Oțelul atacă Brăila cu Diarra și fanii alături

Oțelul atacă Brăila** cu Diarra și fanii alături

Eterna rivalitate fotbalistică dintre Galați și Brăila își are programată astăzi a treia confruntare din ultimii patru ani în Cupa României. Dacia Unirea Brăila și FC Oțelul intră în competiția „KO” cu o confruntare directă, care va avea loc pe „Municipalul” brăilean, de la ora 16:30, ca o avanpremieră a jocului de sâmbătă, când cele două formații se vor duela din nou, de data aceasta în campionatul ligii secunde.

În ultimii trei ani, Oțelul a eliminat de două ori formația brăileană din Cupă, ultima dată sezonul trecut (1-0, la Brăila, gol Emil Jula – foto), însă de data aceasta, având în vedere că Oțelul este în reconstrucție și are un lot foarte tânăr, pentru prima dată în istoria acestei rivalități echipa din Brăila pornește din postura de favorită.

„Deși admit că ne interesează mai mult meciul de campionat de sâmbătă, sper ca echipa să joace cu mai mult curaj ca în primele două meciuri ale sezonului și să obținem calificarea”, a declarat Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oțelul.

Acesta a dat și o veste încurajatoare pentru fanii roș-alb-albaștri, în partida de astăzi este posibil să debuteze mijlocașul ofensiv Alan Diarra (21 de ani). Luni seară a sosit în sfârșit documentul așteptat de la ultimul său club din Franța, Dijon, astfel că francezul de origine maliană a putut fi legitimat de Oțelul.

Înaintea începerii actualului sezon, cele două formații au disputat un meci amical la Brăila, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Suporterii gălățeni și-au planificat să facă deplasarea ca pe vremuri, cu trenul. Întâlnirea acestora este programată la ora 13:00, la Gară, costul biletului de tren dus-întors fiind de 11 lei.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă