Gloria lui „Vioară”, zdrobită la Tărlungeni. Antrenorul buzoienilor a făcut show cu jucătorii, arbitrii și spectatorii

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 20:01 Cupa
Gloria lui

După două eșecuri în campionat, Unirea Tărlungeni a regăsit gustul succesului în Cupa României. Elevii lui Dan Bona s-au revanșat cu vârf și îndesat pentru toate ratările din campionat și le-au umplut plasa de goluri buzoienilor lui Ion Viorel. Unirea Tărlungeni s-a impus cu scorul de 5-0 (2-0), la capătul unui meci deschis, în care oaspeții nu au evoluat cu toți jucătorii de bază.

Căpitanul Liviu Nicolae a deschis scorul în minutul 21, iar până la pauză Petra (”37) a făcut 2-0 după centrarea perfectă a lui Sorin Marin. Scorul a luat proporții în ultimele zece minute, atunci când brașovenii au punctat de trei ori! Mai întâi, Liviu Nicolae (”81) a transformat o lovitură de la 11 metri obținută de Monea, intrat excelent în joc în repriza secundă. Apoi, Ionuț Șerban (”86) a înscris cu capul după un corner executat de Minciună, iar Sorin Marin (”89) a stabilit scorul final cu un șut de la marginea careului.

Cunoscut ca un antrenor coleric, Ion Viorel a făcut un adevărat spectacol la Tărlungeni. „Vioară” și-a biciuit elevii, a glumit cu spectatorii, dar și cu arbitrul întâlnirii. „Băi, ești o panaramă”, i-a strigat antrenorul Gloriei unui jucător care greșise o pasă chiar în fața băncii tehnice. Acesta a continuat show-ul. „Dă cu spray de muște”, i-a cerut antrenorul centralului meciului atunci când jucătorii nu respectau distanța la o lovitură liberă. Un spectator i-a cerut lui Ion Viorel să intre în teren și să joace câteva minute. Replica acestuia a fost una dezarmant de sinceră: „Dacă mă dezbrac și intru pe teren, sigur câștigăm jocul, iar pe mine Cupa nu mă interesează”.

„Obiectivul nostru a fost să ne calificăm. Am tratat cu toată seriozitatea acest joc, iar acest lucru s-a văzut și din faptul că nu am menajat mulți jucători. Am avut și șansă în debutul partidei, apoi lucrurile s-au reglat. Mă bucur pentru execuțiile jucătorilor. Un alt plus este faptul că acest meci cu Buzăul a fost primul joc din această vară în care nu am luat gol. Dacă defensiva funcționează este bine, pentru că în atac eu sînt convins că marcăm meci de meci. Ce adversar ne dorim în Cupă? Orice echipă din Liga I este binevenită la Tărlungeni. Steaua, Dinamo, CFR Cluj, chiar nu contează”, a spus Dan Bona.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI – GLORIA BUZĂ‚U 5-0
L. Nicolae (”21, ”81), Petra (”37), Șerban (”86), S. Marin (”89)

Unirea: Muțiu – Burlacu, Forika, Șerban, Bucur – S. Marin, Cioineac, Pastor (Vlăsceanu ”78), Petra (Minciună ”64), Păduraru (Monea ”46) – L. Nicolae
Antrenor: Dan Bona

Gloria: Ct. Andrei – N. Popescu, Ghinea, Dăniță, G. Ghiță – Răduca, Al. Ioniță (Cl. Dumitrescu ”61), G. Marcu, Bălan (Danciu ”46) – Bobe (Spătaru ”89), Al. Marin
Antrenor: Ion Viorel

Articol scris de Adi Marica (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Sep. 2015, 20:01 Cupa
Pe aceeași temă