Un Tahar de voie bună. Algerianul l-a salvat pe Rădoi de la un rezultat umilitor contra unor puști necunoscuți de la „U” Cluj

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 12:07 Cupa
  • Campioana României, FC Steaua București, s-a chinuit, joi seară, în 16-imile Cupei României, 80 de minunte să înscrie împotriva unei echipe a Universității cu o medie de vârstă de 20 de ani. Mai mult, formația clujeană este codașă în Liga a 2-a.
  • Rezerva Aymen Tahar a salvat Steaua cu un gol marcat în minutul 81, după un meci în care niște puști anonimi ai lui „U” au fost pentru 80 de minute egalii celei mai titrate echipe de fotbal din România.

 

Uneori fotbalul înseamnă mai mult decât o luptă nebună pentru rezultate, iar de multe ori speranța este mai puternică decât logica. Asta au dovedit cei peste 10.000 de spectatori veniți joi seară la Cluj Arena pentru a vedea o echipă de copii a Universității, într-un duel care nicicum nu părea egal, cu campioana Steaua. O speranță vecină cu nebunia i-a împins de la spate. Nu le-a păsat de faptul că nimeni nu dădea vreo șansă echipei de puști ai lui Marius Popescu, iar atmosfera din timpul partidei i-a făcut pe jucătorii, care în urmă cu câteva luni băteau mingea în curtea școlii, să se simtă parcă într-o altă dimensiune și probabil l-a făcut și pe Eros Ramazzotti, care concerta la câțiva metri de stadion, să se întrebe ce se întâmplă.

În acest context, jucătorii Universității au încercat imposibilul: să elimine Steaua din Cupă. Nimeni n-ar fi pariat că cei a căror medie de vârstă a fost de 20 de ani și o lună la primul „11” aveau să domine, la capitolul ocazii de gol, campioana României, în prima parte a meciului din șaisprezecimi.

Steaua, niciun șut pe poartă în prima repriză

Rădoi a început meciul de la Cluj cu șapte jucători noi față de ultimul meci din campionat și, cu toate că a dominat la capitolul posesie, nu le-a dat mari emoții puștilor de la Universitatea, în prima repriză. Campioana n-a avut niciun șut pe poartă contra echipei care e pe locul 11 în liga secundă. Papp, cu un șut în diagonală ce a ocolit de puțin vinclul, a avut cea mai mare ocazie a steliștilor înainte de pauză.

În schimb, copiii Universității au reușit meciul vieții lor și îl puteau învinge pe Cojocaru în trei rânduri. Greu a scăpat singur cu portarul, dar s-a speriat de șansa mare de gol și a tras slab (15), iar Kovacs l-a „deranjat” în două rânduri pe portarul Stelei (33, 41), ultima dată cu o lovitură liberă pe care goalkeeperul s-a întins serios să o scoată de sub transversală.

Tahar a evitat rușinea

După pauză Steaua a fost mai coerentă în atac și a intensificat presiunea la poarta lui Niczuly. Varela a reluat cu capul peste poartă (47), iar Chipciu și-a amintit că e jucător de echipa națională și a apărut la finalizare, dar Niczuly l-a blocat în două rânduri (52, 54). Bucureștenii au continuat să preseze, profitând de faptul că puștii lui Popescu n-au mai putut ieși din propriul teren, dar Breeveld a trecut pe lângă centrarea lui centrarea lui Carp (58) și Papp a trimis în brațele lui Niczuly (78).

Presiunea creștea la poarta clujenilor, la fel și tensiunea tribunei și odată cu acestea și exasperarea lui Rădoi. Acesta a scos de pe bancă ultimul și „cartuș de lux”, Hamroun, dar n-a mai fost nevoie de acesta, pentru că Tahar a marcat din centrarea lui Adi Popa (81) și a pus capăt agoniei steliste și a speranțelor nebune ale unor puști care au încă proaspătă, în memorie, amintirea majoratului.

Jucătorii Stelei rămân cu o calificare nespectaculoasă, în timp ce mulți dintre fotbaliștii lui „U” Cluj cu amintirea primului meci important din viața lor.

UNIVERSITATEA CLUJ – FC STEAUA   0-1
Tahar ’81

R. Niczuly – Dulap, Cordoș, R. Crișan (Cocină ’61), Hâmpea – Cândea, L. Kovacs (cpt.)(Boboc ’57) – Calcan, P. Popescu, Greu (Tarcea ’76) – Schieb
Rezerve neutilizate: Țicrea – Butean, Coc, Alin Mutu
Antrenor: Marius Popescu

Cojocaru – Papp, Varela (cpt.), Carp, Guilherme – Muniru (Tahar ’66), Breeveld – Ad. Popa, Chipciu (Tudorie ’87), Enceanu – Tade (Hamroun ’78)
Rezerve neutilizate: Niță – Vl. Mihalcea, Alcenat, Ontel
Antrenor: Mirel Rădoi

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 10.000; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Marius Florin Badea (Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Marius ANGHEL 25 Sep. 2015, 12:07 Cupa
Pe aceeași temă