FC Hermannstadt a aflat data exactă a meciului cu FCSB din sferturile Cupei României

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 13:26 Cupa
FC Hermannstadt a aflat data exactă a meciului cu FCSB** din sferturile Cupei României

Federația Română de Fotbal a anunțat, astăzi, programul complet al meciurilor ce contează pentru sferturile de finală ale Cupei României, ediția 2017/2018. În această fază a competiției, printre cele opt cluburi se află și FC Hermannstadt, singura reprezentantă din campionatul Ligii 2 rămasă în actuala ediție a Cupei.

FC Hermannstadt a picat, în urma treagerii la sorți efectuate pe 11 ianuarie, să joace în sferturi cu FCSB, actualul lider al Ligii 1. Meciul a fost programat să aibă loc miercuri, 28 februarie, de la ora 18:30. Partida care încă nu e sigur unde va avea loc, deoarece trebuie să se joace în nocturnă, iar stadionul Municipal din Sibiu nu dispune, deocamdată, de o astfel de instalație de iluminat, va fi televizată de DigiSport, TelekomSport și PRO X.

Iată întreg programul fazei sferturilor de finală a Cupei României, în urma exprimării opțiunilor de către posturile deținătoare ale drepturilor TV:

marți, 27 februarie, ora 20:30
Gaz Metan Mediaș – Astra / DigiSport, TelekomSport

miercuri, 28 februarie, ora 18:30
FC Hermannstadt – FCSB / DigiSport, TelekomSport, PRO X

miercuri, 28 februarie, ora 21:15
FC Botoșani – CSM Politehnica Iași / DigiSport, TelekomSport

joi, 1 martie, ora 20:30
CS U Craiova – Dinamo / DigiSport, TelekomSport, PRO X

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, meciul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării. În această situație se află FC Hermannstadt, însă oficialii clubului doresc să achiziționeze o instalație mobilă de iluminat pentru ca meciul cu FCSB să se desfășoare totuși la Sibiu, pe stadionul Municipal. FCM Baia Mare și Foresta Suceava au procedat la fel în anii trecuți, atunci când au picat să joace în Cupa României tot cu FCSB. Variantă de rezervă ar fi stadionul din Mediaș.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2018, 13:26 Cupa
Pe aceeași temă