Reacția lui Laszlo Balint, după ce UTA a picat cu Dinamo în 16-imile Cupei: „E foarte important următorul joc de campionat”. Unde s-ar putea disputa partida

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 13:27 Cupa
Reacția lui Laszlo Balint, după ce UTA a picat cu Dinamo în 16-imile Cupei:

UTA va avea parte de un adversar puternic în faza 16-imilor de finală ale Cupei României. La tragerea la sorți petrecută astăzi, la Casa Fotbalului, arădenii au picat cu Dinamo. „Bătrâna Doamnă” ar trebui să fie gazdă, însă dacă televiziunile vor decide ca meciul să se joace în nocturnă, atunci UTA, cum nu are la dispoziție în propriul oraș un astfel de stadion, va organiza partida pe o altă arenă, existând varianta inclusiv de a juca în „Ștefan cel Mare”. „Dan Păltinișanu” (Timișoara), Municipal (Drobeta Turnu Severin) și Cluj Arena (Cluj-Napoca) sunt cele mai apropiate stadioane de Arad unde UTA ar putea organiza meciul cu Dinamo.

Antrenorul echipei UTA, Laszlo Balint (40 de ani), a vorbit despre acest meci cu Dinamo, însă a spus și că până la acesta se gândește mai înainte la jocurile din campionat. „În acest moment am intrat în vestiar de la antrenament, doar ce am aflat că am picat cu Dinamo. Este un meci de Cupă împotriva unei echipe importante din prima ligă a României. Noi tratăm competiția foarte serios, ne bucurăm că vom putea juca în fața propriilor suporteri acest joc. Eu vă spun sincer că, pentru mine, este foarte important următorul joc de campionat. Jucăm împotriva Mioveniului, avem timp să ne gândim la meciul de Cupă. Este abia peste două săptămâni și sunt foarte importante partidele de campionat pe care le avem până la acel moment (n.r. – acasă cu CS Mioveni și în deplasare la Pandurii), a spus Balint, pentru ProSport.

UTA este echipa gazdă în duelul cu Dinamo din 16-imi, iar dacă meciul va fi programat în timpul zilei, cel mai probabil acesta se va disputa pe stadionul Motorul din Arad, o arenă cu 4.000 de locuri. Acesta nu este dotat cu instalație de nocturnă, astfel că jocul ar putea fi mutat în cazul în care televiziunile vor meciul la o oră târzie. „Da, vă dați seama că noi ne dorim să jucăm în fața propriilor suporteri. Rămâne de văzut dacă va fi și posibil acest lucru, știm cu toții că televiziunile dictează orele de disputare… Vom discuta cu conducerea clubului să jucăm acest meci în fața propriilor suporteri”, a mai declarat Balint.

Pentru a ajunge în această fază a competiției, UTA a trecut de echipele din Liga 3 Șoimii Lipova (scor 1-0) și Crișul Chișineu Criș (scor 3-1).

Dinamo și UTA s-au întâlnit ultima oară în urmă cu mai bine de 11 ani, în ultima etapă a Ligii 1 din sezonul 2007-2008. „Câinii” s-au impus atunci cu 3-1.

Jocurile din 16-imi vor avea loc în perioada 24 – 26 septembrie 2019.

Florin Prunea se teme de UTA. Vezi reacția managerului general de la Dinamo

Articol scris de Daniel ANGHEL
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 13:27 Cupa
Pe aceeași temă