Iordan, specialistul din Cupă

22 Sep. 2011, 10:42 Cupa
Iordan,** specialistul din Cupă

Dacă în Liga a II-a Mihai Ștețca nu a primit niciun gol în cinci etape, Gaz Metan Severin are un erou și în Cupa României. Piteșteanul Alex Iordan a apărat două lovituri de la 11 metri în partida cu CS Mioveni și a calificat practic echipa severineană în optimi.

Portarul de 23 de ani a respins șuturile lui Roberto Ayza și Ciprian Tănasă și echipa antrenată de Cosmin Bodea s-a impus cu 4-1 la loviturile de departajare. „Mă bucur ca ne-am calificat și că am făcut fericit minunatul public severinean. Meritul nu e al meu, e al întregii echipe, dar și al spectatorilor Ei ne-au încurajat în momentele grele, când echipa era în inferioritate numerică și eram presați de adversari. Parcă ei ne îndemnau să atacăm. Ei ne-au purtat spre victorie. Cel puțin mie, la loviturile de la 11 metri, publicul mi-a dat putere să apăr cele două penaltiuri. I-am simțit din teren și le mulțumesc pentru susținere. Atmosfera de la Severin e superbă în tribune, e de Liga I. Sper să avem aceleași rezultate bune și în campionat și să aducem în continuare bucurii publicului. Când joci cu asemenea spectatori, nu poți să te gândești decât la victorie”, a spus Alex Iordan, după ce a eliminat echipa din județul natal. „Eu am făcut junioratul la Aripile Pitești, iar apoi am jucat la Caracal. Nu mă leagă nimic de Mioveni. Țineam cu FC Argeș când eram mic”, a completat Iordan

Vrea să întâlnească Dinamo

Acesta încă n-a apărat în campionat, dar a fost titular în toate cele trei meciuri din Cupa României. Și la Mătăsari, în turul al IV-lea, Gaz Metan s-a calificat tot după executarea loviturilor de departajare. În 2006, pe când apăra la FC Caracal, Iordan s-a mai calificat în optimi, după ce a eliminat Gloria Bistrița la 11 metri. „Sper să jucăm tot la Severin, să picăm cu Dinamo în optimi și stadionul să fie arhiplin”, a spus piteșteanul Iordan, după ce în urmă cu 5 ani era eliminat de FC Național din optimile Cupei României.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

22 Sep. 2011, 10:42 Cupa
Pe aceeași temă