Sucevenii nu știu dacă meciul cu Steaua se va juca pe Areni. „Premisele sunt pozitive”. Când se va lua o decizie

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 13:45 Cupa
Sucevenii nu știu dacă meciul cu Steaua se va juca pe Areni.

Foresta Suceava încă nu știe unde va juca meciul cu Steaua din 16-imile de finală ale Cupei României. Conform regulamentului competiției, gruparea din Liga 2 e considerată gazda acestei dispute, însă cum stadionul Areni nu are nocturnă, iar partida a fost programată să se desfășoare de la ora 21:30, conducătorii echipei trebuie să anunțe dacă pot organiza sau nu jocul la Suceava. Termenul limită este până luni, iar în perioada rămasă sucevenii fac eforturi pentru a aduce o nocturnă mobilă pe Areni, altfel trebuie să se orienteze către un alt stadion care să aibă condițiile cerute de FRF. Varianta de rezervă cea mai apropiată ar fi Botoșani.

Președintele Forestei, Dorin Goian, anunța încă de zilele trecute că poartă negocieri cu două firme pentru închirierea unei nocturne mobile care să fie adusă la Suceava. Una dintre firme este din Olanda, iar oficialul s-a întâlnit de curând la București cu reprezentanții acesteia, care au fost în discuții cu cei de la CS U Craiova pentru stadionul Extensiv, însă afacerea cu oltenii a căzut.

„Premisele sunt pozitive. Suntem în discuții cu respectiva firmă din Olanda, dar așteptăm ședința extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc vineri. Dacă totul este în regulă, vom semna contractul, iar până cel tarziu luni vom anunța în mod oficial dacă meciul cu Steaua se joacă pe Areni”, a declarat, citat de gazetasv.ro, Dorin Goian.

Și președintele Consiliului de Administrație al Forestei, Andrei Ciutac, a ținut să precizeze că desfășurarea meciului cu Steaua la Suceava nu este bătută în cuie. „Unii cred că deja este stabilit că jucăm la Suceava, lucru care nu este adevărat. Momentan nu s-a stabilit nimic. Până luni, când este data limită, vom anunța oficial locul de disputare a partidei. Facem eforturi ca partida să se joace la Suceava, însă o decizie definitivă se va lua la sfârșitul acestei săptămâni, după ce vom clarifica mai multe aspecte legate de organizarea acestui joc. Avem sprijinul domnului primar și al Consiliului Local, însă o decizie vom lua la sfârșitul acestei săptămâni”, a precizat Ciutac.

Ion Lungu: „Sper ca din primavară să avem nocturnă pe Areni”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că autoritățile locale vor oferi tot sprijinul logistic conducerii clubului Foresta, în cazul în care aceștia vor reuși să închirieze o nocturnă mobilă pentru meciul cu Steaua.

„Toată lumea întreabă unde se va desfășura meciul Foresta – Steaua. Eu sper că se va desfășura la Suceava. Primăria nu poate achiziționa o nocturnă mobilă în acest moment, pentru că nu mai avem timp să facem licitația. Ca atare, clubul s-a oferit să închirieze o nocturnă mobilă. Se lucrează în acest sens. Eu sunt de acord. Sprijinim acest lucru și vreau să vă spun că și această nocturnă mobilă presupune foarte multe lucruri: asigurarea unei puteri corespunzătoare pe instalația electrică, asigurarea unui generator. Am discutat cu cei de la E-on. Lucrurile sunt în curs de rezolvare. Clubul mai are și alte venituri și va plăti din fonduri proprii pentru închirierea nocturnei. Noi îi sprijinim din punct de vedere logistic”, a spus Lungu, citat de gazetasv.ro.

Tot în cadrul aceleiași conferințe de presă, edilul orașului Suceava a precizat că în acest moment se lucrează la un proiect de instalare a unei nocturne permanente pe stadionul Areni. „Deja lucrăm la proiectul definitiv de nocturnă pe stadionul Areni. Avem primele planșe cu primii stâlpi pentru nocturnă și unde ar trebui montați. Sunt în faza de studiu de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, după care vom face licitația. Sper ca din primavară să avem nocturnă pe Areni. Așa cum se știe, eu am propus să realizăm această nocturnă încă de la aprobarea bugetului, dar au fost alte păreri. Știam cumva că așa avea să se întâmple: vom ajunge să disputăm meciuri în nocturnă și nu vom avea unde. Sperăm ca anul viitor să demarăm și lucrări de consolidare a stadionului și de montare efectivă a nocturnei”, a mai vorbit Ion Lungu.

Meciul Foresta Suceava – Steaua București, ce contează pentru 16-imile Cupei României, este programat să de desfășoare joi, 27 octombrie, de la ora 21:30.

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 13:45 Cupa
Pe aceeași temă