Steaua joacă în Cupă cu o echipă de puști. Mulți dintre jucătorii lui „U” Cluj aveau 10 ani când Rădoi juca semifinala de UEFA cu Middlesbrough

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 11 Sep. 2015, 20:03 Cupa
  • Universitatea Cluj a picat în 16-imile Cupei României cu Steaua, adică finala din ediția trecută a competiției se va reedita.
  • Din echipa cu care clujenii disputau finala au rămas în lot doar doi jucători: Kovacs (foto principal) și Calcan (foto mic). „Studenții” nu au niciun jucător în lot peste 22 de ani.

Campioana va juca în „16-imile” Cupei României cu cea mai tânără echipă din primele două eșaloane. Universitatea a „întinerit” forțat în această vară, după retrogradarea din prima ligă. Este singurul club din primele două eșaloane, care nu are în componența lotului niciun jucător peste 22 de ani, iar media de vârstă a echipei-tip este de 20 de ani și 2 luni.

„Am văzut zâmbete pe fețele lor când au aflat adversarul. Nu exaltare și nici descumpănire. Mi-a plăcut reacția lor. Ne onorează acest meci. Este o continuare a tradiției partidelor între noi și Steaua. Respectăm Steaua, dar nu ne este frică. Sper să ne ridicăm la nivelul lor. Nu e problema de tehnică ci de experiență. E un moment special în carierele lor. E un meci care ne va și arăta unde ne aflăm. Un antrenament de verificare. Sper să fie detașați.”, a spus tehnicianul clujenilor, Marius Popescu.

Doar doi „supraviețuitori” de la finală

Steaua și „U” Cluj jucau finala Cupei Românei, în sezonul trecut, pe 1 iunie. Atunci steliștii s-au impus cu 3-0, iar din echipa cu care clujenii au evoluat în acea partidă, doar Kovacs și Calcan sunt „supraviețuitorii”, care ar putea juca și acum. Kovacs a fost titular atunci, în timp ce Calcan a fost rezervă neutilizată.

Marius Popescu spune că era de vârsta jucătorilor pe care îi antrenează, când a jucat prima dată contra Stelei. „Prima dată am jucat în 1988 contra lor. Am fost rezervă atunci. Apoi, în 1991 am bătut cu 2-0 la Cluj, iar Steaua cu un egal ar fi fost campioană. Le-am luat titlul atunci și eram tot o echipă de copii. Am avut emoții, dar le-am corobora cu o dorință foarte mare și a ieșit perfect. Acel meci a fost o bornă importantă pentru carierele noastre”, și-a amintit Marius Popescu.

Surpriza din 2004

Suporterii Universității își leagă speranțele de surpriza produsă în urmă cu 11 ani, de echipa lor. „U” Cluj era și atunci în a doua divizie și a întâlnit Steaua în „16-imile” Cupei. Formația clujeană era antrenată de Ion Marin, iar ardelenii au produs atunci surpriza competiției, reușind să câștige cu 1-0, printr-un gol înscris de Janos Szekely, în minutul 85. Meciul s-a disputat pe vechiul stadion „Ion Moina”, cu 15.000 de oameni în tribune. Actualul antrenor, Marius Popescu a jucat în acel meci. „Se poate face o comparație între aceste partide. Atunci era parcă mai multă experiență. Vreau ca și acum să facem un joc bun și poate vom culege și roadele”, a spus Marius Popescu.

Au scăpat de faliment

Clujenii au primit o veste pe care o așteptau cu sufletul la gură, chiar înainte tragerii la sorți din Cupa României. Avocații fostului jucător Steven Pele au cerut falimentul societății, pe motiv că fotbalistul nu și-a primit tranșele salariale restante, la datele la care datoria către el a fost eșalonată.

În cazul în care cererea francezului ar fi avut câștig de cauză, clubul ar fi intrat în faliment și ar fi fost exclus din toate competițiile oficiale. Tribunalul a decis însă respingerea cererii de faliment, aceasta fiind considerată nefondată.

Abordăm orice meci la victorie

Până la jocul cu Steaua, clujenii vor evoluă sâmbătă în deplasare, cu Unirea Tărlungeni. „U” Cluj are 3 puncte, după două etape scurse din Liga a II-a. „E un meci foarte greu. Ne propunem să câștigăm fiecare meci. Doar așa putem progresa”, a spus Marius Popescu.

Cu cine o va înfruntat Universitatea pe Steaua: Niczuly (20 de ani) – Dulap (20 de ani), Mutu (20 de ani), Cordoș (21 de ani), Coc (20 de ani) – Kovacs (22 de ani), Boboc (20 de ani) – Oct. Ursu (21 de ani), Calcan (21 de ani), Popescu (19 ani) – Schieb (19 ani)

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 11 Sep. 2015, 20:03 Cupa
Pe aceeași temă