Mioveniul țintește o nouă calificare în sferturi! Argeșenii vor să facă o nouă victimă din Liga 1 în Cupă. „Ne dorim să ajungem în primăvara acestei competiții”

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 11:39 Cupa
Mioveniul țintește o nouă calificare în sferturi! Argeșenii vor să facă o nouă victimă din Liga 1 în Cupă.**

CS Mioveni se află în fața celui mai important examen al acestui final de an, echipa antrenată acum de Laurențiu Roșu având o șansă mare să ajungă din nou în sferturile Cupei României. Astăzi, de la ora 17:30, galben-verzii vor întâlni, pe propriul teren, prim-divizionara Gaz Metan Mediaș.

Argeșenii au avut în ultimii ani în permanență comportări bune și răsunătoare în Cupa României, iar acum au din nou șansa să scrie istorie, chiar dacă sunt o echipă de Liga a 2-a. Adversarul de astăzi nu este chiar unul de speriat. Cu toate că activează în Liga 1, Gaz Metan Mediaș nu trece tocmai printr-o perioadă fastă în sezonul intern, fiind pe antepenultima poziție a clasamentului și având mai degrabă grijile evitării retrogradării (deoarece sunt la trei puncte de ultima poziție) decât planuri pentru a merge mai departe în Cupă.

Acesta ar fi cam singurul avantaj de partea Mioveniului, pentru că, pe de altă parte, diferența de valoare între cele două loturi este mare, așa cum este între orice echipă de Liga 1 și Liga a 2-a. Gazdele pot însă, astăzi, puncta la capitolul teren propriu și la atitudine, pentru că, având o dăruire exemplară ca în alte partide, pot face o figură frumoasă. Până la urmă, echipa din Mioveni nu are nimic de pierdut, și-a îndeplinit obiectivul în această competiție și a adus în fața propriilor suporteri o formație de Liga 1. Chiar dacă nu este FCSB sau CFR, Gazul este o echipă de Liga 1, iar presiunea este mai mult pe ei decât pe argeșeni. Așadar după ce a mai jucat până acum în semifinale (2007/2008), sferturi (2014/2015 și 2016/2017), CS Mioveni are acum șansa să reediteze performanța înregistrată anul trecut.

Roșu: „Avem și noi șansa noastră!”

Laurențiu Roșu vrea să ducă Mioveniul cât mai sus în Cupa României. Astfel, antrenorul își dorește să elimine pe Gaz Metan Mediaș și să ajungă cu galben-verzii în primăvara acestei competiții.     

„E foarte important pentru noi meciul de Cupă cu Gaz Metan Mediaș, ținând cont că, în anii trecuți, Mioveniul a eliminat echipe importante ale fotbalului românesc, Steaua, Dinamo, Astra… Ne dorim mult și anul acesta să ajungem în primăvara acestei competiții. Sunt conștient însă că nu este ușor, Gazul este o echipă de Liga 1, chiar dacă este penultima sau e acolo jos. Au făcut egal cu Voluntariul, iar mai înainte, la Sepsi. Are probleme, dar în comparație cu noi, au lot mai valoros, iar diferența e mare între echipele de Liga 1 și echipele de Liga a 2-a. Și s-a văzut asta în anii precedenți, în special la barajele de promovare. Nu știu ce și-a propus Gaz Metan, dar mă gândesc că vor face tot posibilul să treacă de runda asta. Noi avem avantajul terenului propriu. Însă nu știu ce jucători vor folosi, pentru că au schimbat mulți în campionat în ultimele meciuri. În ultima perioadă, unii nu au jucat. Nu știu ce au de gând, pe cine vor folosi, însă e clar, toți de la ei sunt jucători de Liga 1. Dacă ne concentrăm și avem o evoluție bună ca în partida cu Balotești, avem și noi șansa noastră! Cu siguranță voi folosi cel mai bun unsprezece din jucătorii pe care îi am disponibili. La ei, Golubovici este un jucător valoros, care a evoluat și la Steaua, dar sunt și alții, printre care și Curtean, care au ani mulți în Liga 1 și au jucat chiar și în străinătate. E clar că îmi doresc să ajung cât mai sus în Cupă, cât mai departe, aproape de finală, dar trebuie să fim conștienți, totodată, că suntem o echipă de Liga a 2-a. S-au mai produs surprize, an de an, vrem din nou să facem o surpriză, îmi doresc acest lucru”, a declarat Roșu.

Laurențiu Roșu are în palmares cinci Cupe ale României. Astfel, fostul mijlocaș a reușit să câștige trei trofee pe când juca la Steaua, în sezoanele 1995 – 1996, 1996 – 1997 și 1998 – 1999. De asemenea, Roșu a câștigat Cupa și ca antrenor secund, prima dată, în 2013, când era la Petrolul, și a doua oară, în 2015, când era la Steaua.

Dinamo, FCSB, Astra – victimele Mioveniului

CS Mioveni a avut mai multe evoluții interesante și răsunătoare în Cupa României până acum, începând de la prima promovare în Liga 1. Astfel, în acel sezon, 2007/2008, Mioveniului a ajuns pentru prima oară în istorie în semifinalele competiției KO. Din postura de primdivizionară, nou-promovată, galben-verzii au jucat direct în șaisprezecimi și au învins, în deplasare, pe ACU Arad, cu 2-0, apoi, în optimi, la Mioveni, pe Ceahlăul, cu 3-0, pentru ca în sferturi, echipa antrenată de Sorin Cîrțu să învingă Dinamo într-un meci disputat la Urziceni. În semifinale, pe stadionul Giulești (teren neutru), CS Mioveni a fost învinsă de CFR Cluj, cu 3-0, ardelenii urmând să câștige în acest sezon trofeul.     

