Gloria, descălțată de Botoș(an)i în Crâng

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 13:53 Cupa

Visul Gloriei Buzău de a merge în optimile Cupei României a fost spulberat de revelația Ligii I, FC Botoșani. Echipă care și-a respectat statutul de favorită, câștigând în prelungiri cu scorul 2-0 meciul disputat miercuri pe stadionul din Crâng.

După cum s-au desfășurat însă ostilitățile în teren, calificarea moldovenilor în faza următoare a competiției poate fi considerată una norocoasă. Chiar dacă prima ocazie clară de gol a aparținut oaspeților, Vlaicu scoțând de pe linia porții mingea șutată de la colțul careului mic de Vraciu (10), buzoienii nu s-au lăsat intimidați, ci, din contră, au jucat cu mult curaj. Astfel, Gloria a inițiat câteva acțiuni ofensive, iar una dintre acestea putea fi concretizată pe tabela de marcaj, dar intervenția providențială a portarului Perianu la lovitura de cap a lui Matei (35), din șapte metri, a făcut ca scorul să rămână alb. Goalkeeperul botoșănean s-a remarcat din nou și la șuturile lui Mihăescu (40) și Pușcașu (45), astfel că cele două combatante au încheiat prima repriză la egalitate.

Gazdele au dominat și mitanul secund, iar, aproape de finalul timpului regulamentar de joc, au fost pe punctul de a lovi decisiv când șutul lui Matei (81) de la numai patru metri a fost respins de portar. Meciul a intrat în prelungiri și jucătorii lui ,,Vioară” au început să dea semne că au terminat benzina în timp ce mai pragmatici oaspeții au reușit să își atingă obiectivul, marcând de două ori prin noul intrat pe teren Cârjan (104) și Vraciu (110).

GLORIA BUZĂ‚U
FC BOTOȘANI
0-2 d.p.

Cârjan ”104, Vraciu ”110

D. Sârbu – Airinei, Bârsănel, Diego, Ct. Vlaicu – G. Marcu, Pușcașu (cpt.), Mihăescu, Drăguț (A. Voicu ”75) – Muscalu (G. Ion ”56), M. Matei (Verdeș ”101)
Antrenor: Viorel Ion

Perianu – Maghici, Poverlovici, C. Dinu (cpt.), Drugă (Acsinte ”87) – Vraciu, Taban, Ghinga, I. Matei – M. Tănasă (Cârjan ”83), R. Radu (Fullop ”80)
Antrenor: Cristian Popovici

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 26 Sep. 2013, 13:53 Cupa
Pe aceeași temă