UTA iese din Cupă după o înfrângere rușinoasă, cu Becicherecu Mic. Nagy: „Jucătorii trebuie să se analizeze și ei ca fotbaliști”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 12:35 Cupa
UTA iese din Cupă după o înfrângere rușinoasă, cu Becicherecu Mic.** Nagy:

Chiar dacă a odihnit mulți dintre titulari în vederea partidei cu Juventus București, UTA nu se aștepta să fie victima celor de la Mama Mia Becicherecu Mic în turul IV al Cupei României. Timișenii sunt pe penultima poziție a clasamentului din Seria a IV-a a Ligii a 3-a, dar au știut exact ce vor și au evoluat în consecință. Misiunea lor a fost cu atât mai ușoară cu cât au avut în față o echipă ce a făcut figurație în mare parte din cele 90 de minute, ajungând rareori în poziție clară de finalizare.

Rezultatul de 2-1 pentru trupa lui Cosmin Stan face din „Bătrâna Doamnă” o simplă spectatoare în prezenta ediție a Cupei. „Ceea ce anticipam s-a și întâmplat pentru că am avut destule rezerve pe teren. Cei care au jucat cât au jucat până acum și nu-și regăsesc forma, plus cei de la echipa a doua, nu s-au ridicat la înălțimea situației, a pretențiilor noastre. Rezultatul e rușinos, iar în această situație trebuie să se analizeze și ei ca fotbaliști. Nu ne-am gândit totuși că forțăm lucrurile apelând la fotbaliști de la UTA II, atâta timp cât azi întâlneam o echipă de nivelul la care activează și ei. Mai mult, ambele formații au trei puncte în clasament, dar iată ce a ieșit”, a menționat Roland Nagy la finalul disputei de pe arena „CFR” din Timișoara.

În repriza secundă, la un moment dat, doi-trei fani arădeni veniți la meci s-au apropiat de banca tehnică arădeană și i-au cerut socoteală tehnicianului pentru jocul slab și rezultat. „Cu siguranță am și eu responsabilitatea mea, dar rămân la părerea că jucătorii noștri trebuie să vadă și înțeleagă că au trădat fotbalul azi, iar deznodământul partidei e consecința acestui fapt. Sunt dezamăgit de ceea ce am văzut și trebuie să realizăm cumva că sâmbătă e un joc important. Totuși, avem o invincibilitate la Arad, un atuu și trebuie să ne păstrăm pe aceeași linie chiar dacă întâlnim liderul Juventus. Adică o echipă bună ce vrea mult mai mult, cu lucruri serioase și jucători buni. Dar, repet, în special cei care fac parte din prima echipă trebuie să se uite mai bine la ei după acest meci”, a adăugat Nagy.

De partea cealaltă, antrenorul gazdelor a subliniat eforturile elevilor săi. „Am jucat fotbal așa cum puteam noi mai bine pentru o echipă de Liga a 3-a. Sigur, poate ne așteaptam mai mult din partea UTA-ei pentru că e echipă divizionară B, care, însă, și-a odihnit câțiva jucători pentru meciul cu Juventus de sâmbătă. Asta nu scade din meritele echipei noastre, care a crezut în calificare și într-un joc bun și până la urmă i-a ieșit”, a menționat Cosmin Stan, „principalul” Mama Miei.

Remarcă tristă pentru Nagy: „Dintre cei patru atacanți cu care am început sezonul, mai avem, eventual, unul pentru meciul cu Juventus”

La puține secunde după ultimul fluier al partidei dintre Mama Mia Becicherecul Mic și UTA, Roland Nagy a răspuns la nivelul gazonului întrebărilor puse de jurnaliștii unui post TV regional. Aceștia au încercat să-l convingă pe antrenorul „alb-roșilor” că Marius Curtuiuș, eliminat la Sfântu Gheorghe pentru două cartonașe galbene, nu are drept de joc nici în campionat.

Fiindcă regulamentele în România sunt ambigue, iar „Bătrâna Doamnă” chiar are de suferit de pe urma lor atâta timp cât juniorul Ionuț Tănase pur și simplu va sta trei meciuri oficiale (două de campionat) și unul de Cupă pentru a nu se risca o contestație, Nagy a avut o remarcă tristă, dar cât se poate de reală, despre situația creată. „Nu știu dacă îl vom avea și sâmbătă pe Curtuiuș , regulamentul e interpretabil. Nici nu mai știu ce să spun pentru că din patru atacanți pe care i-am avut sezonul trecut și chiar la începutul acestuia, între care doi ne-au părăsit din diverse motive, mai avem, eventual, unul pentru partida cu Juventus. E foarte greu să ne descurcăm. Pe undeva am și crezut că la echipa a doua avem jucători care tind rapid spre Liga 2-a, dar și azi mi-am dat seama că mai e drum lung până acolo. Nu stăm prea bine numeric  și valoric. Nu vreau să fac acum o analiză, dar nu suntem pe măsura campionatului ce se joacă acum. S-au comasat seriile și e altceva. Se joacă 19 etape în tur și alte 19 în retur, iar problemele se văd deja, cu jucători suspendați sau cu Petre care e la lot. Este clar că trebuie să improvizăm, rămâne de văzut ce avem și ce soluții găsim pentru sâmbătă”, a punctat antrenorul principal al echipei fanion a Aradului.

CITEȘTE și: Cu riscul demiterii, Stan și-a asumat protestul împotriva arbitrilor! Utiștii i-au sprijinit pe timișeni cu un… aut de margine

Text: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 05 Oct. 2016, 12:35 Cupa
Pe aceeași temă