Steaua vine cu profit. FCM Baia Mare și-a asigurat bugetul pe o lună de zile doar din vânzarea biletelor pentru meciul din optimi

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2015, 15:04 Cupa
  • Maramureșenii de la FCM Baia Mare au încasat aproape 70.000 de euro din cele 7.500 de bilete vândute pentru jocul din Cupa României, cu Steaua.
  • Suma obținută din vânzarea biletelor reprezintă 10 la sută din bugetul anual al celor de la FCM Baia Mare, actualul lider al Seriei a II-a a Ligii 2.
  • Stadionul din Baia Mare nu a mai avut o asemenea asistență din 2002, când echipa orașului a fost aproape de promovarea în Divizia A.
  • FCM Baia Mare – Steaua, meci contând pentru faza optimilor Cupei României, se dispută joi, de la ora 20:30, pe stadionul „Viorel Mateianu”.


Steaua creează isterie, dar și profit la Baia Mare. Cele 7.500 de bilete scoase la vânzare, pentru această partidă, sunt insuficiente, comparativ cu interesul existent în oraș pentru partida împotriva bucureștenilor. Echipa campioană n-a mai fost în Maramureș de la mijlocul anilor 90, iar biletele s-au epuizat încă de luni. Stadionul „Viorel Mateianu” are doar o tribună unde se permite accesul spectatorilor, cealaltă necesitând lucrări de refacere, dar chiar și așa rețeta financiară pentru acest joc este una spectaculoasă pentru FCM. Prețul unui bilet la meciurile cu „U” Cluj și Steaua a fost de 40 de lei la tribună și 80 de lei la sectorul VIP.

Astfel, FCM Baia Mare a încasat aproximativ 65.000 de euro doar din vânzarea biletelor pentru partida de joi seara. O sumă care ar putea acoperi cheltuielile echipei pe o lună întreagă. E interes mare pentru că Steaua n-a fost la Baia Mare de 20 de ani. Sper să iasă și un spectacol frumos. Avem un buget de 500.000 – 700.000 de euro”, a spus Cosmin Filip, vicepreședintele clubului din Baia Mare.

20.000 de euro a costat nocturna

Oficialii clubului au făcut eforturi mari pentru a organiza meciul în orașul lor. Pentru asta au avut neapărată nevoie de nocturnă, așa că au închiriat una mobilă, din Italia. Afacerea a meritat însă, pentru că băimărenii vor rămâne cu aproximativ 45.000 de euro din banii proveniți din vânzarea biletelor, după ce achită cei 20.000 de euro pentru închirierea nocturnei. „Mă bucur că s-a reușit organizarea meciului, la Baia Mare. Oamenii din acest oraș, meritau să vadă un astfel de meci. Nu ar fi un miracol să batem Steaua. Cred că șansele sunt de 50 la sută, pentru fiecare”, a spus Dorin Toma, antrenorul lui FCM Baia Mare.

„Închirierea nocturnei a costat undeva între 20 și 25.000 de euro. Am adus-o din Italia. Dacă vom promova, ne va costa între 500.000 și un 1 milion de euro pentru a o construi de la zero”, a spus vicepreședintele FCM-ului, Cosmin Filip, la ProSport LIVE.

Record vechi de 13 ani

Cu 7.500 de oameni în tribună, echipa din Baia Mare se pregătește de un record în ceea ce privește asistența, pe propriul stadion, în ultimii 13 ani. 2002 este anul de când la Baia Mare n-au mai fost atâția oameni la un meci de fotbal. FC Baia Mare, fosta echipă a orașului, desființată între timp, a jucat atunci barajul pentru promovarea în Divizia A, cu Farul. Maramureșenii au pierdut acel baraj, după 0-1, la Constanța și 0-0, la Baia Mare.

„Va exista o primă în caz de calificare, dar important e ca oamenii să se bucure de fotbal. Ne dorim să ne ridicăm la nivelul celei mai galonate echipe din România, dar normal că mi-aș dori să producem surpriza. Sper să iasă un spectacol frumos. Obiectivul nostru pentru acest an este să intrăm în play-off, noi avem un buget de 500.000 – 700.000 de euro”, a mai declarat Cosmin Filip la ProSport LIVE.

Marți, pe contul de facebook al clubului din Baia Mare au fost puse poze cu instalația de nocturnă ce va lumina la ora meciului cu Steaua.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FB FCM Baia Mare

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Oct. 2015, 15:04 Cupa
Pe aceeași temă