„Nilă” renaște în Cupă, FCM pierde calificare în fața rezervelor Stelei

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 12:58 Cupa

Steaua s-a chinuit în prima repriză cu FCM Târgu Mureș, dar a reușit să se califice în optimile Cupei, scor 3-1

Chiar și fără „greii” Rusescu, Chiricheș, Bourceanu, Pintilii, Tănase și Chipciu, Steaua nu a întâmpinat prea mari probleme în fața lui FCM. Apropo, imagine antologică aseară în Ghencea. Becali a urmărit partida din lojă, fiind încadrat de Dodel și de Chipciu, adică jucătorii preferați ai patronului. Și toți trei s-au spart de râs când Mihai Costea l-a „executat” cu o „scăriță” pe Abraham (13) în urma unui penalty obținut de Prepeliță. Becali arăta tribunei semnul inimii, ironizându-l pe Nilă de când era cu „Cruduța”. Asta în timp ce ceilalți doi colegi ai lui Costea râdeau de gluma patronului.

Meciul a avut un prim sfert de oră cu o desfășurare logică, dar în totală antiteză cu ultimele 15 minute ale reprizei. Vinovat? Florin Gardoș, care după două faulturi de „galben” a fost trimis la cabine (31). Și parcă odată cu el s-a evaporat și spiritul ofensiv al liderilor. Aroape incredibil, dar minute bune, roș-albaștrii nu au mai ieșit din jumătatea lor, condiții în care egalarea a venit logic, prin Dâlbea (40).

Szukala pierde meciul cu Petrolul

Poate că pentru Steaua, Cupa nu este un obiectiv prea important în acest sezon, dar antrenorul Reghecampf nu a suportat ideea că o echipă mediocră din liga a doua pune probleme pe Ghencea. L-a scos de la „naftalină” pe Nikolic, iar muntenegreanul nu a dezamăgit, marcând imediat după o pasă perfectă a aceluiași Costea (48). Apoi, „Nilă” a vrut parcă să ofere o nouă dovadă că nu și-a spus ultimul cuvânt la Steaua și a finalizat pentru 3-1 (50). Finalul de meci i-a adus totuși și o veste proastă lui Reghecampf, Szukala a suferit o accidentare în minutul 77, entorsă la genunchi, iar din acel moment roș-albaștrii au jucat cu doi oameni în minus pentru că Reghe epuizase toate schimbările.

Control strict al galeriei

După ce la partida din etapa a IX-a, contra Rapidului, au existat mai multe bannere ale galeriei Stelei cu mesaje rasiste, forțele de ordine s-au străduit ca episodul să nu se mai repete și aseară. Astfel, cu aproximativ o oră înainte de startul meciului cu FCM Tg. Mureș, fiecare banner adus de ultrași a fost verificat de către oamenii de ordine. În plus, membrii galeriei au fost controlați pentru a se depista eventuale materiale pirotehnice. (Daniel VLAD)

Gardoș, eliminat în 30 de minute

Fără meci pentru Steaua de la finalul lunii august, de la 3-0 cu Ekranas în Ghencea, Florin Gardoș nu a petrecut foarte mult timp pe teren nici aseară. Trimis de Reghecampf pe postul de mijlocaș la închidere, fotbalistul de 23 de ani a fost eliminat de pe teren în minutul 31, după ce a primit al doilea galben. „Reghe își bate joc de el trimițându-l pe postul ăla”, spunea Ilie Balaci înaintea meciului.

Articol scris de Mircea DOMINTE

Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 12:58 Cupa
Pe aceeași temă