Meci cu scântei pentru Petrolul

25 Aug. 2009, 10:48 Cupa
Meci cu scântei** pentru Petrolul

Atunci când două echipe prahovene se întâlnesc într-un meci oficial, orgoliile par a fi nemăsurate, ambiția fiecareia dintre cele două tabere de a-și demonstra superioritatea reprezentând un adevărat laitmotiv.
 

Partida dintre Chimia Brazi și Petrolul Ploiești, care se va disputa astăzi, în turul al IV-lea al Cupei României, are toate ingredientele necesare pentru a primi calificativul de „partidă explozivă”.
 

Rivalitatea dintre cele două tabere este una de notorietate, după ce echipa Petrolul a fost preluată de către municipalitate.
Dorința fotbaliștilor care au ajuns la Brazi de a demonstra că au valoare, pe de o parte, și blazonul jucătorilor experimentați ai Petrolului, pe de altă parte, sunt doar două dintre aspectele care sporesc gradul de interes din jurul acestui meci.
 

Mai mult, faptul că ambele echipe vin după eșecuri în campionat ar trebui să fie un factor motivant pentru jucători, în căutarea unui rezultat pozitiv, care să le confere un moral bun pentru partidele viitoare.
 

Dacă, în mod normal, echipa din eșalonul superior este cotată drept favorită, de această dată lucrurile nu stau tocmai așa. Evoluând pe teren propriu și având un parcurs bun până acum în Cupa României, Chimia Brazi are o șansă importantă de a se califica în faza viitoare a competiției, profitând și de tensiunea existentă la Petrolul, tensiune amplificată și de eșecul la scor pe care ploieștenii l-au inregistrat cu FC Snagov.
 

Apoi, Valentin Lazăr, George Ghiță, Mihai Dinu și Aurel Panaite, jucători care în sezonul trecut au făcut parte din lotul Petrolului și acum au ajuns la Chimia, vor da totul în teren pentru victoria echipei de lângă Combinat.
 

De partea cealaltă, doar orgoliile lui Răchită și ale jucătorilor pot reprezenta un motiv pentru care Petrolul ar vrea să meargă mai departe în Cupa României, lipsa banilor, a rezultatelor și subțirimea lotului fiind aspecte care nu ar indica Petrolul ca o echipă preocupată prea mult de meciurile din Cupa României.
 

Meciul dintre Chimia Brazi și Petrolul Ploiești se dispută astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul de lângă Combinat și va fi arbitrat de o brigadă bucureșteană. La centru va oficia Andrei Chivulete, iar la cele două margini, Valentin Avram și Claudiu Florea.
 

Sursa: ziarulprahova.ro

25 Aug. 2009, 10:48 Cupa
Pe aceeași temă