Farul a pierdut în Cupă, dar Nedelcu e mulțumit: „Echipa e în creștere. Mi-a plăcut”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 13:10 Cupa
Farul a pierdut în Cupă, dar Nedelcu e mulțumit:**

Echipa constănțeană a părăsit în „16”-imi competiția, după o înfrângere cu 0-1 în disputa cu prim-divizionara FC Brașov, însă oaspeții au strâns destule laude. Patronul Farului și antrenorul principal au remarcat că distanța dintre „marinari” și o echipă de Liga 1 nu e chiar așa de mare.

În ciuda înfrângerii, patronul Giani Nedelcu a avut motive de satisfacție, Farul ținând aproape de FC Brașov. Prima ocazie a meciului, o bară, le-a aparținut oaspeților, iar la 0-1, au fost aproape de egalare, pe final.

„Sunt mulțumit de joc. Echipa e în creștere. Mi-a plăcut. Nu e diferență așa mare între noi și Liga 1. Cred că asta au constatat toți cei care au urmărit meciul”, a declarat Nedelcu.

Patronul Farului a sesizat însă o diferență însemnată, „de atitudine, de ocazii și de joc – din partea echipei, dar și de arbitraj”, între acest meci și cel pierdut de constănțeni la Botoșani, în campionat.

„De data aceasta, nu am ce să-i reproșez arbitrului. Poate puțin la eliminarea lui Valentin Sandu, însă o parte din vină o are și jucătorul, care a protestat. Putea să evite cartonașul roșu. O să avem o discuție cu Sandu, pentru că el e plătit să joace, nu să comenteze arbitrajul”, a mai spus Giani Nedelcu.

Farul îl pierde astfel pe fundașul stânga Valentin Sandu pentru meciul de campionat de la Suceava, de săptămâna viitoare, însă jucătorul va merge cu echipa în Moldova. „Evoluția noastră din meciul cu FC Brașov a fost una bună. În perspectiva proiectului de promovare în Liga 1, am demonstrat că nu suntem departe, ca organizare și calitate a jocului, de primul eșalon. Sigur, mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar ne aflăm pe un drum bun”, a arătat și antrenorul principal Alin Artimon.

S-a accidentat Ivanovici

După disputa de miercuri seară, se resimte mijlocașul Petre Ivanovici, care are o contuzie dureroasă, fotbalistul neputându-se antrena din această cauză ieri dimineață, la Predeal. Însă sunt șanse bune ca, la meciul următor, „Iva” să fie apt. Cu semnul întrebării rămân ceilalți trei accidentați: Marius Matei, Olteanu și Ghenciu. Ultimul are entorsă de gleznă și probabil va rata și disputa cu Rapid CFR Suceava.

Farul a revenit la Constanța aseară, iar astăzi programul prevede două antrenamente, în regim de semi-cantonament.

Stegaru să joace simplu

Chiar dacă a subliniat jocul Farului de la Brașov, Giani Nedelcu este de părere că lotul trebuie întărit, în iarnă, „cu vreo doi jucători”. În confruntarea de sub Tâmpa, patronul clubului constănțean i-a remarcat în special pe Săceanu, Buzea, Țabără („pentru evoluția din partea secundă, pentru că până la pauză a fost timorat”) și Stegaru.

Despre ultimul, Nedelcu spune că e un fundaș central bun, dar ar putea fi și mai bun, dacă nu s-ar complica inutil în joc. „Încearcă mai mult decât poate. Are talie, viteză, joc bun de cap, atuuri importante pentru un stoper, dar se complică. Ar trebui să joace simplu”, a precizat Giani Nedelcu.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 28 Sep. 2012, 13:10 Cupa
Pe aceeași temă