„Gloria nu e a celor învingători, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură”. Cum a comentat Alexandru Pelici eliminarea Mioveniului din sferturile Cupei

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 16:04 Cupa

CS Mioveni a eliminat Steaua în optimile de finală ale Cupei României, însă în fața unei echipe mult mai slab cotate din Liga 1, FC voluntari, a pierdut în minutele de prelungiri și a ratat șansa de a egala cea mai bună performanță înregistrată în această competiție, în sezonul 2007/2008. Argeșenii s-au oprit în sferturi după 1-2 cu ilfovenii, după mari ocazii la poarta lui Gavrilaș și un gol încasat în minutul 90+1.

FC Voluntari a deschis scorul încă din minutul 13, prin Florin Cernat, iar CS Mioveni a egalat în minutul 35, prin Andrei Neagoe, după o lovitură liberă executată direct la colțul scurt. Jucătorii lui Alexandru Pelici au controlat apoi în mare parte meciul, au irosit în mai multe rânduri golul calificării și au avut ghinion la șutul lui Gabriel Deac în primul minut al prelungirilor. Mingea trimisă din fața careului a fost deviată de Ionuț Stoica și de Flavius Croitoru, iar balonul s-a dus lobat în poarta goală.

La final, antrenorul Alexandru Pelici nu era supărat pentru eliminare, și-a motivat jucătorii și a spus că CS Mioveni ar fi putut fi în locul Voluntariului cu puțină șansă.

„E greu să spui ceva după un asemenea joc, când pierzi în minutul 91 sau 92, când iei gol și se termină totul, se duce un vis frumos. Asta e viața, trebuie să mergem înainte. Îmi felicit jucătorii pentru că au fost multe momente în acest joc în care s-au menținut la un nivel ridicat, la nivelul adversarului, al competiției. Dacă aveam un pic de șansă, să fi înscris noi primi dintr-o lovitură liberă trasă la indigo, dintr-o respingere și apoi mingea s-a dus în bara Voluntariului. Am avut șansă la ultima fază, dar nu am avut luciditatea de a înscrie și asta este. 

Și Tomozei și Burnea au făcut un joc foarte bun, astăzi, adversarii erau mult mai puternici decât cei pe care îi întâlnim la Liga a 2-a și ăsta este motivul pentru care l-am preferat pe Tomozei, știind că dă un randament mai bun în partea dreaptă, și a fost șansa lui Burnea, de care a profitat bine și a făcut un foc foarte bun. Intrarea lui Andrei (n.r. – Neagoe) a adus un plus la executarea fazelor fixe, asta întrucât a și reușit să înscrie la lovitura liberă și a mai avut o ocazie mare.

Pe mine ce mă bucură e faptul că jucători ca Rădescu, Boboc și așa mai departe au evoluat împotriva unor fotbaliști de talia lui Cernat, Maftei, Marinescu, care se află în lotul Voluntariului și nu pot decât să crească în valoare. Asta mă interesează”, a declarat Pelici la conferința de presă.

Antrenorul echipei argeșene e convins că mulți dintre jucătorii pe care îi are în lot pot face pasul către cluburi din Liga 1.

„Nu am de ce să fiu nemulțumit. Poate, un pic, dacă se ieșea mai repede la acea fază a lui Deac de la golul doi și am fi reușit să blocăm. Așa este în fotbal. Uneori câștigi în minutul 90+1, alteori pierzi. Astăzi am pierdut și nu am motive să fiu supărat pe jucători. Au fost ratări extraordinare și jucători și fotbaliști foarte buni și sper din tot sufletul ca dacă Mioveniul nu o să ajungă în Liga 1, măcar dintre ei să fie jucători pentru care să fie oferte de la echipe din Liga 1. Pentru că sunt jucători în lotul nostru care merită să facă pasul în prima ligă. Ghinionul și norocul nu se antrenează. Norocul mai ține și cu cei mai îndrâzneți. Noi poate nu am fost la fel ca în meciul cu Steaua. Am început timid jocul, am făcut primele 10 minute de parcă eram pentru prima dată pe un teren de fotbal, până la primirea golului, și după aceea încet am intrat în joc. Am avut șansa noastră, dar ne-a lipsit un pic de șansă. O să treacă peste acest eșec deoarece sunt bărbați și de asta s-au apucat de fotbal. Gloria nu e a celor învingători, ci a celor care se ridică după fiecare lovitură. Noi ne dorim să mergem înainte și să putem să mai adunăm puncte și să vedem la final unde vom fi, cât mai sus în campionat”, a mai spus Alexandru Pelici.

Pentru CS Mioveni această campanie în Cupa României s-a încheiat după jocurile cu CS Păulești (2-0), Olimpia Satu Mare (3-1), Steaua (1-1, 5-4 la loviturile de departajare) și FC Voluntari (2-1). În campionat, echipa argeșeană va sta la finalul acestei săptămâni, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ACS Berceni, iar în etapa a 28-a va juca acasă cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gazeta de Mioveni

Marius ANGHEL 30 Mar. 2017, 16:04 Cupa
Pe aceeași temă