FC Argeș – CS Mioveni, meciul orgoliilor: „Nu se poate vorbi de vreo echipă favorită”

22 Aug. 2012, 14:21 Cupa
FC Argeș - CS Mioveni, meciul orgoliilor:**

Sorții nu au fost prea îngăduitori cu cele do­uă echipe argeșene care intră în faza a IV-a a Cupei României, FC Argeș și CS Mioveni, acestea fiind împerecheate una cu alta. Mier­­curea viitoare, cele două echipe își vor dis­pu­­ta locul în șaisprezecimile competiției, a­co­lo unde vor participa și echipele de Liga I.

Una peste alta, meciul de săp­tămâna viitoare este un a­devărat derbi al orgoliilor, în ca­­re se întâlnesc singurele e­chi­pe de tradiție ale fotba­lu­lui ar­geșean. Deși niciuna din­tre formații nu are ca obiectiv Cu­pa, fără doar și poate că, pen­tru 90 de minute, se va uita de orice prietenie, iar cei 22 de com­batanți vor oferi un spec­ta­col frumos, la care sunt aș­tep­tați să asiste cât mai mulți microbiști. Ambele echi­pe se află în plin program de pre­gă­tire a sezonului, iar a­cest meci vine ca o mănușă, pentru că fiecare formație poate arăta da­că este pregă­tită pentru noul campionat, unul în care și alb-violeții, și galben-verzii au pretenții.

Au mai jucat odată în Cupă împreună

Cele două echipe s-au mai întâlnit în aceeași fază a Cupei Ro­mâ­niei exact acum doi ani, în preambulul sezonului 2010 – 2011. A fost un sezon în care Mioveniul promova în Liga I, după ce s-a clasat pe poziția a treia, dar a profitat de faptul că Bihorul nu a primit licența. CS Mioveni a fost antrenată la acel meci de Cupă de Cristi Negru, în timp ce alb-violeții erau conduși de Iordan Eftimie. Meciul de pe sta­di­onul Dobrin s-a terminat 2-1 pentru FC Argeș, după ce galben-ver­zii au deschis scorul prin Coșereanu, însă, în numai 2 minute, 35 și 37, Ivănică a stabilit scorul final. Mioveniul a început mai bine acel joc și a deschis scorul în minutul 9 prin Coșereanu, care a finalizat o fază făcută de Ionescu pe dreapta. Ayza a avut, câteva minute mai târziu, ocazia să majoreze scorul, însă, după ce a scăpat singur în careu, a fost blocat în momentul șutului. Minutele 35 și 37 au fost fatale gal­ben-verzilor, Ivănică egalând cu un șut de la 18 metri și apoi aducând Argeșul în avantaj cu o reluare cu capul din șase metri, după un cor­ner. Repriza a doua s-a jucat pe contre, Mioveniul încercând cu dis­pe­rare să egaleze și să ducă meciul în prelungiri, însă având noroc pe final la ocaziile gazdelor. Cristi Negru a debutat cu stângul la Mio­veni, în timp ce celălalt antrenor, Iordan Eftimie, a avut parte de un succes la primul meci la FC Argeș.

Acum doi ani, pentru cele două formații au jucat:

FC Argeș: Coca – Voicu (cpt.), Cotigă, Negoiță, Briceag – Alin Popa (’75 Marian Vintilă), Panait (’84 Zaharia), Răuță, Murineanu – Cîrstea, Ivănică (’89 Beuran). Rezerve: Bolboașă, Zaharia, Marian Vintilă, State, Beuran, Cătălin Oprea, Suchiu
CS Mioveni: Ilie – Moșteanu, Miulescu, Bogdan Stoica, Baicu – E­na­che (’60 Gălan), Săndulescu (’46 Năuiu), Huzuneanu (’62 R. Stan­cu), Coșereanu – Ayza (cpt.), Claudiu Ionescu. Rezerve: Popescu, Năuiu, Vladu, Mormolea, Nilă, Romeo Stancu, Gălan

„N-am nimic de împărțit cu nimeni!”

Antrenorul Mioveniului, Mihă­iță Ianovschi, privește meciul cu FC Argeș ca pe unul nor­mal, însă recunoaște că este un joc al orgoliilor și al marilor ambiții.

