Jucătorul care a decis meciul Petrolul – Sepsi a rămas impresionat de atmosfera de pe „Ilie Oană”: „M-am simțit foarte bine, m-am simțit fotbalist”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 22:01 Cupa

Andrei Dumiter (21 de ani, pe care îi împlinește pe 10 aprilie) a decis meciul din sferturile Cupei României dintre Petrolul Ploiești și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, încheiat cu victoria oaspeților cu 1-0. Atacantul timișorean achiziționat de covăsneni de la Ripensia a marcat în minutul 35, cu o lovitură de cap din 5 metri, unicul gol al jocului și și-a calificat echipa în faza semifinalelor competiției, performanță pe care nu a mai realizat-o până acum nici Dumiter și nici Sepsi OSK.

Jucătorul decisiv al partidei de pe „Ilie Oană” a început meciul din postura de rezervă, însă accidentarea lui Pavol Safranko a dus la introducerea sa pe teren încă din minutul 12. Dumiter avea să înscrie apoi în minutul 35.

„Chiar m-a luat prin surprindere această intrare foarte rapidă. Înainte de meci mă așteptam să joc titular, dar Mister (n.r. – antrenorului Leo Grozavu) a decis să înceapă cu alt jucător și e bine că am intrat, am făcut totul pentru echipă, ca să câștige. Ne-am dorit foarte mult să accedem în faza următoare și am făcut totul ca să se întâmple asta. Este cea mai bună performanță, și pentru mine, personal, și pentru echipă, și îmi doresc să câștigăm acest trofeu, să îl ridicăm deasupra capului, să am și eu un trofeu în palmares.

Eu am fost plecat șase luni la Chindia Târgoviște (n.r. – a fost împrumutat de Sepsi la Chindia în prima parte a actualului sezon de Liga 1), dar, când m-am întors, m-am întors și cu obiectivul acesta, să câștigăm Cupa României. Eu chiar mă gândeam că o să putem să prindem și play-off-ul, dar s-a ridicat stacheta foarte mult și, na, nu am putut să accedem în play-off, dar la anul ne dorim să fim între primele șase echipe”, a spus Andrei Dumiter la flash-interviu.

Andrei Dumiter s-a simțit fotbalist în meciul cu Petrolul: „M-am simțit foarte bine cu această atmosferă”

Atacantul echipei Sepsi nu s-a simțit jignit de scandările rariste ale suporterilor Petrolului, care au dus la întreruperea meciului în minutul 89, pentru zece minute. Dumiter s-a simțit fotbalist pe stadionul „Ilie Oană” și vrea ca echipa ploieșteană și altele asemenea ei, cu suporteri pătimași, să promoveze în Liga 1.

„Nu știu ce au scandat, chiar nu știu. O să mă intersez după meci. Asta este, se întâmplă, așa este pe stadioane. Este frumos cu atâția suporteri să joci. Sunt chiar niște suporteri minunați și le urez să promoveze cât mai rapid în prima ligă. Nu m-am simțit amenințat. Eu m-am simțit foarte bine cu această atmosferă, m-am simțit fotbalist și se merită să joci astfel de meciuri, de asta vreau să promoveze în prima ligă. La fel și alte echipe de tradiție din fotbalul românesc, ca să fie această atmosferă”, a mai declarat Dumiter.

Sepsi OSK va juca în premieră în semifinalele Cupei României, iar în campionat va evolua pentru a prinde o clasare cât mai bună în play-out. Momentan e pe locul 2, după Viitorul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP (Mediafax Foto) și Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 04 Mar. 2020, 22:01 Cupa
Pe aceeași temă