George Florescu, entuziasmat de jocul Universității Cluj cu FCSB: „Suntem o echipă pregătită de Liga 1 și am demonstrat asta.” De ce e greu în Liga 2 și speranțe pentru promovare

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 16:58 Cupa

„U” Cluj a părăsit Cupa României în optimi în această ediție, după ce a pierdut pe teren propriu, marți seară, meciul cu FCSB, scor 0-1. Echipa antrenată de Adrian Falub a dat însă o replică bună vicecampioanei, în multe momente ale partidei diferența dintre cele două formații nearătând că una joacă în Liga 1, iar alta în Liga 2.

Golul marcat de Ioan Hora în minutul 12, direct dintr-o lovitură liberă, a decis soarta partidei, una în care portarii Andrei Vlad (FCSB) și Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) au avut intervenții foarte bune și au evitat goluri.

George Florescu: „Portarul lor a prins meciul vieții și cred că victoria lor se datorează în exclusivitate lui”

La puțin timp după golul lui Hora, George Florescu (35 de ani) a avut golul egalizator pe „șiret” când a tras dintr-un voleu lateral din 8 metri central, însă Andrei Vlad a respins salvator. Fostul decar al național era foarte încântat la finalul meciului de prestația echipei sale și a spus că „U” Cluj a arătat că este pregătită să joace în Liga 1. Experimentatul mijlocaș a și spus că această victorie a FCSB-ului i se datorează lui Andrei Vlad.

„Meciuri dintr-astea ne priesc. Eu cred că suntem o echipă pregătită de Liga 1 și am demonstrat asta de fiecare dată când am jucat împotriva echipelor de primă ligă, atât când eram la Liga a 3-a, împotriva lui Dinamo, anul următor, împotriva Astrei, și acum, cu Steaua (n.r. – FCSB). Chiar dacă le-am cedat posesia, știam că sunt o echipă căreia îi place să joace mingea, ne-am apărat foarte bine și am profitat de spațiile pe care le-au lăsat ei în defensivă și ne-am creat niște ocazii incredibile. Dar cred că, astăzi, portarul lor a prins meciul vieții și cred că victoria lor se datorează în exclusivitate lui. În fața mea, de la distanța în care am tras (n.r. – voleu din 8 metri), a avut un reflex incredibil. Mie mi se pare că am lovit mingea foarte bine, se ducea în colț, dar a avut un reflex incredibil. Îl felicit pentru prestația de astăzi și sper să continue tot așa, pentru că România are nevoie de câți mai mulți jucători valoroși și, dacă o să continue tot așa, poate, de ce nu, la un moment dat, să ajungă unul dintre portarii echipei naționale”, a spus George Florescu la microfonul DigiSport.

„Meciul dintr-astea te fac să te simți că ești fotbalist. La Liga a 2-a e mult mai greu să te concentrezi”

Întrebat ce înseamnă un astfel de meci pentru el și de ce jocul arătat de „U” Cluj a arătat mult mai bine acum decât în campionat, Florescu a explicat că, în Liga 2, jucătorilor cu experiență le este greu să se concentreze și să își arate adevărata valoare.

„Meciurile astea ne plac nouă, meciurile mari. Suntem mulți jucători cu experiență, care am trăit deja meciuri de genul ăsta, și astea ne plac. La meciurile din Liga a 2-a e mult mai greu să te concentrezi. Poate chiar dacă îți dorești, subconștientul lucrează și poate nu te lasă să arăți tot ceea ce poți. Dar meciul dintr-astea, care adus și foarte multă lume pe stadion, în nocturnă, te fac să te simți că ești fotbalist. Sunt mândru de prestația pe care a avut-o echipa în seara asta. Îmi pare rău, nespus de rău, că nu am reușit să câștigăm, dar consider că am făcut față cu brio și am demonstrat că suntem, într-adevăr, o echipă care merită statutul de pretendentă la promovare”, a mai declarat Florescu, jucător cu 10 meciuri și un gol în acest sezon de Liga 2.

„O să redevenim o pretendentă la promovare”

George Florescu a avut cuvinte de laudă și pentru portarul Universității, care a salvat mai multe goluri și a și apărat un penalty, dar a transmis și că echipa clujeană încă poate promova și crede în acest obiectiv.

„Ne bazăm pe Coco (n.r. – porecla portarului Cosmin Dur-Bozoancă). Și sezonul trecut a avut niște prestații remarcabile și îl felicit și pentru evoluția de astăzi. Sper ca, în continuare, să creștem mult mai mult ca și joc, ca și echipă, și sunt convins că, dacă o să reușim să legăm câteva victorii în Liga a 2-a, o să redevenim o pretendentă la promovare, pentru că, ați văzut, totul este relativ în Liga a 2-a. Sunt rezultate surpriză în fiecare etapă. Diferențele de puncte nu sunt chiar așa de mari și, atâta timp cât noi o să reușim să adunăm câteva victorii consecutive, cred că putem să ne menținem acolo”, a spus Florescu.

Eliminată din Cupa României, Universitatea Cluj nu-i rămâne acum decât să joacă în campionatul Ligii 2. Acolo, după 14 etape în care a jucat 13 meciuri, „U” Cluj se află pe locul 13, cu 16 puncte. În etapa din weekend, clujenii nu joacă, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica București, echipă care s-a retras din campionat.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Florin BUBOI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 30 Oct. 2019, 16:58 Cupa
Pe aceeași temă