Nocturna de pe Areni începe să prindă contur | VIDEO

Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 13:48 Cupa

Schelele necesare construcției nocturnei mobile pentru meciul dintre Foresta și Steaua, de joi, contând pentru șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, au ajuns la Suceava încă de duminică după-amiază, încărcate în două tiruri. Montarea stâlpilor a început ieri dimineață, iar toată lucrarea va continua în ritm susținut până miercuri seară, când va fi pusă în funcțiune instalația de iluminat. Trebuie precizat că de construcția schelelor se ocupă o firmă românească, Arena Events, care are în portofoliu o serie de evenimente artistice deosebit de cunoscute în țara noastră, precum Untold, Summer Well, Electric Castle sau Forța Zu.

„Suntem obișnuiți să lucrăm contracronometru, deja avem o mare experiență în domeniu. Ne vom încadra în termenul stabilit, chiar dacă vremea este un pic potrivnică, este frig, și a mai și plouat pe alocuri. Aceste schele sunt ca niște jocuri lego pentru oameni mari, și pentru că pot lua mai multe forme, sunt deosebit de folosite ca structuri de bază pentru decor la fel de fel de evenimente muzicale și sportive”, a declarat Claudiu Marian, reprezentantul celor de la Arena Events.

La construcția stâlpilor pentru nocturnă, care vor măsura 27 de metri înălțime, lucrează efectiv 14 oameni.

VEZI un material VIDEO cu montarea nocturnei pe stadionul Areni

Referitor la instalația de iluminat, aceasta va sosi tocmai din Olanda, în cursul zilei de astăzi. Mâine vor fi aduse și generatoarele, iar dacă totul va merge conform planului, fotbaliștii pregătiți de Cristi Popovici vor putea efectua antrenamentul oficial de dinaintea partidei cu Steaua la lumina reflectoarelor. Dacă steliștii nu simt nevoia să se antreneze în nocturnă înaintea duelului cu Foresta, ei anunțându-și sosirea la Suceava chiar în ziua meciului, cu o cursă charter, nu la fel stau lucrurile în privința „galben-verzilor”, pentru mulți dintre aceștia un meci jucat la o asemenea oră târzie, la lumina reflectoarelor, constituind o premieră.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 25 Oct. 2016, 13:48 Cupa
Pe aceeași temă