„Vor fi orgolii… Așa se întâm­plă când joacă echipe din a­ce­lași județ. Sunt ambiții mari. Dar este un joc de Cupă și nimic mai mult. Vor fi rivalități mari, dar eu nu am nimic de împărțit cu ni­meni. Ne jucăm șansa! Vrem să ne calificăm, mai ales că evolu­ăm cu FC Argeș. Nu se poate vorbi de vreo echipă favorită. Vor fi însă ambiții, iar echipa ca­re va fi mai determinată și mai inspirată va câștiga. Va depinde și de jucători în ce formă vor fi și cum vor trata fazele pe care le vor avea. Ne așteaptă un meci de Cupă foarte greu. CS Mio­veni este pregătită de începerea campionatului”, ne-a declarat Mi­hăiță Ianovschi.

„Ambițiile, mai presus de orice”

Conducerea Mioveniului va tra­ta cu seriozitate meciul cu FC Argeș, deși nu are în o­biec­tiv Cupa României. Preșe­din­tele Consiliului Director al clubului, Dumitru Olteanu, a­pre­ciază că sîntem în fața unui meci al ambițiilor, dar și în fața unui spectacol sportiv.

„Este puțin neașteptată pen­tru noi această progra­mare. Aș­teptăm să picăm cu o for­ma­ție de Liga a III-a, dar am vă­zut că Federația a împere­cheat e­chi­pele din aceleași orașe. Va fi un meci frumos, în care sper ca iubitorii fotbalului să se bu­cu­re de spectacol. In­di­ferent de obiectiv, rămân or­go­liile, ca­re vor fi mai presus de orice. Sper să fie un meci care să se desfășoare în li­mi­te­le spor­ti­vi­tă­ții, iar cine va fi mai bun pe teren să câștige. Noi nu avem clar ca obiectiv Cupa, nu ne-am propus să jucăm finala! Vrem în­să un meci frumos. E greu de spus cine va fi favori­tă… FC Ar­geș are avantajul pro­priului te­ren, iar noi probabil avem ex­pe­riența unor fotbaliști care au ju­cat în Liga I. Nu este însă o fa­vo­rită certă. Forma de mo­ment va decide învingătoarea. Țelul nos­tru în actualul sezon es­te să fa­cem o echipă compe­ti­tivă, tî­nără, dar care să benefi­c­ieze și de aportul unor jucători cu expe­ri­ență”, a spus ieri preșe­din­tele Mio­veniului.

„Prefer să ne considerăm prieteni, nu dușmani”

Administratorul delegat al FC Argeș, Cătălin Barbu, așteaptă și el un meci frumos în Cupă contra Mioveniului și spune că cele două echipe ar trebuie să rămînă prietene și după meci, indiferent cine va cîștiga.

„Este un joc de orgolii între do­uă echipe argeșene care ar trebuie să se considere priete­ne, nu rivale. Cel care e mai bine pregătit, să cîș­­tige! Repet, nu înseamnă că cine va pier­de trebuie să con­si­de­re adver­sa­rul un du­ș­man. Le ure­z suc­ces și ad­versarilor, dar și noi tre­buie să ne în­depli­nim o­biec­tivul. Si­gur, pentru mine Cupa nu este în momentul de față un obiectiv important… Poate peste câțiva ani, când vom fi în Liga I, atunci să tratăm și Cupa altfel. În momentul de față, campionatul este mult mai im­por­tant. FC Argeș este pregătită de înce­pe­rea sezonului, nu ne in­tere­sea­ză neapărat rezultatul acestui joc, ci să aibă echipa o evoluție bună”, a declarat Cătă­lin Barbu.

Se poate juca marți, în nocturnă

Partida de Cupă FC Argeș – CS Mioveni, programată mier­cu­rea viitoare, s-ar putea juca marți, în nocturnă. Cele două cluburi au discutat deja să devanseze meciul, unul dintre motive fiind a­cela ca ambele echipe să aibă o zi în plus de pregătire a primei etape de campionat. „Am făcut un demers către FC Argeș pen­tru a juca marți și nu miercuri. Sper ca FC Argeș să fie de a­cord. Am făcut propunerea, iar ei trebuie să înainteze o adresă federației”, ne-a spus Dumitru Ol­­teanu.

La rândul său, adminis­tra­torul delegat al FC Argeș a con­firmat: „Facem demersuri să se joace marți. Eu sunt de acord, dar să vorbesc și cu antrenorul. Ar fi frumos să jucăm marți, în noc­tur­nă”.

Articol scris de Silviu Mihai

22 Aug. 2012, 14:21 Cupa
Pe aceeași temă