Ripensia, fără probleme la meciul de Cupa României din „Croația” Banatului. Pelici le-a mulțumit la final adversarilor și a trimis săgeți către Buzău

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 23:54 Cupa

Ripensia Timișoara a trecut fără probleme de Turul III din Cupa României, după victoria cu 4-0 de pe terenul Voinței Lupac, câștigătoarea fazei județene Caraș-Severin, reprezentanta unei comune cu minoritate croată mândră de etnia sa.
A fost un meci fără istoric, cu toate golurile marcate în prima repriză.
Antrenorul Alexandru Pelici nu s-a dezmințit și le-a mulțumit adversarilor că au acceptat reprogramarea partidei.

 

Scorul la Lupac s-a deschis din minutul 12, când Denis Golda a înscris din centrarea lui Popa. Peste șapte minute, Fotescu a obținut o lovitură de la 11 metri, iar același Adrian Popa a marcat fără probleme pentru 2-0. Din minutul 28, s-a ajuns la diferență de neprezentare, după ce Alexandru Neagu a marcat la vinclu, cu un șut de la 18 metri. Cu un minut înainte de pauză, a marcat și juniorul Ion Vasluian, cu un lob. În repriza secundă, meciul a scăzut în intensitate și nu s-a mai înscris.

Voința Lupac: Petruț – Săndescu, Oncică, Cheda, Vlad, Isac, C. Popa, Străin, Nicola, Modâlcă, Avramovici. Au mai intrat: Ifca, Hapău, Marcu.
Ripensia: Mociu – Ad. Popa, Țieranu, Tînc, Monea – Burdeț, Al. Neagu (Tudorache 75) – M. Fotescu (C. Lungu 55), Vasluian, Golda (Alb. Voinea 68) – M. Staicu

Pelici a bătut obrazul Gloriei Buzău

Alexandru Pelici a mulțumit Lupacului, care a acceptat să mute partida de miercuri, când era programată inițial, pentru marți, deoarece roș-galbenii au o deplasare lungă la Călărași. Acest lucru nu s-a întâmplat în debutul sezonului, după ce ripensiștii au jucat marți la Pitești, iar Buzăul nu a acceptat mutarea partidei de la Timișoara pentru duminică.

„Le mulțumesc celor de la Lupac, antrenorului Boșko Vișatovici, pentru înțelegere. Inițial, jocul nostru era programat miercuri. Ei au înțeles că avem o deplasare lungă, la Călărași și au fost de acord să jucăm mai devreme. Au dat dovadă de fair-play, cum n-am întâlnit la colege de eșalon, ca de exemplu la cei de la Buzău”, a precizat timișoreanul despre acest aspect.

Despre meci, Pelici a subliniat că echipa sa nu a avut probleme. „În ceea ce privește jocul, nu cred că s-a pus problema victoriei. Am marcat repede și ne-am asigurat calificarea încă din prima repriză. În cea de-a doua am căutat să conservăm rezultatul, cu un consum minim de energie, pentru că ne așteaptă o deplasare lungă și un meci foarte greu. Îi felicit pe băieți, pentru că au înțeles importanța jocului și a calificării. Au intrat pe teren conectați, dorindu-și să tranșeze calificarea cât mai repede. Și asta au și reușit să facă. Au intrat foarte bine în joc. Îi felicit pe toți”, a adăugat antrenorul timișorean.

Faza următoare a Cupei României este programată în perioada 10-12 septembrie. Până atunci însă mai e destul, iar Ripensia joacă următorul meci sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Dunării Călărași, în etapa a 5-a a Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 23:54 Cupa
Pe aceeași temă