Sabău e încrezător că „U” Cluj poate să fie surpriza plăcută a Cupei. Astra, următorul hop. „Avem fotbaliști care știu să joace astfel de meciuri și nu îi depășește miza”

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 21:48 Cupa
Sabău e încrezător că

În sezonul trecut, când juca în Liga 3, „U” Cluj ajungea până în optimile Cupei României, unde era eliminată de Dinamo la loviturile de departajare, după ce la capătul a 90 și 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. Acum, când joacă în Liga 2, echipa ardeleană și-a confirmat din nou statutul de club cu nume în fotbalul românesc și a ajuns în aceeași fază a competiției. Miercuri, de la ora 19:00, „Șepcile roșii” întâlnesc, pe teren propriu, un alt adversar din Liga 1, pe Astra.

Clujenii speră să producă o nouă surpriză în competiția preferată. În istoria Universității, clubul care are în palmares un trofeu al Cupei României a ajuns de 39 de ori în faza optimilor. Acum, echipa pregătită de Mircea Cojocaru traversează o perioadă excelentă în campionat, unde nu a pierdut de șapte meciuri, și pornește încrezătoare în fața giurgiuvenilor.

„Astra a demonstrat că este o echipă bună în acest debut de campionat și consider că tragerea la sorți de acum este asemănătoare cu cea de anul trecut, când am întâlnit-o pe Dinamo. Va fi și acum o întâlnire dificilă. Sunt convins, însă, că oamenii vor fi interesați de această partidă, că vor veni la stadion să ne susțină. Va trebui să fim la un nivel înalt și să facem față Astrei. Sperăm să nu ajungem la penalty-uri, pentru că avem un joc important duminică, în campionat (n.r. – cu UTA), dar nu m-aș supăra dacă ne vom califica după loviturile de departajare”, a vorbit fundașul central Octavian Abrudan despre meciul cu Astra.

Astra Giurgiu vine după un eșec pe propriul teren, contra celor de la U Craiova, scor 0-3, și ocupa locul 6 în Liga 1, ultimul care asigură menținerea în play-off. În lotul giurgiuvenilor se află și patru foști jucători ai Universității: Radu Crișan, Mihai Butean, Justin Junior Mengolo și Erico da Silva. În plus, antrenorul Gigi Mulțescu a pregătit „U” Cluj pentru două luni, în sezonul 2007-2008.

Sabău: „E genul de partidă așteptată de toți jucătorii noștri”

Ioan Ovidiu Sabău, managerul sportiv al Universității Cluj, vede un meci echilibrat cu Astra și crede că echipa sa ar putea fi surpriza plăcută a competiției. „Consider că avem jucători cu experiență, care știu să joace astfel de meciuri și nu îi depășește miza. Până la urmă, Cupa României poate să fie un obiectiv pentru Universitatea. Astra vine după înfrângerea de pe teren propriu cu CSU Craiova, o așteaptă duelul cu FCSB, dar rămâne o echipă cu fotbaliști de calitate. Îmi doresc ca băieții să își arate valoarea, pentru că vor avea în față un adversar bun. E acel gen de partidă așteptată de toți jucătorii noștri. Sper să avem un public numeros alături, care să ne susțină. Va fi un meci echilibrat, așa cum sunt majoritatea partidelor din Cupa României. Tratăm serios atât meciul cu Astra, cât și pe cel cu UTA, însă aș putea spune că este mai important cel de duminică. Mi-aș dori, de asemenea, să evităm suspendările și accidentările, deoarece avem deja câteva probleme de lot. Atmosfera este bună, la fel ca până acum. Jucătorii s-au pregătit exemplar, nu s-au făcut excepții după ultimele schimbări de la echipă. Lucrurile au continuitate la „U” Cluj și ne dorim foarte mult să ne îndeplinim obiectivul”, a comentat Sabău, citat de site-ul oficial al clubului clujean, despre meciul cu Astra.

Meciul dintre Universitatea Cluj și Astra Giurgiu are loc miercuri seara, de la ora 19:00, pe Cluj Arena.

Marius ANGHEL 30 Oct. 2018, 21:48 Cupa
Pe aceeași temă