Ionuț Stoica, „victima” glumei arbitrului Istvan Kovacs la semifinala Cupei cu Gaz Metan! Fundașul a fost luat prin surprindere

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2018, 10:05 Cupa
Ionuț Stoica,

Partida retur din semifinalele Cupei României dintre Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt (scor 2-3) a fost una spectaculoasă datorită celor cinci goluri marcate de cele două echipe și s-a încheiat cu o calificare istorică pentru echipa din Liga 2, elevii lui Alexandru Pelici urmând a juca în ultimul act al competiției împotriva celor de la CS Universitatea Craiova, pe 27 mai, pe Arena Națională.

Meciul de joi seara a produs însă și o fază uluitoare. În repriza a doua a partidei desfășurate la Mediaș, Ionuț Stoica, fundașul celor de la Hermannstadt, a fost „victima” arbitrului Istvan Kovacs. „Fluierașul” a dictat o lovitură liberă și înainte de a marca linia celor din zid, a folosit spray-ul pentru a-i „trage” un jet în față lui Stoica. Jucătorul a fost „albit”, dar a apreciat gluma, cei doi salutându-se apoi amical.

„Plecând de la organizarea clubului, a tuturor lucrurilor care pot aduce performanță, există muncă, modestie și hărnicie. Astea sunt ingredientele succesului nostru. E un an frumos la Sibiu. E istorie deja, am ajuns în finala Cupei României. O echipă din Sibiu nu a ajuns niciodată în finala Cupei. Știam că vom avea ocazii și am speculat spațiile avute. Fotbalul ne-a arătat că se poate orice. Nimeni nu ne dădea nicio șansă, nici când am picat cu Voluntari. Ce să mai vorbim de Steaua? Ne vom juca șansa și în fața Craiovei. Pornim cu șansa a doua, e o echipă care s-a luptat la titlu. Sperăm să avem fanii lângă noi. Cu siguranță, Craiova îi va avea”, a spus antrenorul Pelici, după meci.

După aproape patru decenii, o echipă din liga a doua va juca din nou finala Cupei României. În sezonul 1981/1982, FC Baia Mare a jucat finala, deși evolua în Divizia B. Băimărenii au pierdut în ultimul act, 2-3 cu Dinamo.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 May. 2018, 10:05 Cupa
Pe aceeași temă