Oțelul o privește de sus pe CF Brăila: „Narcis a avut mână bună”! 90% meciul se joacă la Galați

Marius ANGHEL 04 Oct. 2012, 14:59 Cupa
Oțelul o privește de sus pe CF Brăila:

Sorții au hărăzit ca un nou episod al eternei rivalității fotbalistice dintre cele două orașe vecine să desemneze una dintre calificatele în sferturile de finală. Antrenorul echipei brăilene este fostul jucător al Oțelului, Alin Pânzaru.

De data aceasta, cei de la FC Oțelul au avut noroc la tragerea la sorți a partidelor din optimile de finală ale Cupei României, care a avut loc ieri. Echipa gălățeană a fost unul dintre cei trei capi de serie căreia i-a fost hărăzit un adversar din liga secunda. Mai mult, este vorba chiar de adversarul dorit de cei de la Oțelul, formația CF Brăila, desemnată în urma tragerii la sorți să fie gazda acestui derbi al Dunării de Jos, ceea ce înseamnă atât un adversar accesibil pentru roșu-alb-albaștri cât și o deplasare foarte scurtă. Mai rău ar fi fost fie o deplasare tocmai la Botoșani, fie un adversar din a doua urnă valorică, precum Petrolul sau Pandurii.

Șanse mari să se joace la Galați

Reprezentantul Oțelului la tragerea la sorți a fost Narcis Răducan, care era bucuros că prezența sa a fost una cu noroc. „Misiune îndeplinită! Așteptam cu toții un derbi al Dunării, sunt mari orgolii în joc și sper să avem parte de un stadion plin”, a declarat Narcis Răducan. Acesta a precizat că, deși în urma tragerii la sorți meciul ar trebui să aibă loc la Brăila, televiziunile care au cumpărat drepturile de difuzare și-au exprimat intenția ca ora de disputare să fie una care să necesite instalație de nocturnă, astfel că sunt șanse mari ca duelul dintre cele două vechi rivale să se joace la Galați. „Am discutat cu televiziunile și din ce mi-au spus cred că sunt șanse cam de 90 la sută să jucăm la Galați”, a spus Răducan.
Duelul era dorit de ambele echipe

Antrenorul Oțelului, Viorel Tănase, era încântat de faptul că sorții au decis exact duelul care era dorit atât de gălățeni cât și de cei de la CF Brăila, echipă antrenată de fostul său coechipier de la Oțelul, Alin Pânzaru. „Narcis a avut mână bună. A ieșit exact cum a pronosticat Alin. L-am sunat imediat după ce a câștigat meciul din șaisprezecimi ca să-l felicit și el mi-a spus că ne vom întâlni în meci direct în optimi. Suntem favoriți, avem un adversar dintr-un eșalon inferior, dar nu ne va fi ușor, au o echipă care stă foarte bine în teren și poate pune probleme”, a declarat Viorel Tănase.

Echipa brăileană se află pe locul șase în Seria I din Liga a II-a, cu patru puncte din trei jocuri. Duelul cu Oțelul va avea loc exact la 20 de ani de la sezonul în care Dacia Unirea Brăila a jucat finala Cupei României (0-2 cu U. Craiova).

Celelalte jocuri din optimi vor fi: Delta Tulcea – Rapid București, CFR Cluj – FC Botoșani, Concordia Chiajna – Steaua București, Pandurii Târgu Jiu – Dinamo, Astra Ploiești – CS Turnu Severin, FC Brașov – Petrolul Ploiești și Ceahlăul Piatra Neamț – Gaz Metan Mediaș. Meciurile vor avea loc pe 30, 31 octombrie și 1 noiembrie, programul exact urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență al FRF, în funcție de solicitările de televizare.

Sursa: Viața liberă

Marius ANGHEL 04 Oct. 2012, 14:59 Cupa
Pe aceeași temă