Progresul Spartac a căzut de pe un cal frumos. „U” Cluj a forțat cât a fost nevoie pentru o calificare la limită în optimile Cupei

Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 17:54 Stiri

Progresul Spartac și Universitatea Cluj s-au întâlnit, miercuri după-amiază, pe stadionul Progresul Spartac din București, în 16-imile de finală ale Cupei României. Diferența de eșalon dintre cele două echipe nu a fost vizibilă, însă trebuie să admitem că „U” s-a întrebuințat atât cât i-a trebuit pentru calificarea mai departe în optimi.

Cea mai mare ocazie a meciului a irosit-o, încă din startul jocului, căpitanul progresist Stanciu. Acesta a reluat, la un corner, peste poarta goală, mingea sărindu-i nefericit din gazonul sintetic. Clujenii, cu o condiție fizică mai bună, au presat mai mult și au avut o posesie superioară. Șutul lui Goga a trecut de puțin pe lângă poartă, la o minge la care Răduță nu ar mai fi putut interveni.

Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 31, când fundașul stânga al bleu-albaștrilor, Grigore, a lăsat nepermis o minge să cadă. El a căutat contactul cu adversarul care venea din spate, a plonjat, dar, în cădere, l-a acroșat pe Ursu. Arbitrul a dictat penalty, iar veteranul Gabi Giurgiu a transformat.

Înainte de executarea loviturii de pedeapsă, arbitrul asistent de pe partea opusă a acuzat o lovitură cu un obiect aruncat din tribună. Organizatorii l-au identificat pe cel care s-a comportat astfel, urmând a se lua măsurile care se impun. În orice caz, a fost un incident izolat care nu îi caracterizează pe suporterii progresiști. Arbitrul asistent și-a putut continua misiunea, iar antrenorul secund Robert Oancea a fost eliminat, tot atunci, pentru proteste.

Modificările tactice încercate de gazde în repriza secundă nu au adus și golul egalizator. Cu toate acestea, Lixandru a avut o lovitură de cap periculoasă, scoasă de sub bara transversală de către portarul Dur-Bozoancă. Clujenii au continuat să domine tactic partida, grație plusului valoric și de experiență.

Pentru Progresul Spartac a fost o participare temerară în Cupa României, în timp ce clujenii se află mai departe în Capitală, într-un minicantonament înainte de meciul de sâmbătă din campionat, de la ora 13:00, de la Mioveni. 

PROGRESUL SPARTAC – UNIVERSITATEA CLUJ   0-1
Gabriel Giurgiu 34′ – pen.

Iul. Răduță – Leafu (P. Vlad 46′), Parfeon, Ghidurea, Bg. Grigore (D. Radu 70′) – Geană (G. Apostol 46′), Donca – I. Tudorache, Boiangiu, Lixandru – Cip. Stanciu,
Rezerve neutilizate: Săndescu – Dițu, Militaru, Curt
Antrenor: Andrei Erimia

Dur-Bozoancă – Al. Coman, Căpușă, Andr. Cordoș, Taub – Gab. Giurgiu (cpt.), G. Florescu – Oct. Ursu (Takacs 60′), Greu (Berci 90+1′), Hordouan (Hațiegan 82′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: Albuț – Abrudan, K. Rwumasi, Goga
Antrenor: Adrian Falub

Stadion: Progresul Spartac (București); Spectatori: 400; Arbitru: Robert Avram; Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (toți din Pitești).

Articol scris de Cristian FRISK
Foto: Progresul Spartac

Marius ANGHEL 27 Sep. 2018, 17:54 Stiri
Pe aceeași temă