FC Bihor s-a calificat cu emoții la Hidișel și s-a ales cu amenințări din partea susținătorilor gazdelor

Marius ANGHEL 12 Sep. 2013, 15:30 Cupa
FC Bihor s-a calificat cu emoții la Hidișel** și s-a ales cu amenințări din partea susținătorilor gazdelor

FC Bihor s-a calificat în faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României Timișoreana, după ce miercuri seară s-a impus la Hidișelul de Sus, în fața formației locale FC, într-un meci ce a contat pentru turul al V-lea al competiției.

„Roș-albaștrii” au câștigat cu scorul de 3-1 după prelungiri. După timpul regulamentar de joc, de 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Partida s-a desfășurat pe un teren mic și denivelat, jucătorilor orădeni trebuindu-le o repriză ca să se adapteze noilor condiții de joc. Tocmai de aceea, dar și datorită entuziasmului gazdelor, în prima jumătate a confruntării, orădenii au fost surprinși cu câteva atacuri periculoase, de partea cealaltă, Hadăr ripostând, cu o lovitură de cap, din 6 metri, peste poartă.

Scorul s-a deschis în repriza a doua, în minutul 60, când, în urma unei lovituri libere executate de gazde, de pe partea dreaptă, prin Fărcuța, Agiurgioaiei, a înscris, deviind din careu în dreapta portarului Sălăjan. Nu au trecut decât trei minute și în minutul 63, FC Bihor a restabilit egalitatea, prin Raymond Lukacs. Mai întâi a șutat Bic, mingea a fost respinsă până la R. Lukacs, care din careu l-a învins pe portarul gazdelor, Barabas.

Deși în repriza a doua FC Bihor a dominat jocul, gazdele părând a fi căzute fizic, nu s-a mai înscris, cu toate că orădenii au obținut o lovitură de la 11 metri, prin același R. Lukacs, după un fault în careu a lui Cosmin Giura. Penalty-ul a fost executat tot de R. Lukacs, însă a respins portarul, iar mai apoi șutul atacantului orădean l-a țintuit pe acesta.

Fiindcă s-a încheiat cu 1-1 cele 90 de minute de joc, s-a trecut la prelungiri, având în vedere că era un meci eliminatoriu.

După prima repriză, de 15 minute, a prelungirilor, care a fost ceva mai echilibrată, FC Bihor a trecut în avantaj în minutul 108, când a înscris Sfârlea, cu un șut sub transversală din interiorul careului. Lovitura de final a dat-o însă Zsombor Lukacs, care a marcat în minutul 114, după ce a fost angajat pe partea dreaptă în suprafața de pedeapsă a gazdelor.

FC Bihor s-a impus în cele din urmă meritat, cu toate că a avut de întâmpinat și o anumită ostilitate din partea suporterilor gazdelor, lucru de neînțeles, având în vedere că se întâlneau două echipe din același județ, iar FC Bihor este echipa fanion a județului.

Trebuie salutat parcursul bun și prestația avută de echipa din Hidișelul de Sus din acest început de ediție a Cupei României, care a ajuns până în turul al V-lea, fiind la un singur meci de a reuși să obțină calificarea într-o fază în care să se confrunte cu o echipă de primă ligă. Nu a reușit acest deziderat, lucru pe care l-a realizat însă FC Bihor, echipă care va fi prezentă luni la tragerea la sorți pentru jocurile din șaisprezecimi.

Suporteri agresivi

Pe de altă parte, o atitudine deloc fair-play s-a putut vedea în rândul spectatorilor. Pe tot parcursul jocului, o bună parte dintre suporterii gazdelor i-au înjurat aproape continuu pe oficialii FC Bihor, în special pe antrenorul Gheorghe Ghiț, iar când scorul a devenit 1-1, au aruncat chiar și cu sticle pe suprafața de joc.

De altfel, la finalul meciului, când căpitanul FC Bihor, Florin Lazăr, a mers spre autocar, unul dintre suporteri i s-a adresat frontal, amenințându-l chiar că îl bate.

VEZI o GALERIE FOTO spectaculoasă de la meci

„A fost un meci specific de Cupa României. Gazdele au jucat cu ambiție, dar până la urmă noi am reușit să câștigăm. Ne-am creat ocazii, dar am ratat. Am reușit să marcam doar în minutele de prelungire, dar ceea ce urmează, jocul de la Vâlcea (următorul din campionat, de sâmbătă –  n.r.), e cel mai important”, a declarat după joc, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

„A fost un meci greu, cu o echipă bună, care știe să abordeze foarte bine meciurile de pe teren propriu, știe să folosească terenul propriu, o echipă care merită felicitări pentru parcursul bun de până acum în Cupa României. A fost un teren greu, un teren pe care e mai greu să construiești. Au fost avantajate gazdele, care sunt obișnuite, dar una peste alta, e bine că am reușit să ne calificăm, chiar dacă am făcut-o după prelungiri”, a declarat, la rândul său, președintele clubului FC Bihor, Șerban Morcan.

„A fost cum ne așteptam, un meci foarte greu, din cauza terenului. Pe un asemenea teren valorile se echilibrează. Diferența se face la faze fixe, cum au și marcat ei, cred că doar așa puteau să marcheze. Noi am avut o reacție bună după golul lor și mă bucur că am trecut mai departe. Ne-am îndeplinit obiectivul, să întâlnim o echipă de liga I”, a declarat și cel care a marcat golul al doilea al orădenilor, Sebastian Sfârlea.

Acesta este nemulțumit însă de atitudinea unor spectatori. „Suntem la a doua victorie în acest debut de sezon și, deși anumiți oameni nu prea au încredere în noi, noi vrem s-o ținem tot așa, suntem un grup frumos, unit și cred că asta face diferența. Nu avem individualități foarte mari, suntem o echipă nou formată, care ne știm drumul. Suntem doar noi în vestiar și conducerea, în rest, greu. Sperăm să-i aducem și pe spectatori alături de noi. Noi dorim să fie alături de noi, dar astăzi s-a văzut și la Hidișel că nu prea sunt alături de noi”, a mai precizat mijlocașul orădean.

În meciul de la Hidișelul de Sus, antrenorul Gheorghe Ghiț a trimis în teren echipa: Sălăjan – Letan, Fl. Lazăr, Mintaș, Lupu – A. Achim, Ov. Bic, Sfârlea – Ov. Popa (min. 85 Z. Lukacs), Hadăr (min. 46 R. Lukacs) și Nichita (min. 46 Haș).

De partea cealaltă, pentru FC Hidișelul au jucat: Barabas – Bulz, Pocian, Ciuciu, C. Giura (min. 109 I. Paul) – R. Giura, Cozac, Fărcuța, Țepele (min. 54 Sundas) – Agiurgioaiei (min. 96 Ungur) și Neaga.

Tragerea la sorți pentru faza șaisprezecimilor de finală va avea loc luni, de la ora 16.

Sursa: FC Bihor

Marius ANGHEL 12 Sep. 2013, 15:30 Cupa
Pe aceeași temă