Olimpia, fără reacție în fața Mioveniului. Andone: „Pică greu această înfrângere acasă”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 19:52 Cupa

Dorința sătmărenilor de a vedea o echipă de primă ligă la Satu Mare s-a spulberat. După o evoluție foarte slabă, Olimpia a fost învinsă, miercuri, fără drept de apel, de CS Mioveni, scor 3-1. O înfrângere și o eliminare oarecum neașteptată a Olimpiei după declarațiile anterioare ale staff-ului clubului.

Prima repriză a fost una anostă, de uzură, cu o luptă surdă între cele două careuri. E drept, Olimpia a atacat mai mult, a avut două-trei faze bunicele, dar niciun șut pe poartă sau o ocazie clară de gol.

Oaspeții au început în trombă repriza a doua și după zece secunde de la reluare au deschis scorul. Rădescu a centrat de pe partea stângă, iar Alin Popa, nemarcat la 6 metri, a reluat simplu, cu capul, sub transversală. Timp pentru egalare, pentru o victorie, o calificare, era suficient. Dar atacurile anemice ale jucătorilor Olimpiei nu au creat ocazii clare de gol.

Pentru a impulsiona atacul, în minutul 57 Olimpia a efectuat două schimbări, Ludușan în locul lui Tudoran și Erdei în locul lui Villand. Dar cei doi nici nu au apucat să atingă balonul că s-a făcut 2-0. Onicaș i-a trimis greșit lui Azya (35 de ani), liber la 25 de metri lateral dreapta. După ce a preluat balonul, Ayza pătrunde în careu, înșiră ca pe mărgele trei sătmăreni după care șutează la colțul scurt și mingea intră în plasă după ce a atins bara.

În minutul 67, mijlocașul Krausz, nepresat de nimeni, îi așează o minge lui Rădescu, iar șutul acestuia, de la 16 metri, moale, fără forță, trece printre mâinile lui Șuta și intră în plasă mărind avantajul oaspeților, 3-0.

Scorul final a fost stabilit de Ludușan cu un șut plasat, de la 20 metri, la vinclul din stânga lui Croitoru.

Andone: „E și un semnal de alarmă ca să realizăm exact unde suntem ca echipă, ca lot de jucători”

Neașteptată, ciudată chiar a fost atitudinea antrenorului Bogdan Andone. Altădată extrem de nervos, de agitat, aflat pe marginea terenului, Andone își biciua elevii cu vorbe, cu indicații spuse pe un ton răstit, auzite de toată tribuna. Acum, ciudat, a stat cuminte pe bancă.

„Vreau să felicit echipa adversă pentru calificare. O calificare meritată. În opinia mea, CS Mioveni este cea mai bună echipă de Liga a 2-a ca experiență, ca liniște financiară cu jucători care știu să gestioneze momentele meciului, care pot să facă diferența. A fost echipa care a gestionat și a așteptat greșelile jocului și practic au câștigat meciul pe trei greșeli individuale ale noastre. Chiar dacă la Timișoara mai aluneca mingea, astăzi la noi a fost un teren impracticabil, mingea s-a încărcat de noroi. Nu știu cum vom reuși să gestionăm acest final de campionat pentru că devenisem o echipă care aveam o construcție, o posesie, ceea ce astăzi am încercat să facem, dar e imposibil. Pică greu această înfrângere acasă, a picat într-un moment în care nu aveam nevoie, dar poate e și un semnal de alarmă ca să realizăm exact unde suntem ca echipă, ca lot de jucători. Cu toate că în clasament suntem la un punct în spatele Mioveniului, condițiile de pregătire de la ei, la noi sunt inexistente. Cer de trei luni o poartă mobilă, ne antrenăm la porți de handbal. Mâine nu am unde să fac antrenament și am ajuns să căutăm soluții în Ungaria. E foarte dificil din punctul acesta de vedere, plus o stare de oboseală. Nu avem condiții de refacere, de vitaminizare, iar condițiile de antrenament nu ne ajută absolut deloc. Va fi foarte dificil de gestionat acest final de campionat și asta mă îngrijorează, nu meciul de Cupă. Am încercat, ne-am dorit cu toții. Poate dacă reușeam să înscriem în prima repriză cu siguranță era alt meci. Nu e o tragedie și un capăt de drum. În moment de față nu văd nicio soluție la cum putem gestiona meciul de duminică”, a declarat, citat de satumareonline.ro, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 27 Oct. 2016, 19:52 Cupa
Pe aceeași temă