Farul și Săgeata țintesc victoria în derby-ul constănțean din Cupă

Marius ANGHEL 09 Sep. 2014, 13:11 Cupa
Farul și Săgeata țintesc victoria** în derby-ul constănțean din Cupă

Reprezentantele județului Constanța în Liga a II-a de fotbal, FC Farul și Săgeata Năvodari, se întâlnesc astăzi în turul V al Cupei României. Meciul va fi găzduit de stadionul „Farul” de la ora 19.00.
 
Împerecherea echipelor pentru această fază a Cupei s-a făcut pe criteriul geografic, astfel că Farul și Săgeata au fost desemnate adversare, cu „marinarii” gazde, întrucât, în sezonul trecut, au jucat în eșalon inferior celui în care a activat formația năvodăreană. Întâlnirea de astăzi se dispută într-o singură manșă, iar dacă după 90 de minute egalitatea persistă, se vor juca prelungiri, urmate, dacă e nevoie, și de lovituri de la 11 metri.

Atât Farul, cât și Săgeata susțin cu această ocazie primul meci pe teren în ediția 2014/2015 a Cupei României. Dacă Săgeata intră acum în competiție, Farul a fost programată și în runda trecută, unde a câștigat însă la „masa verde”, beneficiind de faptul că adversarul desemnat inițial, Dunărea Galați, s-a desființat.

În meciurile de pregătire din această vară, Farul și Săgeata s-au întâlnit de două ori, năvodărenii câștigând clar de fiecare dată, 4-0 și 3-1. Ambele echipe susțin meciul de „Cupă” după rezultate pozitive înregistrate în deplasare în ultima etapă de campionat. Farul a remizat (2-2) pe terenul lui SC Bacău, iar Săgeata a câștigat cu 1-0 în fieful nou-promovatei CS Balotești, având punctaj maxim după două runde scurse din Liga a II-a.

„Sper să ieșim bine din această săptămână, cu o victorie în Cupa României și cu un succes contra celor de la Academica Argeș, sâmbătă, în campionat. Sunt foarte optimist și am încredere în băieți”, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană.

„Ne așteaptă trei meciuri în șapte zile (două de campionat și unul de Cupa României), dar obiectivul nostru nu poate fi decât acela de a obține trei victorii”, spunea Cătălin Anghel, înaintea partidei cu CS Balotești.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 09 Sep. 2014, 13:11 Cupa
Pe aceeași temă