Olimpia, eliminată din Cupă de rivala din Baia Mare. Balaure a dat lovitura în prelungiri

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 20:22 Cupa

Stadionul „Viorel Mateianu” din municipiul Baia Mare a fost miercuri gazda meciului dintre FCM din localitate și FC Olimpia Satu Mare. Acesta a contat pentru faza a 5-a din Cupa României. Sătmărenii au părăsit competiția așa cum au intrat, după un gol luat în prima repriză de prelungiri.

Jocul echipei antrenate de Tiberiu Csik a fost destul de slab. Sătmărenii abia dacă s-au apropiat de poarta lui Bota. Am înregistrat un singur șut pe poartă, și acela de la mare distanță în repriza secundă.

Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cele două echipe au oferit un fotbal modest. O primă fază i-a aparținut lui Durus (min. 12), dar a trimis peste poartă. Sătmăreanul Ciul scapă apoi liber pe partea dreaptă și îl vede pe Faur în careu, care a fost aproape să agațe balonul (min. 14). Baia Mare cere un penalty la un henț al lui Tătaru (min. 32), dar arbitrul lasă jocul să continue. La un corner bătut de Cădar, mingea ajunge la Chivari, la marginea careului, dar acesta trage ușor peste poartă (min. 37). Cam aceasta a fost cea mai importantă acțiune a Olimpiei în primele 45 de minute.

Repriza a II-a începe sub o dominare a gazdelor. Balaure a avut o ocazie uriașă, dar din 6 metri trimite puternic peste poarta lui Șuta (min. 55). Proaspăt intrat pe teren, Boștină șutează pe spațiul porții de la 35 de metri, dar mingea este reținută fără probleme de Bota (min. 63). Valter Heil a păstrat egalitatea de pe tabelă, după ce a scos de pe linia porții (min. 69). Meciul se îndrepta spre reprizele de prelungire, ultima parte nu ne-a oferit nimic spectaculos.

S-a ajuns în prelungiri,unde Olimpia a luat singurul gol al partidei. Balaure este servit excelent de pe dreapta, pe jos, iar din 4 metri trimite cu călcâiul în poarta lui Șuta (min. 104). Chiar dacă s-au aflat în avantaj, băimărenii au continuat să atace. La Olimpia s-a simțit o lipsă de idei, de prospețime în partea ofensivă. Am scăpat doar cu 1-0 după dubla ocazie a lui Arnăutu (min. 109, 114) și cea a lui Păcurar (117).

De apreciat însă faptul că Olimpia a folosit aproape cea mai bună echipă în Cupa României. Merită felicitată numeroasa galerie sătmăreană (în jur de 40 de suporteri) care nu avea cum să piardă acest derby.

FCM: Bota (cpt.) – Străuț, Durus, Ilie, Oltean, Bratima (Arnăutu 66), Păcurar, Ignea, Șter (Munteanu 91), Balaure, V. Pop (Deac 80).
Olimpia: Șuta – Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas (cpt.), Ciul (Bîgiu 41), Chivari, Villand, Selagea, Cădar (Roatiș 70), Faur (Boștină 58).

Sursa: Informația zilei
Foto: Dan Mezok (FCM Baia Mare FB)

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 20:22 Cupa
Pe aceeași temă