FOTO și VIDEO | S-a făcut lumină pe Areni! Meciul Foresta – Steaua e primul din istoria orașului Suceava care se va juca în nocturnă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2016, 01:13 Actualizat: 27 Oct. 2016, 13:29 Cupa
  • Foresta Suceava va găzdui meciul din 16-imile Cupei României împotriva Stelei, care va avea loc joi, de la ora 21:30, iar gazdele au făcut eforturi uriașe pentru a organiza partida pe teren propriu. Va fi primul meci din istoria orașului care se va juca la lumina reflectoarelor, chiar și ele ale unei instalații de nocturnă mobile.

 

Stadionul Areni din Suceava nu dispune de o instalație de nocturnă, de aceea oficialii moldoveni au recurs la o nocturnă mobilă, care a fost aprinsă cu o seară înainte de meci. Astfel, oficialii clubului au evitat situația de a juca meciul împotriva Stelei pe cel mai apropiat stadion care dispune de un astfel de dispozitiv, la Botoșani.

Stadionul care va găzdui întâlnirea dintre Foresta și Steaua a fost inaugurat în 1963 și a fost modernizat în anul 2002. Dacă în rândul tribunelor se văd investițiile, la nivelul peluzelor situația e alta, acolo unde încă sunt păstrate băncile de lemn.

Meciul din Cupa României a stârnit un interes uriaș în rândul fanilor, care au luat cu asalt casele de bilete. În numai trei ore au fost epuizate cele 6.000 de tichete puse în vânzare, în timp ce restul de 1.000 de bilete vor fi împărțite între fanii oaspeților, oficialii Stelei și reprezentanți ai FRF-ului. Din păcate, arena nu poate fi folosită la capacitate maximă (12.500 de locuri), deoarece unele zone din stadion prezintă urme de degradare.

Vremea nu ține cu cele două echipe

Laurențiu Reghecampf anunța că terenul de joc nu se va prezenta în cele mai bune condiții, iar antrenorul stelist a anunțat că dorește ca elevii săi să marcheze cât mai repede, pentru a nu juca sub presiune: „Va fi un meci greu cu Foresta, ținând cont de condițiile terenului, pentru că am înțeles că plouă și nu este foarte bun. Va fi greu să pasăm dacă va ploua. Terenul va fi îmbibat de apă și după 15 minute va fi o mocirlă. Va fi un meci de luptă în care echipele nu vor putea să construiască. Cine se va adapta mai bine la aceste condiții va câștiga. Se poate întâmpla orice. Nu ar fi un dezastru dacă am pierde, dar eu nu mă gândesc așa de departe”.

Din imagini se pot observa bălțile din jurul terenului de joc, lipsa gazonului din fața porților, iar la ora meciului probabil vom avea parte de o suprafață de joc moale, care nu va rezista foarte mult.

Articol scris de Dan MIREA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 27 Oct. 2016, 01:13 Actualizat: 27 Oct. 2016, 13:29 Cupa
Pe aceeași temă