Fortuna – Dinamo, duel între prieteni: „Ei au avantajul că ne cunosc foarte bine, dar cred că putem produce o surpriză”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2014, 17:04 Cupa
Fortuna - Dinamo, duel între prieteni:**

Fortuna Poiana Câmpina va întâlni pe Dinamo București în faza 16-imilor Cupei României ediția 2014-2015. Antrenorul prahovenilor, Florin Stăncioiu, e încrezător că jucătorii săi pot produce surpriza și să îi elimine pe alb-roșii, însă spune și că președintele lui Dinamo, Constantin Anghelache, îi știe foarte bine formația. Totuși, principala grijă a tehnicianului nou-promovatei în Liga 2 este următorul meci din campionat, cel cu FC Olt.

„În primul rând, noi suntem bucuroși că am ajuns până în această fază a competiției. Ne dorim să câștigăm și cred că putem să câștigăm și să accedem în faza următoare a competiției. Cel mai important pentru noi este mai întâi deplasare la Slatina, pentru meciul din campionat, de unde vrem să ne întoarcem cu toate punctele, după care vom întâlni pe Dinamo, în Cupa României. Ei au avantajul că ne cunosc foarte bine, președintele Anghelache a fost la fiecare meci al nostru pe teren propriu, avem mai mulți jucători de la ei, dar cred că putem produce o surpriză pentru că și ei au destule probleme și nu știu în ce măsură nu vor dori să se axeze mai mult pe campionat”, a spus Stăncioiu pentru Sport Câmpina.

Conform regulamentului Cupei, meciul dintre Fortuna și Dinamo ar trebui să se dispute pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Cu toate acestea, televiziunile vor avea un cuvânt greu de spus în locul de disputare al partidelor. E posibil ca jocul să se joace chiar la București, dar și stadionul Astrei din Ploiești este luat în considerare.


Și jucătorii Fortunei par încrezători și optimiști înaintea meciului cu Dinamo din 16-imi.

George Honciu: „În primul rând, personal, mă bucur că am căzut cu Dinamo în Cupa României, pentru că este o echipă importantă și sunt convins că multă lume va fi cu ochii pe noi. Sper să facem o figură frumoasă și – de ce nu? – să câștigăm! Îmi doresc din tot sufletul o victorie și sper să câștigăm!”

Marian Marin: „Mă bucură faptul că am căzut în Cupa României cu o echipă de tradiție și asigur pe toată lumea că vom juca pentru a câștiga și a ne califica în turul următor. Totodată, pentru noi este un test să ne măsurăm forțele cu o echipă din primul eșalon, dar sunt foarte încrezător și optimist”.

Valentin Munteanu: „Este un joc din care noi nu avem decât de câștigat. Noi ne vom juca șansa și sper să fim surpriza plăcută a acestei faze a competiției. Dinamo este echipa obligată să câștige și nu cred că le va fi deloc ușor, dar cu siguranță ne vor lua în serios, pentru că am văzut că am fost urmăriți de reprezentanți de la Dinamo la fiecare joc”


Garabet: „În momentul de față partida Fortuna – Dinamo este deschisă oricărui rezultat”

Despre confruntarea dintre Fortuna și Dinamo, dar și despre prietenia dintre oficialii celor două cluburi a vorbit și Hacic Garabet, președintele clubului din Poiana Câmpina.

„Sorții au vrut să întâlnim una dintre echipele cele mai galonate din fotbalul românesc, dar eu spun că în momentul de față partida Fortuna – Dinamo este deschisă oricărui rezultat. Va fi nevoie din partea jucătorilor și antrenorilor noștri de un angajament total și cred că vor dori să demonstreze în fața unei echipe valoroase că nu sunt cu nimic mai prejos. Noi nu avem vedete în lot, dar cred că atu-ul nostru este omogenitatea echipei, iar eu mizez și pe dorința jucătorilor și antrenorilor de a demonstra ceva, chiar în fața unei echipe precum Dinamo. Astfel, este cunoscută relația antrenorului nostru cu președintele clubului Dinamo, Anghelache, și cred că Stăncioiu va dori să-l învingă, la fel cum și jucătorii pe care îi avem împrumutați de la Dinamo sper că vor dori să-și demonstreze valoarea. În privința organizării partidei, cred că în cursul acestei zile sau cel mai târziu mâine vom ști dacă se dorește televizarea partidei, în funcție de aceasta urmând să demarăm toate celelalte proceduri de organizare a unui asemenea joc”, a spus Garabet pentru Sport Câmpina.

Marius ANGHEL 16 Sep. 2014, 17:04 Cupa
Pe aceeași temă