EXCLUSIV | Președintele echipei FC Hermannstadt dă asigurări: „N-o să fie gram de zăpadă pe teren!” FOTO | Cum arată acum gazonul stadionului unde se joacă meciul cu FCSB

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 11:14 Cupa
EXCLUSIV | Președintele echipei FC Hermannstadt dă asigurări:

Teodor Birț, președintele echipei FC Hermannstadt, a dat asigurări că terenul stadionului Municipal din Sibiu nu va mai avea „gram de zăpadă” la ora startului meciului cu FCSB, reprogramat pentru astăzi, de la ora 14:00. Miercuri, când trebuia să se joace partida, arbitrul Cătălin Popa nu a dat drumul la meci din cauza gazonului care era acoperit pe diverse porțiuni cu zăpadă înghețată. Oficialul sibienilor continuă să spună că meciul se putea juca la data programată inițial.

Birț anunță că, deși nu a fost vară peste noapte la Sibiu, terenul se va prezenta în condiții mult mai bune decât cele de miercuri, de la ora 18:30.

„N-a fost vară, într-adevăr, dar ne-am mobilizat, iar terenul o să fie curățat perfect. N-o să fie gram de zăpadă. Deranjul a fost în primul rând din partea brigăzii de arbitri. Atât timp cât ne-au lăsat în pace, nu ne-au spus la ședința tehnică nimic, iar la ora 18:20 dintr-o dată nu s-a mai jucat pentru că e zăpadă pe teren. Din punctul meu de vedere, trebuiau să ne spună de la început că nu dau drumul la joc.

Dacă nu reușeam să curățăm, nu aș fi avut niciun fel de comentariu. Din acest motiv spun că ar fi fost corect să ne atragă atenția. Nu știu pe ce teren de fotbal se mai adună atâția suporteri care au venit să vadă echipa din Sibiu (n.r. – aseară, pe stadionul din Sibiu, au fost peste 10.000 de spectatori).

N-o să fie la fel, pentru că multă lume e la serviciu. O să întrebăm brigada de arbitri cum trebuie să procedăm. Ieri nu a fost niciun fel de cod, a fost soare toată ziua, astăzi e soare. Aseară la ora 21:00 terenul nu era înghețat. Am intrat cu crampoanele în gazon, am intrat cu încălțări de fotbal pe teren. Avem filmări și fotografii cu acest lucru”, a spus Teodor Birț, la ProSport LIVE.

Gazonul arată bine în această dimineață

În această dimineață, FC Hermannstadt a publicat pe pagina oficială de Facebook imagini noi cu starea gazonului de pe stadionul Municipal, acolo unde astăzi, de la ora 14:00, ar trebui să se desfășoare partida cu FCSB, reprogramată de ieri seară. Clubul sibian anunță de s-a lucrat încontinuu de aseară și până acum pentru îndepărtarea zăpezii înghețate de pe teren, pentru ca astăzi brigata de arbitri să dea drumul jocului.

„Din dorința de a nu mai avea neplăcuta surpriză – atât noi, cât și voi, suporterii FC Hermannstadt – ca meciul cu FCSB, reprogramat pentru astăzi, la ora 14:00, să fie amânat din nou, începând de aseară au fost făcute eforturi mari pentru ca terenul să fie în condiții bune la ora jocului. S-a muncit fără întrerupere pentru ca întâlnirea să poată avea loc, în condițiile cerute ieri, de brigada de arbitri. Le dăm întâlnire suporterilor la ora 14:00, la „Municipal”. Jucătorii echipei noastre le transmit și pe această cale că au nevoie de ei, de încurajările lor, așa cum s-a întâmplat la fiecare meci de până acum. Porțile se vor deschide începând cu ora 12:00. Hai FC Hermannstadt!”, e mesajul postat de FC Hermannstadt.

Foto: Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 11:14 Cupa
Pe aceeași temă