Pelici, discurs echilibrat după ce a eliminat din nou FCSB. „Ne-a avantajat starea terenului și ne-am autodepășit”. Atenționarea făcută jucătorilor și ce spune despre semifinală

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 18:44 Cupa
Pelici, discurs echilibrat după ce a eliminat din nou FCSB.**

Eliminarea FCSB-ului din Cupa României începe să devină o specialitate a casei pentru Alexandru Pelici. Dacă anul trecut trecea la loviturile de departajare de echipa bucureșteană, pe când antrena la CS Mioveni, acum, Pelici a învins din nou clubul lui Gigi Becali, acum cu FC Hermannstadt. 

Gruparea sibiană de Liga 2 a produs șocul actualei ediții a Cupei României, învingând cu 3-0 vicecampioana și obținând calificarea în semifinalele competiției. La finalul jocului, Alexandru Pelici a spus că starea terenului a însemnat un avantaj pentru elevii săi. Bogdan Rusu (11, 62) și Ștefan Blănaru (29) au înscris golurile victoriei de răsunet.

„Aș fi fericit să câștig de fiecare dată împotrivă oricărui adversar. A fost un meci greu, din punctul meu de vedere împotriva celei mai titrare echipe din România, fără doar și poate. Cu siguranță ne-a avantajat starea terenului. Ei au jucători buni, jucători cu calitate, care pe un teren bun au o viteză de joc crescută. Ne-a ajutat acest lucru, pentru că am reușit să ceem densitate, să ne descurcăm bine și să jucăm pe cartea atacului. Am încercat să jucăm pe tranziție pozitivă, ceea ce ne-a ieșit. Aveam doi atacanți care penetrează bine, au viteză bună și forță, Rusu și Blănaru. Amândoi au și reușit să marcheze. Primele două goluri așa le-am marcat. Faza golului trei e una fixă, pe care noi o executăm la antrenamente, pentru că la Liga a 2-a se marchează mult din faze fixe”, a spus Pelici la microfonul DigiSport.

„Obiectivul nostru principal rămâne promovarea în Liga 1”

Antrenorul Hermannstadt-ului a mai spus că jucătorii săi s-au autodepășit astăzi, le-a reamintit că obiectivul principal al echipei este promovarea în Liga 1 și speră ca acest succes să nu-i ridice prea mult în aer.

„Obiectivul meu ca și antrenor este să câștig fiecare joc. Încercăm să mergem pe amândouă competițiile, pentru că avem un lot care ne permite, un lot echilibrat valoric. Băieții s-au autodepășit astăzi și întotdeauna când joacă cu un adversar de Liga 1 motivația este mare, ne ușureze munca. Sper să rămână cu picioarele pe pământ, pentru că săptămâna următoare e mai greu pentru noi să ne motivăm când vom mergem la Arad și vom întâlnim UTA și revenim la campionatul Ligii a 2-a. Sper să ne revenim până atunci, să revenim cu picioarele pe pământ, să nu fim aerieni, pentru că obiectivul nostru principal rămâne promovarea în Liga 1”, a mai declarat Alexandru Pelici.

„Am avut ca obiectiv aducerea unei echipe de Liga 1 la Sibiu și am adus trei până acum”

Pelici a avut și un mesaj pentru suporterii care au venit să susțină echipa, dar și pentru cei care au fost aseară pe stadion, iar astăzi nu au mai ajuns din diverse motive. „Vom încerca să facem tot ce depinde de noi ca să calificăm mai departe. Suporterilor le mulțumim că au fost alături de noi și astăzi și vrem să le dedicăm victoria și celor care astăzi nu au mai ajuns, din diverse motive, la joc. Le mulțumim că au fost în număr așa de mare și aseară și astăzi și sperăm cu această victorie să-i îmbunăm și să-i facem fericiți. Nu contează ce adversari vom întâlni. Cupa rămâne un bonus pentru noi. Am depășit targetul, ca să spun așa. Am avut ca obiectiv aducerea unei echipe de Liga 1 la Sibiu și am adus trei până acum. Ne dorim să mergem cât de departe putem, dar nu trebuie să uităm că principalul nostru obiectiv rămâne promovarea în Liga 1”, a spus, la microfonul DigiSport, antrenorul celei de-a doua clasate din Liga 2.

Alexandru Pelici a avut și puterea să facă o glumă pe seama amânării meciului pentru a doua zi, Sibiul ratând astfel șansa de a organiza în premieră un meci de fotbal în nocturnă. „A ieșit bine. Oricum, am rămas în istorie cu primul meci în nocturnă care nu se joacă la Sibiu. Dar au fost motive obiective. Arbitrul a luat decizia bună. A considerat că era în pericol integritatea jucătorilor”, a mai declarat antrenorul echipei FC Hermannstadt.

Formația Hermannstadt a devenit a doua semifinalistă a acestei ediții a Cupei României, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa FCSB, în sferturile de finală ale competiției. În semifinale a ajuns și Gaz Metan Mediaș, după ce a trecut cu 1-0 de Astra Giurgiu. Meciurile FC Botoșani – CSM Poli Iași și CS U Craiova – Dinamo au fost amânate.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 18:44 Cupa
Pe aceeași temă