UTA, superficială în fața Gloriei Arad

26 Aug. 2009, 14:00 Cupa
UTA, superficială în fața Gloriei Arad

 

UTA, în calitate de echipă vizitatoare pe propriul stadion, a câștigat aseară cu scorul de 2-1 confruntarea cu Gloria Arad din faza a IV-a a Cupei României și a obținut calificarea în runda următoare.

 

Bătrâna Doamnă a controlat clar prima parte a jocului, însă a dat dovadă de multă superficialitate, atât în joc, cât și în faza de finalizare, astfel că la capătul primelor 45 de minute scorul a fost doar 1-0 pentru pentru utiști, grație golului marcat de Batin în minutul 18, cu capul, dintr-o centrare expediată de Roman, de pe flancul stâng. Până la gol, Bătrâna Doamnă a ratat alte două ocazii bune, prin Nădăban (min. 8, șut peste poartă) și Drida (min. 15, lovitură liberă executată puțin alături).

 

Țucudean, aflat în continuare în formă proastă, a trecut și el pe lângă gol în min. 22, când șutul său a fost respins de Rus. Gloria care, inexplicabil, n-a aliniat cea mai bună formulă, preferând un prim 11 fără Nica, Băișan, Enciu, A. Popa, Lazea și L. Todea, toți titulari în mod obișnuit, a tresărit la mijlocul reprizei, însă Bălgrădean a scos „bomba” lui Ștreangă de la 27 de metri.

 

Țucudean a mai ratat o ocazie bună, pentru ca portarul Rus să se remarce pe finalul primei părți în fața lui Drida și Batin, însă Gloria ar fi putut egala prin Negru, cu o reluare de cap ușor imprecisă.

 

În partea a doua, Ionuț Popa și-a rearanjat echipa în sistemul 3-4-1-2, după ce în primele 45 de minute UTA a evoluat în 4-4-2. Lucrurile s-au complicat pentru utiști imediat după reluare, când Țucudean l-a faultat pe Nicoloff în suprafața de pedeapsă, iar Toc l-a învins pe Bălgrădean de la punctul cu var.

 

Imediat, Radu Anca a apelat la Enciu în locului juniorului de 16 ani Cuedan, iar UTA, deși a dominat, n-a mai pus probleme serioase pentru multă vreme, cu exepția unor șuturi simple pentru portar. A venit golul lui Pocuca din minutul 83 – cap din 10 metri după o lovitură de colț – și UTA a evitat complicațiile pe finalul unui meci nemulțumitor din punctul de vedere al Bătrânei Doamne, problemele fiind același: viteză de joc scăzută, colaborare slabă între mijloc și atac, pase decisive de calitate aproape inexistente.

Timp de 85 de minute, galeria Bătrânei Doamne și-a încurajat echipa, însă ultimele cinci minute au fost dedicate primarului Falcă. Ultrașii i-au compus un nou cântec edilului-șef, iar finalul de meci a fost identic cu cel de sâmbătă, când galeria a chemat echipa la salut, adresându-i injurii primarului, conflictul fiind departe de-a fi stins.

 

Gloria Arad – UTA Arad 1-2 (0-1)
Au marcat: Toc 50 pen. / Batin 18, Pocuca 83.

Stadion: „Francisc Neuman”; spectatori: 1500.

Gloria: Rus – Toc, Sabou, Ștreangă, Filaret – Negrea, Nicoloff, Cuedan (53 Enciu), Gligor (28 Băișan) – Budur, Negru (74 S. Popa).

Antrenor: Radu Anca.

UTA: Bălgrădean – Manea (46 Gâlcă), Pascariu, Pocuca, Buican – Nădăban, Drida (61 Copil), Apostol, Roman – Batin (46 Pecarov), Țucudean.

Director tehnic: Ionuț Popa.

 

Articol scris de: Sebastian Șilcovan

26 Aug. 2009, 14:00 Cupa
Pe aceeași temă