Parcă s-a deschis o fereastră pentru numele sonore din echipa Universității Cluj, la meciul cu Astra și aceștia au putut să respire din nou fotbalul adevărat din România, fotbalul pe care îl cunosc. Cordoș, Abrudan, Sepsi, Florescu, Giurgiu sau Goga au ieșit din nou pentru o seară din fotbalul întunecat al ligilor secunde unde au ales să coboare, pentru a scoate „șepcile roșii” din coșmar. Galeria Universității a savurat și ea un meci cu o echipă bună din România, venit ca un city-break pentru ei. Jucătorii lui Mulțescu au venit pentru un meci cu o echipă de Liga 2, dar începutul a fost o surpriză uriașă pentru ei.
Un gol la 5 minute
Atât de mult entuziasm și dorință de meciuri importante s-a strâns în interiorul vestiarului Universității, încât în minutul 8 era deja 3-0 pentru gazde. Abrudan a marcat în minutul doi, iar apoi Taub a făcut dubla (5 și 8). Părea ireal pentru fanii clujenilor, inacceptabil pentru Astra și se anunța o nebunie de meci. Sonorul galeriei clujene era la maxim, zâmbete și uimire în tribune, iar Mulțescu privea uluit spre tabelă. După ce s-au șters la ochi, jucătorii Astrei, în frunte cu Alibec și Llullaku, au început misiunea de salvare a situație pentru ei. Arbitrul Mladinovici avea să-i ajute, după ce a văzut eronat un henț la o intervenția a lui Abrudan în careu. Llullaku a făcut 3-1 din penalty (14), U Cluj a rămas și ea în poziții avansate, rezultând un meci cu un ritm peste media Ligii 1. Astra avea să se apropie la un gol după autogolul lui Cordoș (24) și aveam o medie de un gol la 5 minute. În același ritm s-a jucat până la pauză, dar golurile n-au mai venit, într-o repriză unde Goga a câștigat duelul „gleznelor fine” cu Alibec.
Llullaku a „ucis” supriza
U Cluj era în pierdere de viteză și energie și trebuia să păstreze minimul avantaj timp de 45 de minute sau să încerce să mai marcheze. Mircea Cojocaru a ordonat poziții mai defensive și contraatac. Mulțescu a încercat atac total, pentru a scăpa de o eliminare rușinoasă. S-a jucat pe contre, iar meciul căpăta și o doză importantă de suspans. Acesta s-a întețit pe final. Ceea ce părea aproape imposibil s-a întâmplat. Astra a egalat prin Llullaku (75) și a întors deficitul de 3 goluri din minutul 8. Mai era loc de evenimente însă, în jocul-spectacol din optimile Cupei. Abrudan a văzut cartonaș roșu, când mai erau două minute de joc, iar Astra redevenea mare favorită la calificare.
U Cluj n-a mai rezistat în prelungiri
Un astfel de meci nu se putea încheia fără prelungiri. Astra redevenea stăpână pe situație, clujenii gâfâiau, iar 6800 de spectatori trăiau un meci cum nu au văzut de mult pe Cluj Arena. Încă o gafă mare în apărarea clujenilor avea să aducă golul 4 pentru Astra. La cornerul lui Alibec portarul Dur-Bozoancă nu a ieșit, iar mingea l-a lovit pe Sepsi și a intrat în poartă (98). Astra putea să facă 5-3, dar s-a jucat cu ocaziile. Buș a lovit bara, Alibec n-a putut marca din poziție ideală. Ce a început senzațional pentru U Cluj s-a încheiat foarte prost pentru clujeni și perfect pentru Astra. Rămâne o calificare greu de uitat chiar și pentru experimentatul Mulțescu, în timp ce Univeristatea rămâne cu „gura de aer” luată din fotbalul de Liga 1 și cu frustrarea că n-a putut să mențină un avantaj de 3 goluri și poate cu întrebări legate de valoarea unor jucători.
UNIVERSITATEA CLUJ – ASTRA 3-4 după prelungiri (3-3 după 90 de minute, 0-1 în prelungiri)
Octavian Abrudan 2′, Carol Taub 5′, 8′ / Azdren Llullaku 14′, 76′, Andrei Cordoș 24′ – autogol, Laszlo Sepsi 99′ – autogol
Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoș, Sepsi – Gab. Giurgiu, G. Florescu (cpt.)(D. Dumitrescu 36′) – Gavra (Oct. Ursu 63′), Goga (Hordouan 98′), Taub – M. Coman (Berci 78′)
Rezerve neutilizate: Albuț – Cr. Ene, Hațiegan
Antrenor: Mircea Cojocaru
Eliminat: Octavian Abrudan 88′ (cumul de cartonașe galbene)
D. Lazar – Butean (Val. Gheorghe 64′), Bejan, Cestor, Radunovic – Begue (Erico Da Silva 118′), Biceanu, N. Roșu, Llullaku – Alibec (cpt.)(Koukou 120′), Zoua (Laur. Buș 76′)
Rezerve neutilizate: Oliveira – Trusescu, Bahamboula
Antrenor: Gheorghe Mulțescu
Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Ferencz Tunyogi și Gabriel Bârjac (ambii din Zalău).
Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN