
Pe aceeași temă