Trăiască rotația! SC Bacău, victorie fără drept de apel în fața Dunării

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 22:24 Cupa
Trăiască rotația!** SC Bacău, victorie fără drept de apel în fața Dunării

Sport Club Bacău a avansat în premieră în 16-imile Cupei României după o victorie fără drept de apel obținută în fața Dunării Galați. Viorel Tănase a schimbat mai bine de jumătate de echipă față de 11-le de start din campionat și acest lucru s-a cunoscut.

Claudiu Tudor a fost titularizat și a făcut o partidă foarte bună, pasele sale luminând jocul echipei băcăuane. Un alt jucător nou folosit, Cosmin Miron, a deschis scorul (min. 36), transformând impecabil o lovitură liberă de la circa 23 de metri, ușor lateral dreapta, trimițând balonul în vinclu, la colțul scurt.

Înainte de asta, băcăuanii loviseră de două ori barele porții adverse, prin Adăscăliței (min. 15) și Husein (min. 33). „Bonus” de la arbitri, Sport Clubul a avut și un penalty refuzat după un henț în careu al unui fundaș gălățean.

Prima repriză, în care oaspeții aproape că n-au contat în atac, s-a încheiat cu o centrare foarte bună a lui Miron și o reluare peste poartă din 6 metri a neinspiratului Ungureanu.

După pauză, gazdele au făcut pasul înapoi, iar gălățenii au avut două bune situații de a egala: Stelian Cucu (min. 61) a șutat senzațional de la 35 de metri, dar Oltean a respins de sub transversală, pentru ca, șapte minute mai târziu, același Cucu să trimită cu capul din mijlocul careului în brațele portarului băcăuan, bine plasat. De altfel, Oltean a mai avut vreo două mingi grele și s-a descurcat impecabil. Introdus după pauză, Adrian Hurdubei a animat ofensiva băcăuană și s-a aflat la originea celui de-al doilea gol al gazdelor, înscris în minutul 76. Atunci, la capătul unui contraatac, „Hurdu” a centrat perfect din flancul stâng, iar Claudiu Tudor a reluat imparabil cu capul, din mijlocul careului gălățean.

Victorie clară a echipei lui Viorel Tănase, cei mai buni jucători fiind tocmai cei pe care-i uitase pe bancă în jocul cu Clinceniul. La acest capitol figurează și Radu Sascău, cu o evoluție foarte bună pe flancul stâng, dar și Andrei Burcă, care a făcut o pereche foarte bună cu Adăscăliței în centrul apărării. Tase a spus că va continua rotația și în campionat, la Iași, unde îi urăm să găsească varianta optimă.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL SC BACĂ‚U – DUNĂ‚REA GALAȚI

SC Bacău: Oltean – Mihălăchioae, Adăscăliței, Burcă, Sascău – Întuneric, Dumitriu (51 Strugariu) – Husein (62 Hurdubei), Cl. Tudor (81 B. Rusu), Miron – B. Ungureanu. Antrenor: Viorel Tănase.

Dunărea: Olaru – L. Radu, Șomodean, Hristian, Sorin Cucu – Florea (46 Bâtfoi), Stelian Cucu, Chebac, Gohoreanu (70 Manea) – Istrate (78 Moise), Neagu. Antrenor: Ion Balaur.

Arbitru: Florin Miron (București). Asistenți: Florin Burlacu (Urziceni) și Joszef Peter (Sf. Gheorghe).

Sursa: Sport Bacăul

Marius ANGHEL 11 Sep. 2013, 22:24 Cupa
Pe aceeași temă