UTA își înfruntă ambițioasa surioară în Cupa României

25 Aug. 2009, 11:48 Cupa
UTA își înfruntă ambițioasa surioară** în Cupa României

Conducerea Gloriei, cât și tinerii ei jucători au ambiții legate de meciul din această după-amiază. „Nu e normal să avem ambiții? Ar trebui să ne lăsăm bătuți de UTA? Avem șansa noastră, jucătorii tineri pe care și avem sunt foarte motivați de un meci împotriva Bătrânei Doamne și trebuie să le oferim șansa lor, nu să le producem un dezavantaj, jucând pe terenul adversarului. Gloria este o echipă cu media de vârstă de 19 ani și 34 de zile”, explică în continuare Marcel Coraș.

 

Toc, Ștreangă, Filaret, Popa, Nikolof, L. Todea și Enciu – „piesele grele” ale Gloriei

 

Gloria Arad, echipă pregătită de Radu Anca, dispune de-o echipă care a suferit transformări mari de-a lungul vacanței de vară. Până la urmă a reușit să-și trimită câțiva dintre cei mai buni jucători, sub forma unor împrumuturi la UTA, pentru a fi propulsați, motiv pentru care și-a completat lotul cu juniori de la Atletico și UTA. Totuși, sub comanda lui Radu Anca sunt destui fotbaliști cu experiență, care cu siguranță vor ține să-i demonstreze lui Ionuț Popa că s-a înșelat atunci când nu i-a ales pentru prima echipă a Aradului. Este de așteptat ca în special Toc să joace cu o motivație suplimentară, el fiind ignorat de Popa. De asemenea, fundașul central Ștreangă, unul dintre cei mai buni jucători ai Gloriei, fundașul stânga Filaret, mijlocașii Adrian Popa, Nikolof și Lucian Todea vor ține să aibă un cuvânt de spus în confruntarea de marți după-amiază. La Gloria mai joacă Enciu, un atacant adus în iarnă de Auto Timișoara, Negru (ex-UTA), precum și câțiva juniori talentați, de 16-17 ani, de la Atletico Arad. 
„E clar că nu vrem să pierdem și că jucătorii sunt motivați dar cred că trebuie să ne vedem lungul nasului. E clar că UTA are o echipă mai bună, dar de multe teoria nu se potrivește cu practica. Ne-am propus, înainte de toate, să facem un antrenament foarte bun, în condiții de adversaritate ridicată, pentru că UTA este un adversar solid pentru noi”, adăugat Marcel Coraș.
 

Nu se anunță mari modificări la UTA
 

UTA a rămas în program după partida cu FC Bihor, iar luni s-a antrenat pe căldură, de la ora meciului de marți, 20:30. Ionuț Popa pare dispus să păstreze în mare structura echipei de start pe care a folosit-o în primele două etape, intenția directorului tehnic fiind de-a folosi meciul cu Gloria pentru omogenizare. Cu toate acestea, este posibil să apară câteva schimbări în echipa Bătrânei Doamne, jucători precum Bujor, Gâlcă, Riviș sau Copil având șanse mai mari să prindă primul 11.
 

UTA: „Ne dorim să câștigăm”
 

„Încă nu s-a luat o decizie în privința modului în care vom aborda meciul cu Gloria. Evident, ne dorim să câștigăm, nu se pune problema să tratăm cu superficialitate meciul. Cred că nu vor fi mari schimbări în primul 11, dar trebuie să ținem cont și de faptul că avem un lot foarte numeros, motiv pentru care fiecare trebuie să primească șanse. Rămâne să stabilim cum abordăm meciul”, spune Roland Nagy, unul dintre asistenții lui Ionuț Popa. În ceea ce privește locul de disputare al partidei, evident că nu este pe placul tehnicienilor de la UTA, deoarece terenul sintetic de pe „Șega” poate să aducă nedorite accidentări. „Trebuie să avem grijă cu suprafața de joc, deoarece uneori este periculoasă”, a completat Nagy.
 

A sosit Dodo Leoh Digbeu
 

De ieri după-amiază, în programul de pregătire al UTA-ei a intrat și mijlocașul Dodo Leoh Digbeu, adus luni noaptea de la CFR Cluj.  Ivorianul care susține că are 19 ani evoluează ca mijlocaș central ofensiv și dacă va ajunge la un acord privind salariul cu oficialii arădeni va fi legitimat și va avea drept de joc pentru UTA în sezonul 2009/ 2010, sub forma unui împrumut. „În mod normal nu vor fi probleme privind salariul cu acest jucător. Batin îl cunoaște, s-au pregătit împreună la CFR Cluj. Mi-a spus că Digbeu este un mijlocaș central care ne poate ajuta”, spune președintele UTA-ei, Giovanni Catanzariti.
 

Meciul Gloria Arad – UTA va începe la ora 20:30, pe terenul pe stadionul „Francisc Neuman”, și va fi arbitrat la centru de orădeanul Marius Omuț. Asistenții săi sunt Iulius Timar și Stelian Dem, ambii din județul Bihor, iar observator FRF a fost delegat arădeanul Mircea Axente.
 

Având în vedere regulamentul FRF legat de meciurile de Cupa României, echipele nu sunt obligate să folosească juniori, deoarece nu sunt din același eșalon, dar ținând cont de loturile de care dispun, e greu de crezut că nu o vor face. Meciul se dispută într-o singură manșă, iar în caz de egalitate la finalul celor 90 de minute, se dispută prelungiri și eventual se execută lovituri de departajare.
 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

25 Aug. 2009, 11:48 Cupa
Pe aceeași temă