După câțiva ani în care nu s-a mai calificat în fazele superioare, Mioveniul a dat din nou o lovitură de imagine în sezonul 2014/2015, când antrenor era Claudiu Niculescu. În faza a cincea, argeșenii au învins la Voluntari – echipă ce a promovat în Liga 1, la finalul acelui sezon, cu 2-1, întorcând rezultatul în minutele 88 și 90+1, după ce a fost condusă, la pauză, cu 1-0. În 16-imi, CS Mioveni a eliminat apoi deținătoare Cupei și vicecampioana Astra Giurgiu, după 3-1, la Pitești, pe stadionul Nicolae Dobrin, în acea partidă, oaspeții fiind cei care au deschis scorul. A urmat apoi eliminarea lui Dinamo în optimi, după un 1-0, la Pitești. Apoi, în sferturi, tot la Pitești, după o ninsoare ca în filme, a urmat un meci ca în filme, cu CFR Cluj. Argeșenii au condus cu 3-0, însă au pierdut în timpul regulamentar cu 4-3, după ce oaspeții au marcat golul doi în urma unui gest care nu a fost fair-play (galben-verzii au dat mingea afară, pentru că aveau un jucător accidentat, oaspeții au repus, nu au înapoiat balonul și, în timp ce gazdele s-au dat la o parte din fața adversarului, aceștia au marcat, iar golul victoriei a fost marcat în prelungiri).

A urmat apoi sezonul 2015/2016, cu o eliminare în șaisprezecimi, în fața unei echipe de Liga 1 FC Botoșani, iar sezonul trecut, o nouă performanță pentru formația antrenată de Alexandru Pelici. S-a trecut în faza a 4-a de CS Păulești, apoi în șaisprezecimi, de Olimpia Satu Mare, în deplasare, pentru ca, în optimi, să fie eliminată, la Mioveni, FCSB, după penalty-uri. În sferturi, echipa a fost învinsă în minutul 90+1 de FC Voluntari, după care ilfovenii au câștigat trofeul în fața Astrei.

În acest sezon, CS Mioveni s-a calificat până în optimi după ce a învins două echipe de Liga a 3-a, liderii seriilor 3 și 4, ACS Șirineasa și Petrolul Ploiești, ambele partide, pe terenul adversarilor, și, în ambele jocuri, portarul Croitoru apărând lovituri de pedeapsă. 

Neagoe, suspendat

Dintre jucătorii apți din punct de vedere medical, Laurențiu Roșu nu se poate baza în meciul cu Gaz Metan Mediaș pe mijlocașul Andrei Neagoe. Acesta este suspendat pentru jocul de azi, deoarece a fost eliminat în partida din șaisprezecimi de la Ploiești. Neagoe a luat atunci al doilea galben imediat cum au început prelungirile. „Neagoe e suspendat, pentru că a luat roșu în ultimul meci”, spunea antrenorul.

Iamandi și Burnea, recuperați

Doar doi fotbaliști accidentați în ultima perioadă au fost recuperați de stafful medical al echipei. Este vorba despre Adrian Iamandi și Ionuț Burnea, dintre aceștia ultimul chiar reintrând în echipă în meciul din ultima etapă, cu Balotești. „Decât Iamandi a fost recuperat și a făcut antrenamente cu noi. Iar Burnea, ați văzut a și evoluat în repriza a doua a partidei cu Balotești”, a explicat Laurențiu Roșu.

Sima, prestație bună

Portarul Sima a avut o prestație bună în partida de la Buftea cu CS Balotești, iar evoluția sa a fost lăudată și de antrenorul Roșu. „Prestația lui a fost bună, a prins mai mare încredere și a avut două intervenții bune. E în creștere în comparație cu meciurile trecute. Sima este un jucător tânăr, care are nevoie de meciuri ca să crească în valoare”, a spus despre portar principalul galben-verzilor.

Mulțumit de jucători

Noul antrenor al Mioveniului s-a declarat mulțumit de modul cum au decurs antrenamentele și cum au răspuns jucătorii de când a preluat el echipa. Despre acest lucru, tehnicianul spunea: „Băieții au răspuns foarte bine până acum. E clar, nu e ușor să schimbi în două săptămâni ceva, dar, dacă jucătorii sunt atenți și respectă ce li se spune la antrenamente, și jocul lor se îmbunătățește. Și atunci poți să spui că joacă ce îți dorești. Am reușit să schimb ceva, dar nu în totalitate. Mai trebuie timp să ne cunoaștem foarte bine, e nevoie… Am jucători inteligenți să pună în practică ce am făcut cu ei”

Intrarea, 10 lei

Bilete pentru meciul de astăzi se găsesc atât la stadionul Orășenesc, cât și la sediul clubului, până la ora începerii partidei. Intrarea generală la acest meci este 10 lei.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 11:39 Cupa
Pe aceeași temă